De ganz geile BMW M2 kun je bestellen vanaf …

Auteur: , 42 Reacties

BMW M2, heb ik wat gemist? Ja en nee. De geruchten over deze opgehitste 2 Serie zijn niet van gisteren, maar een officiële introductie is nog niet geweest. Maar ook dat laat niet lang meer op zich wachten.

BMW M2 komt in...

Koos BMW voor de Motorsport-versie van de 1 Serie coupe nog voor 1M Coupe, zodat er geen verwarring zou kunnen ontstaan tussen de legendarische M1 van vroeger en de compleet andere 1 Serie, nu de 1 Serie Coupe is opgevolgd door de 2 Serie Coupe is van enige verwarring geen sprake meer. Dat betekent dat we heel binnenkort voor het eerst kunnen gaan kennismaken met een BMW M2.

Heel binnenkort als in 14 oktober. Dat is namelijk de dag die BMW naar alle waarschijnlijkheid heeft uitgekozen als hét moment om het doek van de M2 te trekken. Eerder werd verwacht dat BMW de M2 al op de IAA zou presenteren, maar de Duitsers waren bang dat de auto daar zou ondersneeuwen door het andere nieuws (iets met stekkers en Active Kukidents) en hielden de auto derhalve nog even onder de pet.

Een dag later kun je al met een goedgevulde portemonnee naar de dealer om daar een krabbeltje te zetten. Op bimmerforum heeft een doorgaans goed ingelichte BMW 135i-rijder bekend gemaakt dat zijn dealer de M2 vanaf 15 oktober kan bestellen. Eerder noemden we al een richtprijs van 83.000 euro, dus dan heb je een beetje een idee wat je aankomende week bij elkaar moet zien te schrapen. Vermoedelijk krijg je voor dat geld een zes-in-lijn met circa 370 pk en iets agressievere looks dan de behoorlijk ingetogen BMW M235i die je voor net iets minder dan 60 mille voor de deur zet.

M2 nog steeds leuker dan grote broer?

Toen de 1M Coupe nog in de showroom stond en de M3 Coupe nog een V8 had, ging mijn keuze zonder twijfel naar de 1M. Nu de M3 de M4 is geworden en weer een zes-in-lijn heeft, wordt die keuze wat mij betreft een stukje lastiger. Vooral omdat ik de 1 Serie Coupe stiekem best een leuk ding vond en (als een van de weinigen?) de 2 Serie Coupe geen heel grote vooruitgang vind. Eens? En is de M2 straks nog steeds een leukere auto dan de M4?42 reacties

Ik bied me vrijwillig aan om dat te gaan uitzoeken autoblog!
@allesmetturbo: dikke BMW! dikke BMW jongens!!
@dizono , dan ben ik ook een van de weinigen vrees jk
@amnesia: ik- zoekt edit knop-
@amnesia: ik hoop dat zo’n knop nog lang op zich laat wachten. Anders gaan mensen hun reacties aanpassen of verwijderen als iemand een strakke reactie op hun reactie geeft.
@knipperlichtje: Zou prima kunnen werken met een limiet van bv 2 minuten op de edit.
@Donstil: dat zou inderdaad kunnen, al twijfel ik of Autoblog zo veel moeite wil doen omdat wij te lui zijn om onze reacties over te lezen alvorens ze te plaatsen ;)
@knipperlichtje: Ach en dan maak je eens een typefout. So what. Ja, je triggert de Grammar nazi’s, voor de rest niks meer denk ik.
Het enige echte autonieuws dat Bmw had op de IAA was toch de 7?
Die stekkerdozen zijn mijns inzien niet zo interessant..
En het grootste Bmw-nieuws was volgens mij de directeur die flauwviel…
Dat is wel een flinke smak geld, de RS3 en A45 zitten daar 15 tot 20k onder. Gooi er een paar opties op en je kunt er zelfs twee keer een golf R voor kopen.
@knipperlichtje: of een gebruikte RS4/RS6 als je goed zoekt… Ik zou het wel weten…
@jobberns: ik ook, geen Audi in ieder geval!
@knipperlichtje:
Vond het ook prijzig!
In België heb je al een M3 voor 77 850 euro en de M4 heb je vanaf 79 350 euro.
Maarja, da’s België natuurlijk..
Heb net even gekeken op de car configurator van Bmw NL en daar zie ik dat de M3 begint bij 110 000 euro :s
Ik wist dat er wat verschil ging zitten op de prijs, maar had nooit zo’n groot verschil verwacht..
@Dimglor: wrijf het er maar lekker in!
@ater: Bedoelde het niet zo ;-)
Was er gewoon zelf van verschoten!
Puur omdat ik 83 mille veel vond voor een M2..
@Dimglor: I know, just kidding!
@ater: I know ;-)
Maar voelde toch wat de nood om te verduidelijken ;-)
Maar kan me wel voorstellen dat het confronterend is om zo’n dingen te lezen…
Toch ongelooflijk hoe 2 buurlanden een volledig andere prijspolitiek hebben qua auto’s.
Heeft natuurlijk vooral met de regering te maken, maar is toch wel opvallend!
@Dimglor: Ja idd, ik vind het best jammer dat al die leuke auto’s hier zo duur zijn. Dat is denk ik toch wel een van de hoofd oorzaken waardoor je ze zo weinig ziet in Nederland.
Dikke BMW!!
Leuker dan de m4? Nahhh… het is gewoon een duitste trend. Van ieder model een sport versie maken met belachelijk veel peekaas.
@clarkson: enige waar ik naar benieuwd ben is het geluid van de m2. Als dat mooier is dan de de m3/4 heb ik mijn keuze al gemaakt.

En zeg nou zelf, veel slechter als het geluid van de m3/4 kan bijna niet. Een dyson stofzuiger klinkt nog beter. Auto al meerdere keren gezien, maar krijg echt geen kippenvel van het geluid
Dan is het te hopen dat ze er wat gewicht uitgetrokken hebben. De nieuwe M3/4 is toch rond de 1500kg? Daar zitten de zwaardere versies van de 2 serie ook al bijna aan namelijk. Ben erg benieuwd wat de uiteindelijke specs zijn. En de 1M, blijft voor mij een van de coolste BMW’s.
Mijn voorkeur gaat uit naar de M2. Mooie verhoudingen net als de M235i maar dan net wat dikker. Hier kan geen A45 of RS3 aan tippen wat mijn betreft.
@baske: Maar dat zijn hatchbacks. Met een M2 of M2351 heb je het over een coupe.
@viezefreddyw: dat klopt maar Audi en Mercedes hebben geen product wat vergelijkbaar is. Ook een CLA45 (2 deuren meer) en een S3 Limousine (2 deuren meer) past niet tussen een M2.
De M2 zal waarschijnlijk onder het Cayman-syndroom lijden. Hear me out. Hij mag niet in het vaarwater van de M4 komen. Dus MOET het nodige ontbreken. Wat uiteraard heel erg jammer is. Het zou BMW sieren als ze alsnog met een M2 komen met de motorisering van de M4 en deze M2 CSL noemen. Uiteraard met een handbak.
@AutomotiveDesigner:
Ik duim met je mee.
@AutomotiveDesigner: ik duim met je mee.

En voor dat Cayman-syndroom is ook een oplossing: tuning.
Ik kies ook liever voor de M2. Lichter, kleiner en waarschijnlijk meer fun. Meer heb ik niet nodig.
@berlinetta: lichter…maar nog steeds circa 1400 kg…
Ik zou die 15K extra tov de MB en Audi graag aftikken voor deze M2. Dit is de enige echte rijdersauto. En dat wil je. De MB met zijn synthetische slechtklinkende 4 cilinder met die achterlijke kunstmatige plofjes, waardeloos. De A3 rijd zoals gewoonlijk sterk ondersturend, zeer onplezierig. Alleen leuk als je bijvoorbeeld in een alpenland woont waar geregeld sneeuw ligt. Nee deze 2 serie is de enige juiste keuze.
Ik heb ‘m eigenlijk liever in de 1 serie. Mooie vlotte hatchback is zoals het hoort. Niet zo’n gedrongen, eigenlijk best lelijk, coupeetje.
Net zoals ik voor een M3 zou gaan on plaats van de M4.
Maar goed, als ik het geld had zou ik helemaal niet voor een BMW gaan maar natuurlijk voor een Giulia QV.
Geile ganz.
Dat treft, de 20ste ben ik jarig. Wie doet hem cadeau? Papiertje eromheen is niet nodig.
M4 is echt een vet lekkere bak ! Paar keer gereden op circuits en het ding is echt goed, wegligging, balans, acceleratie. Ik dacht dat ik een m3 v8 wou, maar m4 is beter (behalve geluid, maar met een m division sport uitlaat klinkt de m4 ook erg goed:). Misschien niet helemaal zo snel als een Porsche maar je kan er iig normaal mee boodschappen doen en dagelijks gebruiken.
Geniaal ding. Maar ik denk toch dat ik liever de 1m zou willen.
Leuk dat mijn nieuws op de voorpagina beland :D

Voor wat foto’s van de M2 check deze links, enjoy: http://www.2addicts.com/forums/showthread.php?t=1180482

http://www.2addicts.com/forums/showthread.php?t=1181209
Qua looks vind ik de M4 een prachtige wagen en de 1M coupe was verreweg mijn favoriet.
Maar met het verlies van die heerlijke hoogtoerige atmosferische V8 vind ik de M3 E92 de laatste vette M uitvoering die er is!
Heel dik maar blijf de 1M toch mooier vinden!
Ik heb een droom: Mag de 1 M nog een keer in productie please in een CSL versie? Geniaal ding en trek dan de daklijn door zoals de Z3 coupe was …. en een atmosferische 4 liter V 8 met 400 PK erin met handbak..
Graag in het blauw….kopen en dan nooit meer wegdoen.
Dik ding wel :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).