Bentley Mulsanne S Art Car is zó Brits

Auteur: , 9 Reacties

Je hebt burgers en je hebt patriotten. Laatstgenoemden zijn zo gegrepen door het idee van de natiestaat dat ze bereid zijn hun hele ziel en zaligheid er voor op te offeren, of, zoals in dit geval, er een lofzang aan te wijden in de vorm van een beschilderde auto.

Maak kennis met Paul Karslake. Paul is een kunstenaar, maar vooral een Brit in hart en nieren. Dikke kans dat hij je, als je hem met ‘Ello Guv’nor begroet, goedkeurend toeknikt.

Voor zijn laatste project nam Karslake een Mulsanne S uit 1990 als canvas, en schilderde daar alles op wat hem als Brit trots maakt, zoals smerig eten, slechtgeklede, vadsige zuipende toeristen, rotweer, de Koningin, Winston Churchill, en diverse veldslagen en oorlogen, waaronder die glorieuze oorlog op de Falklands in de jaren ’80, met dank aan de onverzettelijkheid van Maggie Thatcher, God hebbe haar ziel.

En laten we eerlijk zijn, het is een indrukwekkend kunstwerkje geworden. De artiest lijkt er ook content mee te zijn, zo te zien. Good work, old chap! Pip, pip, cheerio.

Over ruim een week gaat de Bentley onder de hamer, op de Historics at Brooklands-winterveiling. Mocht je nog een leuke Bentley zoeken voor op je schoorsteenmantel, dan is dit je kans.9 reacties

Kan dat niet verboden worden ofzo? Zonde van de auto
Zo, daar is-tie wel ff mee bezig geweest… Mooi? Nee, niet echt. Maar daar denkt meneer Karslake (moet dat niet met een C zijn?) waarschijnlijk anders over.
Het ziet er wel heel professioneel en gedetailleerd uit! Wel een beetje chaotisch… Als alles nou bijvoorbeeld dezelfde kleurtint had…
Kunst? Kitch met een grote K bedoel je!
Dit is geen kunst, dit is uitvoering van een ambacht.
Die vlag blojft altijd cool, maar zonder brandende rand en bommenwerper wel cooler denk ik.
Dit is echt wel kunst hoor.Kijk na de afbeeldingen alleen.Niet over nadenken dat het op een Bentley zit.Is het met een penseeltje geschilderd of is het airbrush? Ik vindt het wel mooi en knap
Een jonge Elisabeth, Churchill, “the Empire”, een gebruikte Bentley. Zelden is het begrip “vergane glorie” zo treffend uitgebeeld.
@mashell: De tijd van ‘Britannia rules the waves’ ligt inderdaad al een tijdje achter ons!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).