Dit doet de Urus met de Italiaanse werkgelegenheid

Auteur: , 32 Reacties

Is zo'n lelijke SUV toch nog ergens goed voor.

Het zal misschien wel het meest verschrikkelijke apparaat zijn dat ooit in Sant’Agata van de band komt te rollen. De wereld wil echter SUV’s, dus SUV’s kunnen ze krijgen. Lamborghini bereidt zich voor op de productie van de Urus.

Om alle verwachte orders te verwerken zal de huidige productiefaciliteit flink worden uitgebreid. Qua oppervlakte groeit de fabriek van 80.000 vierkante meter naar 160.000 vierkante meter. Er komt een nieuwe spuiterij en Lamborghini zal de komende tijd de nodige vacatures gaan plaatsen. De nieuwe spuiterij moet tegen het einde van 2018 in zijn geheel in gebruik zijn.

De Italiaanse autofabrikant verwacht dat er zo’n 200 man bijkomen als de nieuwe faciliteit in zijn geheel operatief is. 500 nieuwe banen worden gecreëerd door de komst van de Urus.

De eerste SUV van Lamborghini zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 op de markt worden gebracht. Het enorme ding moet de totaalverkopen van het exclusieve merk flink gaan opschroeven.32 reacties

Met zulke cijfers is het makkelijk 80.000 vierkante meter lospeuteren bij de deelstaat .. Urusie voor de burgemeester erbij natuurlijk ..
@lincoln: Het is toch niet te geloven, hou eens op met je domme oneliners. Wie zit daar nou op te wachten?
@boltiev6: er zit inderdaad niemand te wachten op dit soort reacties
@roppp: Heb je gelijk in roppp, misschien niet, maar ik ben die lincoln een beetje zat, negatief kereltje, mot ik niet. Hij zit in werkelijk ieder item, van s,morgens vroeg tot s,avonds laat, louter met dom gelul, oneliners en sarcasme en hersenkrakers die hij zelf niet eens begrijpt.
@pietertjep85d: zeker nog nooit van de Lamborghini LM002 gehoord. Google maar even en dan is deze Urus ineens helemaal zo gek nog niet.
Hadden we het eerder vandaag over werkgelegenheid dat verdween (dealer onderzoek, blokker, V&D); wat voornamelijk te maken heeft met het ontbreken van toegevoegde waarde.
Hebben we nu een voorbeeld van toegevoegde waarde. De rijken der aarde gaan een hele hoop geld uitgeven aan dit ding waardoor er een hoop welwillende mensen een baan krijgen. Niet als half spook in een winkel vol met troep, maar als iemand die snapt hoe het is om met zijn handen te werken.
En ach, een SUV van Lambo gaat op zich niet tegen de historie. Het zal even wennen worden, maar iedereen zou er graag eens in willen rijden!
@gregorius:

En welke toegevoegde waarde heeft een Urus dan ??
@lincoln: Gregorius snapt het.

De toegevoegde waarde is simpel; mensen willen het en als dat banen oplevert is het toch goed?

En als er 1 merk is dat SUV’s mag bouwen is het Lambo wel.
@stefje:

Just another VAG P platform ..
Just another 2200kg wegende suv ..

Just the same lopende band medewerkers s’morgens bij de prikklok ..

Ja ja .. er gaat heel wat veranderen ..
De eerste Lamborghini suv.
Valt de LM002 niet onder sport utility vehicles?
@pug05:
Nope, moetje de hoogte en de wielen onder dat ding eens bekijken. Hij kon offroaden, geen preeemijum SUV dus.
@shiva: Niet alleen offroad een beest…

7,8 seconden van 0-100, top van 210 km/u, en dat voor een bak uit die tijd die 2700 kg weegt…

En over premium gesproken, ga maar eens 4 nieuwe banden voor zo’n LM002 kopen, als je ze überhaupt nog kan krijgen… Premiumer dan het prijskaartje dat daar aan hangt wordt het niet.
@moveyourmind: inderdaad, de LM002 is voor toen gewoon een SUF. Kijk ook maar eens naar die container van Mercedes. Dat is heden ten dage een premium SUF, terwijl het ding als een soort all terrein container is ontworpen.
@pug05:
De LM002 was ontworpen voor het Amerikaanse leger. Vervolgens leek het de Amerikanen een beter plan om de Humvee aan te schaffen en dus bleef Lamborghini zitten met het ontwerp (zie je de overeenkomsten qua lijnen? Dat is dus geen toeval). Vervolgens hebben ze hem maar voor consumenten op de markt gegooid. De LM002 is dus als puur werkpaard ontworpen, en is dus geen SUV.
Toch vind ik de urus wel dik
Nee die valt in de categorie badass.
@isn1981: dit was een reactie op @pug05
Welke leverancier hebben ze voor de brandblussers? Die kan dan Lamborghini als 1 van de grootste klanten
Offtopic:

Vandaag heb ik parkeerboete gekregen waarvan ik twijfel of deze rechtsgeldig is. Naast een treinspoor staat een braakliggend terrein die gebruikt wordt als parkeerplaats. Voor het terrein staat er een einde parkeerverbod bord. Er zijn 2 ingangshekken voor prorail om bij het spoor te komen. Één voor het parkeerverbod bord en één erna. Ik heb mijn auto voor het hek na het bord gezet en alsnog een boete gekregen voor het niet vrij houden van de inrit. Echter is deze inrit buiten werking. Boa’s schrijven op deze plek regelmatig boetes uit maar alleen op de plek vóór het parkeerverbod bord. Ben ik nu alsnog in overtreding geweest? Zoja, slimme les voor de volgende keer. Echter twijfel ik eraan of de boete terecht is.
@diehard:

Die kneuzen MOETEN elke dag minimaal 1 belastingaanslag uitschrijven ..
De wet .. daar doen boa,s niet aan ..

Je bent gewoon genaait dus ..
Ik vind hem juist helemaal niet lelijk, gaaf ding
Wat een baas is die Stefano Domenicale toch :) Ik gun het ze, die Urus
“De Italiaanse autofabrikant verwacht dat er zo’n 200 man bijkomen als de nieuwe faciliteit in zijn geheel operatief is. 500 nieuwe banen worden gecreëerd door de komst van de Urus. ”

Ik denk niet dat mijn leerlingen blij zullen zijn als dit stuk tekst gebruikt wordt bij een leestoets…
Die oranje en blauwe Urus lijken wel erg op een Aventador..vaAg?
@fiero: ik vind die oranje niet echt op een Aventador lijken hoor ;)
@amphiby: ah ja, heb jij een punt. Maar dan nog ;)
Het lelijkste dat uit die fabriek gekomen is, is toch echt wel de LM002.
Deze Anus is toch best wel dik en mooi.
Waarom maken ze hem gewoon niet bij audi? Ik geloof dat er toch gewoon een q7 kabelboom en scherm in gaat. Kunnen ze de rest ook wel doen
@reggie-boy_rood:

Mwah ..
Lamborghini is net zo Italiaans als Bentley brits is ..

Spuitstraat is dan ook het belangrijkste ..
Goed om te zien dat de kale bodies nog gewoon door de buitenlucht naar de spuiterij gaan… Oh en als ze daar net even ‘pauzeren-met-spandoeken-toeters-en-gele-hesjes’ dan blijven er natuurlijk wel eenpaar even een paar nachtjes buiten staan…
Waar heb ik dat eerder gezien
@baasbas: overal tot de jaren 80 ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).