Cadillac verzint een achteruitkijkspiegel met streaming video

Auteur: , 25 Reacties

Ook de oude vertrouwde spiegel ondergaat een technologische revolutie.

Cadillac verzint een achteruitkijkspiegel met streaming video

Binnenspiegels waarop beelden worden geproduceerd zijn niets nieuws, maar voor de aankomende CT6 gaan de luxisten van Cadillac nog iets verder en bedekken ze het spiegeloppervlak met een LCD-display. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 bij 240 pixels, en een pixeldichtheid van 171 ppi. De beelden worden verzorgd door een HD-camera aan de achterkant die is voorzien van een vuil- en waterafstotend laagje, waardoor je ook in slecht weer zicht blijft houden.

Dankzij de camerabeelden op je binnenspiegels moet de zichtbaarheid met een factor 4 worden vergroot. Je hebt immers geen last meer van hoofdsteunen, blinde hoeken en/of passagiers die je zicht belemmeren. Vergelijkbaar met het binnenspiegelsysteem dat Nissan eerder dit jaar liet zien. Het verschil met een ‘analoge’ spiegel ziet er ongeveer zo uit:
Cadillac verzint een achteruitkijkspiegel met streaming video

Voor de technologie- en vooruitganghators heeft Cadillac een knop aangebracht aan de onderkant van de spiegel waarmee je hem in één switch weer omtovert naar een ouderwetse spiegel. Zoals gezegd: de techniek debuteert op de Cadillac CT6, het aankomende vlaggenschip van het merk, daarna verwachten we het bij meer modellen uit de Caddy-stal terug te zien.

Cadillac verzint een achteruitkijkspiegel met streaming video25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
1e zin 1e alinea wow
@thomasboot: wow. So many words.
@awesome: v tec kicked in yo
@thomasboot: can’t read bro?
@laurensxmourik: zin is veranderd sorry man
Cadillac is standard of the world, beweren ze zelf…
In het artikel van de Nissan staat dat het systeem dit jaar al gelanceerd zou worden in Japan, lijkt me nog niet het geval?
Ben benieuwd, wil dit wel eens testen in praktijk.
Weer wel extra elektronica dat stuk kan gaan…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Had de vorige generatie outlander dit niet ook al?
@henkhupelschoten: Je bedoeld de C-Crosser/4007/Outlander?

Nee.
Amerikanen die, buiten wapens om, zelf iets verzinnen… Ik lees in de comments al weer voldoende om te weten dat het niet waar is..
En het nut ervan? De hoeken die door de hoofdsteunen afgedekt worden vallen toch in de kijkhoek van de zijspiegels? Ze hadden beter iets gedaan om de dode hoek van de zijspiegels weg te werken, die systemen met waarschuwingslampjes zijn serieus vervelend (bij Volvo toch).
@osmo: Inderdaad, snap niet waarom sommige auto’s zo’n enorme dode hoek hebben. Ik heb ooit even een 2011 Fiesta gehad, beste spiegels ooit. 0 dode hoek, 100% vertrouwen, nooit over je schouders moeten zien. Heel comfortabel en mis ik elke dag in eender welke andere auto.
@proost: de oplossing lijkt me heel simpel daarvoor gewoon de zijkant van de spiegel dat je dat apart in kan stellen nergens meer last van
@dirkiii: Ja die randen van die spiegels waren wat geplooid op het einde, totaal niet storend. Was ook rechts én links, bij veel auto’s is dit alleen rechts. In beperkte mate apart instelbaar zou een oplossing kunnen zijn idd. Ben benieuwd er ooit iets voor zal bestaan voor echt alles camera’s worden.
via Android app
Is me sowieso al opgevallen hoelang dit geduurd heeft. Met een camera heb je meer zicht dan met zo’n ouderwets spiegeltje IN je auto.
@stfu: inderdaad! Duurde lang, ik lees niet anders dan een permanente achteruitrij camera…
@stfu:

Valt tegen hoor.

De camera heeft vrij zicht, maar zelf zie je meer dan het scherm kan weergeven. Zeker op wat grotere afstand.

En ik vraag me af hoe goed de camera werkt in verschillende omstandigheden. Als er iemand achter je rijdt op een schemerige avond kan het zomaar zijn dat je spiegel alleen maar een berg licht laat zien doordat de koplampen de sensor overbelichten
Beetje ‘Tell Sell reclame” plaatje waar het verschil tussen de analoge en digitale spiegel wordt weergegeven… stel je spiegel eens normaal af joh.
Slechts 171 ppi? Dat moet hoger, anders zie je geen flikker op afstand. Ook ben ik benieuwd of je de snelheid van achterliggers nog wel kan inschatten met 2D.

Minimaal 3D beeld plus verdubbeling van PPI, anders wordt het niks.
Ik zeg: nightvision erop en dan is t best een handige optie
Gewoon Nissan kopiëren en dan een twist eraan geven en doen alsof Cadillac de wiel opnieuw heeft uitgevonden.
Alé, binnenkort kan dus ook je achteruitkijkspiegel defect zijn… *zucht*
Dit had ik al in mijn Chrysler in 2005………
En een scrolltekstje in displaymodus: objects in streaming video mirror may be closer than they appear

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).