DS E-Tense Concept: 400 elektrische pk’s

Auteur: , 28 Reacties

In een strakke jas, het mag gezegd worden.

Wellicht ben ik de enige, maar het went nog steeds niet om Citroën expliciet niet te noemen als het over DS gaat. Doet er echter niet toe, want de Fransen gooien met de E-Tense Concept de geëlektrificeerde knuppel in het hoenderhok.

Of Elon Musk en zijn maatjes bij Tesla al een volle broek krijgen bij de aanblik van de E-Tense valt nog te bezien, het is per slot van rekening een concept. Buiten het design van zowel interieur als exterieur, moet deze kar vooral de aandacht trekken met z’n koplampen die tot maar liefst 180 graden heen en weer kunnen shinen.

E-Tense interieur

De elektrische aandrijflijn zou een link moeten leggen tussen DS en het Formule E-team van de Fransen. De elektromotor komt van Siemens en zoemt maximaal 400 en 516 Nm richting de wielen. De motor wordt op zijn beurt gevoed door een accupakket à 53 kWh.

Michelin verzorgde de speciaal ontwikkelde plakkers en om de takkeherrie van de elektromotor te overstemmen krijgt de E-Tense een dik speakersysteem. Het 10″ touch screen verzorgt het broodnodige entertainment en er zit een uitneembaar horloge in het dashboard. Hm, doe ons dan toch maar dat Breitling-klokje uit de betere Bentley.

Over een paar daagjes weten we nog meer over deze elektro-Fransoos, hij wordt onthuld in Genève.28 reacties

Enkele aanpassingen en zo productie in!
@bramterheerdt: Dat durven ze niet, ze zijn Lexus niet…
@svenska_aeroplan_ab: dat durven ze wel, ik zeg een C4 Cactus..
Dik ding!
Mooi dingetje!
Ik zie er wel een beetje een R8 in, maar alsnog zeg ik : maken!
Het had elk willekeurig ander merk kunnen zijn.. Maar: schitterend!
Heeft wel iets weg van de GT by Citroen
Ik moest bij de voorkant gelijk denken aan een Honda nsx
Maken!!!
Mooi concept. Volgens mij hadden ze nog een Peugeot RCZ in een donker hoekje staan die ze mochten verbouwen….. En dat was/is ook een mooi ding.
Ik zie hier een klein beetje een Chrysler ME 4-12 in
Leuk hoor! Ik zou zeggen, kom maar op Citroen! Velgen een maatje kleiner, dashboardje erin wat je makkelijker kunt reinigen en klaar is François!
via Android app
Heeft wat weg van NSX en de Lexus SL e.d. Ziet er tof uit!
Ik moest bij het zien van de voorkant direct aan Lexus denken. Verder is het een fraaie wagen.
Iets zegt me dat de renders van het interieur een nogal optimistisch beeld geven van de te verwachten hoofdruimte. En de bovenkant van het dashboard vind ik afzichtelijk, maar goed – daar is het een concept voor.

Verder ziet het ding er gewoon goed uit, maar helaas niet heel erg apart of vernieuwend.

Ben wel blij dat DS eindelijk eens wat minder glimmers gebruikt rond de grille, hopelijk gaan ze deze vormgeving ook toepassen in de productiemodellen. Door de overdaad aan chroom en de weinig fantasievolle vorm vind ik de DS-grilles er tot nu toe nogal goedkoop, bijna Chinees uitzien. Vooral ook omdat ze verder heel erg spaarzaam met glimmertjes omspringen.
@potver7: DS is ook voornamelijk voor de chinese markt, dat zal wel de reden zijn. Overigens vind ik het er persoonlijk ook echt niet uit zien.
design is erg mooi, maar helaas doet het me ergens aan denken…. Die kwam ook niet in productie….

http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/13/nieuwe-citroen-2cv-komt-eind-volgend-jaar-heet-ds2
Shinen? Ik weet niet wat dat woord betekent, shinen.
Gaaaf! Mooie upgrade zou dit zijn zeg voor het label!
Lijkt me eerder een concurrent voor de Audi TT en Renault Sport RS. En dat DaShboard moeten ze er meteen uitslopen want dat wordt een grote vergaarbak voor troep en vuiligheid.
Ze hebben al eerder laten zien dat ze hele bijzondere auto’s kunnen bouwen als ze willen bij Citroen.Was ooit een witte supercar(weet niet meer hoe die heet) in Monaco ook niet van hun?
Lijkt wel erg sterk op t Alpine-concept zeg
Die gekke Fransen toch! ’t Lijken wel de chefs-de-cuisines van het auto-design. Men neme een R8 e-tron, gooit deze tesamen met een TT in de blender, kookt het geheel op laag vuur een beetje in en laat het met een sausje van nieuwe Bugatti rustig garen: Et voilà! En we noemen hem DS e-tense!
(Alleen nog even de garniture van het dashboard aanpassen en je hebt een drie sterren creatie).
Holly Diffuser!!! Lekker design concept hoor, maar er zitten een hoop gimmigs op die nooit zo geproduceerd gaan worden.
En een interieur waar je nog ni dood in gevonden wil worden! Voor de rest gave bak!!
Het interieur heeft wel heel veel elementen die rechtstreeks uit de DS 5 zijn geplukt als je het mij vraagt… Jammer. Gemiste kans.
super exterieur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).