Dronken Belgen drie keer in dezelfde auto aangehouden

Auteur: , 26 Reacties

Dit voorval klinkt misschien als een middelmatige komedie met Seth Rogen en Jonah Hill, bij onze Zuiderburen is het toch echt gebeurd.

Zondagnacht hield de Belgische politie een auto aan met daarin drie heerschappen tussen de 25 en 35 jaar. De bestuurder van het voertuig bleek na een blaastest op het bureau dronken, en kreeg een rijverbod van 15 dagen opgelegd. Hierna verlieten de heren het politiebureau vervolgens te voet. Even later zagen agenten de auto echter opnieuw rijden, nu met één van de andere inzittenden achter stuur. Die bleek bij nadere controle ook te diep in het glaasje te hebben gekeken, waarop ook hij zijn rijbewijs voor een tijdje mocht achterlaten op het commissariaat.

U raadt ‘m al. De auto werd later die nacht voor een derde keer gespot, met de derde inzittende achter het stuur. Eveneens dronken, met een alcoholprommilage van 1,5, ongeveer gelijk aan dat van zijn drinkmaten. Nadat ook hij zijn rijbewijs had ingeleverd zagen agenten hoe het trio vervolgens doodleuk wéér naar de auto wandelde. Dan moet je gummiknuppel toch gaan jeuken als juut. Ze besloten daarop de auto maar weg te takelen.

Een politiewoordvoerster zegt tegenover HLN dat ze niet eerder tegen de andere drankbakken hebben kunnen optreden. “Wettelijk mogen we enkel een chauffeur een adem- en speekseltest opleggen. Daarom konden we de andere inzittenden niet eerder controleren.”. Logische verklaring, dat wel, maar dit trio voor de zekerheid hun roes een maandje of zes laten uitslapen was voor de maatschappij wellicht beter geweest. Amai zeg.26 reacties

Belgiums..
@sebasjuhh: het is ‘Belgians’!Ook te veel gedronken?
@porteno: hap. slik.
Wat is het verschil tussen een belg en een foto?


– De foto is ontwikkeld
@diehard:
Gelukkig leef ik in een land waar digitale fotografie reeds goed is ingeburgerd…
@StijnB: grapverpester -.-
@diehard: Stuur daarom je fotorolletjes niet op naar Belgie, maar naar een ontwikkelingsland!
gebeurde vorig jaar (of het jaar ervoor) ook al in Den Haag..
Slim is het iig niet :)
via Android app
Leuk geschreven, Ricardo!
OT: wat een idioten…
Het zou blijkbaar niet slecht zijn om iedereen in de wagen te laten blazen als de bestuurder niet mag verder mag rijden.
@geronimo:
En dan???

Een boete voor de dronken passagiers?
Juist daarom ben je passagier geworden.

Of een extra boete voor de bestuurder?
Dan wil niemand meer BOB zijn asl je geen dronkaards mag vervoeren.
via Android app
@Hubert: Misschien om de wagen verplicht aan de kant te laten staan? Laat ze dan maar een taxi bellen.
Simpel volk hier, direct doortrekken over alle belgische burgers.
@nasty: Dus in België worden zeker nooit grappen gemaakt over Nederlanders of andere landen? Als je het zo hoog neemt vraag ik me af wie hier het simpele volk is.
@diehard: grappen geen enkel probleem, maar elke keer als het over België gaat, halen ze hier alle Belgen door de zeik. Dat is wel eens plezant, maar t is elke keer hetzelfde!
@nasty: Trek t je niet aan ;) ik bedoel er verder niks mee. Belgen grappen zullen de Nederlanders altijd blijven maken! Excuses als ik je persoonlijk heb beledigd.
@diehard: No problem ;)
@nasty:
wees maar tevreden dat er gewoon een paar belgen zeiken. Als je sommige andere bevolkingsgroepen beledigt krijg je doods bedreidingen naar je hoofd
Als de wijn is in de man is de wijsheid in de kan. Als je er nuchter naar kijkt is de kans dat je dit overkomt toch echt verwaarloosbaar. Goed werk dus van de politie.
Enkel door dit verhaal te lezen moet ik het weer bevestigen Belgie is het meest komische land ter wereld.
We hebben geen één capabele politie agent, of politieker of gewoon wegen werker.
We hebben wel een stuk of 4 overheden die alles naar elkaar door sturen waardoor niets gedaan geraakt. Ja om in Belgie te wonen heb je wel een goed gevoel voor humor nodig
@shiva: Het zijn er zes! Zes overheden, die lekker langs elkaar werken, of tegen elkaar in. http://nl.wikipedia.org/wiki/Overheid_van_Belgi%C3%AB#Belgische_staatsbedrijven_.28semi-overheid.29
Verwondert het dat dit in dezelfde stad gebeurt als waar de politie niet aan de vrouwelijke charmes kon weerstaan? ;-) http://www.autoblog.nl/nieuws/dronken-babe-mag-doorrijden-na-vergeten-blaastest-64493
Never a dull moment, here in Aalst. ;-)
@coke: ach ik ben al blij als onze politie agenten eens in het nieuws komen zonder dat ze iemand met 6 man hebben dood geslagen.
Ondanks het feit dat het een stel idioten zijn en andere weggebruikers in gevaar brengen en ze hun straf verdienen, zijn het wel echte doorzetters. Vooral na de 3e keer toch gewoon weer naar de auto lopen in het bijzijn van de politie is toch een klein beetje baas.
Middelmatige komedie? Ik vond hem wel leuk. You rock, McLovin!
Die film is zo ontzettend goed! Heerlijk dat stukje met die politie haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).