Deze M3 op 20″ BBS’jes levert 700 dikke Newtonmeters

Auteur: , 25 Reacties

Wie zegt daar nee tegen? Wij in ieder geval niet...

Velen hebben de nieuwe BMW M3 getuned, en velen zullen volgen. De Duitse tuner Kaege laat de vijfde generatie M3 grotendeels intact, en brengt enkele subtiele wijzigingen in de vorm van een set dikke 20-inchers en een verlagingsset om dat laatste beetje wheelgap te elimineren.

Voor de herkenbaarheid werd bovendien de felblauwe intoductiekleur van de M3 aangehouden. Voor de wijzingen onder de kap werd de expertise van NoLimit ingeroepen. Zij kietelen de standaard 431 pk en 550 Nm op naar 517 pk en liefst 700 Nm. Da’s 233 Newtonmeter per liter, voor de snelle rekenaars. In het interieur zorgen carbon-schildjes voor de variatie.

BBS velgpr0n

Een dergelijke kleine aanpassing zal veel mensen aanspreken die niet helemaal stock rond willen rijden. Voor degenen die graag wat meer zichtbare tuning willen adviseren we nog even te wachten tot Hamann of Manhart met iets heftigs komt, vol spoilers, splitters, en gaten in de motorkap.25 reacties

Vind die velgen voor geen meter staan bij deze auto. Zonde.
Ziet er goed uit met die velgen! Die koolstof schilden zijn ook wel leuk.
@sr20det: Mooie naam :-)
@rb26dett: haha thanks! Jouwe is ook top :)
@sr20det: ik kies dan toch voor de rb26dett, meer cilinders + meer turbo’s:)
@celicatwincam: Ze zijn beide zeer begeerlijk!
Super strakke combi, niets meer aan doen.
Erg smakeloos
Zo hoor je een auto te tunen, andere velgjes en wat motorisch werk. Geen lelijke bodykits of stickers. Wel zou ik liever een csl achtig type velgen zien onder een M3 (VMR 703 bijvoorbeeld)
Lijkt zo wel verassend veel op de competition package van de e92
De velgen zijn prachtig maar op een auto in een felle kleur horen ze gewoon donkergrijs. Ik zou zelf nooit voor deze kleur gaan trouwens
Ganz geil!
Ik weet nog steeds niet wat ik van BBS-velgen moet vinden, meestal vind ik het er nogal tokkie uitzien. Ook hier is het een gevalletje ‘net niet’.
Ziet er niet uit die velgen, maakt er meteen een derdehands pauperbak van.
Juist, staat heel netjes. Alleen hadden ze de velgen antraciet moeten spuiten + carbon spoiler/lip op de kofferklep. Zo’n m3 blijf ik dikker vinden dan een m4!
Wat gebeurd er met je adaptieve instelbare onderstel als je er een ander onderstel onder propt?
Zonde much?
Ziet er echt dik uit
Erg opvallend, maar stel je voor dat de auto Azuritschwarz was (diepdonkerblauw), Sakhir orange interieur. Dan staan deze velgen ineens een stuk beter, alhoewel er mooiere modellen BBS velgen bestaan voor de M3.
@gtwillem: Het is wel de eerste keer dat BBS CH’s niet mooi onder een 3-serie staan..
Die velgen bestaan al min. 15 jaar, had ze nog onder een e36 coupe… Echt een blijvertje en passen mooi onder elke sportieve auto
Lijkt een beetje een wtcc racer zo zonder ernorme spoiler achterop, ergens wel vet.
Dikkertje!
Hee die velgen had ik onder mijn oude s3 zitten! Poetsen tot je eens ons weegt bij die wielen.
prachtig! mooie velgen, beetje verlagen en motermanagement wat aanpassen, geef maar!
Moeten meer tuners een voorbeeld aan nemen, de motor lekker kietelen en niet veel aan het uiterlijk veranderen. Ik vind deze velgen trouwens helemaal niet verkeerd. Maar ben persoonlijk niet gek van deze kleur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).