Deze roestige Mercedes had miljoenen waard kunnen zijn

Auteur: , 23 Reacties

Een van de auto's op deze foto had de duurste ooit kunnen worden. In plaats daarvan roest-ie al dertig jaar lang weg op een schroothoop.

Het gaat om een van de mooiste auto’s die Mercedes ooit maakte: de 500k Roadster Limousine voor Rudolf Caracciolo. De one-off was een cadeautje voor deze legendarische coureur uit de jaren dertig. Je zou dus kunnen zeggen dat de 500K Roadster Limousine alles in zich had om een waardevolle klassieker te worden, maar het liep helaas anders.

De 500K Roadster Limousine staat namelijk al meer dan dertig jaar bij Porche Foreign Auto. We kunnen dit bedrijf op een deftige manier omschrijven, maar het komt erop neer dat de klassieker langzaam wegroest tussen ander schroot op een autosloperij. Dat is eeuwig zonde, want volgens voorzichtige schattingen zou de auto nu minimaal 7,5 miljoen euro waard zijn.

De 500K Roadster Limousine schijnt niet de enige klassieker te zijn die je tegen kunt komen bij Porche. Tom Hanson mocht er namens het Mercedes-Benz Classic Center in CaliforniĆ« ooit een kijkje nemen en kwam er auto’s tegen waar mensen al jaren naar op zoek zijn. Jammer genoeg zijn ze in de meeste gevallen allang niet meer te redden. (via caranddriver.com)23 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Por quƩ, Porche?
Ligt ook een 190SL en een Maserati Merak(?). En een boel Porkers, geen liefhebber zo te zien…
@E34M5Touring:

Duidelijk een Merak ja.
Nu de ‘wereld’ weet waar deze auto zich bevind, moet er toch iemand zijn die deze gaat kopen en gaat opknappen ?
@RazorHead: De eigenaar wil hem niet verkopen..
@norge: Hoe weet je dat?
@norge:
‘ik ga er ooit nog eens aan beginnen’ *zucht*

Ik krijg het van zo’n types. Als je er de eerste 2 jaar niet aan begint, ga je er waarschijnlijk nooit aan beginnen.. Ooit eens een mooie Plymouth barracuda ’68 Fastback gezien in een kerel zijn schuurtje aan de achterkant van z’n huis. Ik liep er voorbij en de koplamp piepte er uit. Dan nog een paar keer voorbij gegaan en uiteindelijk eens gaan aanbellen. Bleek dat het om een lekkere 440 te gaan. Versnellingsbak was stuk en stond al 15 jaar stil. Volledig origineel nog! Eigenaar ging er aan beginnen volgende maand zei hij. De auto staat er nog, nu onder een grotere laag stof helaas..
@RazorHead: precies, vaak ook in zulkw progamma’s op tv; ja ik kocht hem om hem op te knappen, 2 jaar later ja geen tijd! ZONDE van zulke auto’s.
Doe mij die 914 maar.. nee.. wacht die 356 daar achter :)
Alles kan nog gered worden, met de serienummer.
Kan aan mij liggen maar ik zie de benz niet op de foto die bovenaan staat. Wel een boel ander leuk spul. Overigens is een auto die potentieel zo veel geld waard is nooit total loss.
@papa: Nee, kijk maar naar VW T1’s soms word er een hoopje roest weer in een bus veranderd
@flat411: T1’s gaan nog wel eens total loss omdat ze “maar” 30 – 50k kosten, dit soort auto’s lopen ver in de miljoenen en zullen nooit total loss zijn. Ik kan me een verhaal op ferrarichat herinneren van een kitcar met chevy V8 die gebouwd was op chassis delen van een vintage ferrari. Deze is volledig herbouwd door ferrari’s classische.
@papa:
Ik ze de Benz ook niet staan precies … :/
@papa: heel raar weer, de enige zichtbare benz op de foto van het item is zeker niet de benz van de foto’s daar na
@thierryvth: houd ook in dat het hele item geen houd meer snijd
Kan zijn dat ik gek ben of we plempen maar wat neer steeds op AB
@thierryvth: dat was ook mijn conclusie, het lijkt erop dat het artikel niet meer doet dan suggereren dat ergens een zeldzame mercedes staat met wat foto’s uit de tijd dat die auto nog een jonge auto was.
Als de eigenaar ze niet wil verkopen moet ie er maar gewoon met extreem grof geweld van worden overtuigd dat zijn houding niet wordt getolereerd. Ik las net dat volgens Ivo Opstelten het verheerlijken van geweld niet strafbaar is dus dit lijkt me een mooie gelegenheid om daar mee te beginnen.
@hetzwartesaabvandefamilie:
Waarom?
Het is zijn eigendom.
Dat de man een fruitcake is, ik ken er zovelen.
Garagehouder Leo uit Ridderkerk, stonden de klassiekers voor de deur ook weg te rotten.

Als voorbeeld een ’69 donkerblauwe Volvo 142.
Keurige wagen
Kwamen Volvo fanaten werkelijk bedelen en serieus geld bieden op die wagen
Maar Leo zei nee.
Toen hij kwam te overlijden is alles zo’n beetje de pers in gegaan, een vroege 124Spider, een vroege Chevelle cabrio (had ik als jochie nog in meegereden) een Renault Estafette busje, Simca’s Matra’s Een Cadillac uit 1965 die ooit van scheepsbouwer Cornelis Verolme was geweest.
Sarcasme… @desjonnies: Ik ben geen liefhebber van geweld namelijk. Maar het is jammer dat dat soort fruitcakes hun mooie collectorsitems liever laten vergaan. Dat ben je met me eens lijkt me,
Zo’n zonde verkoop hem dan inplaats van zo weg te laten rotten.
Die witte Mercedes op de voorgrond is zo te zien een W186/W188/W189.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_Type_300

Ook niet echt een budgetcar, maar bij lange na geen auto van 7,5 miljoen.
Wellicht dat ik de enige ben die de tekst van het artikel op caranddriver.com leest, maar in het artikel staat dat de 500K niet aan het wegroesten is…

“According to the Kleins, the 500K has a few dings on it but is otherwise in fairly good shape.”


Begrijpend lezen blijft toch moeilijk in sommige gevallen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).