Duitse politie zet rijdend 3 Serie-zwembad aan de kant

Auteur: , 34 Reacties

Met de huidige temperaturen is het raadzaam verkoeling te zoeken, zeker als je in een oude E36 zonder airco rijdt. Een aantal Duitse knapen vond hier een zeer creatieve oplossing voor, waarvoor pluskudo's. Dikke dubbele minkudo's echter voor het feit dat ze dronken achter het stuur zaten.

Een motoragent in het Saksische Eibenstock (bij Chemnitz) moet zondag wel even goed in zijn ogen gewreven hebben toen deze creatie hem tegemoet kwam. Een compleet afgedichte 3 Serie zonder kenteken, van binnen zwembadblauw geverfd en behangen met Hawaii-versiering, en hierin vier jongens van midden twintig.

De achtervolging werd ingezet, en in een bocht klotste het water over de portieren. Daarna vonden de jongens het wel welletjes, zetten de wagen stil, en maakten zich uit de voeten richting een rivierbedding. De flik liet ondertussen de banden leeglopen, opdat de cabrio nergens meer naartoe kon.

Na verloop van tijd meldde de bestuurder zich bij de motoragent, want zijn schoenen en portemonnee lagen nog achterin de auto. Hierbij werd opgemerkt dat er een alcohollucht uit zijn slaschuur kwam, wat hem op een bloedafname kwam te staan.

Structureel lijkt dit barrel me niet echt in orde, elke stijl is afgezaagd, er zitten geen spiegels op, en met een flinke plens water erin zal het ook wel torderen als de ziekte. Hoe dan ook, het ding gaat nu nergens meer naartoe. Plusjes voor het idee, hel en verdoemenis voor nuttigen van alcoholische versnaperingen voor het rijden.

Je kunt het natuurlijk ook andersom doen, zoals deze MX-5, Sharan en Neon al voordeden.

Met dank aan iedereen voor de tips!34 reacties

Hahaha, wél origineel!
Gelukkig is bij dit exemplaar de halve maan (ventilatierooster) eruit gehaald.
+1 voor het idee! Je kan Iedereen uitlachen die met airco aan en raampjes dicht in de file staan!
Geniaal
Wel leuk bedacht! Je mag ook niks meer tegenwoordig
in de winter kan je er de elfstedentocht mee doen ..
@lincoln: makkelijk rijden met vastgevroren voeten
@lincoln: Hoe dan?
Sorry, snap er echt niets van.
@mout:
Hee Mout, je moeder roept.
Je moet je bordje met bijdehandjes nog opeten!
@mout: Valt weinig te snappen. ’t is gewoon een beroerde grap. Im Westen nichts Neues.
Lijkt me gewoon een wagen voor een optocht ofzo. Als ze gewoon waren gestopt hadden we er waarschijnlijk niks van gehoord. Minus het drinken, mooie stunt!
Een echte Badewanne Mit Wasser!
Hmmm, het water ziet er niet echt aantrekkelijk uit…
Tja. Je moet wát als de airco kapot gaat.
T’is met dit weer ook gewoon niet te harden…
Die neemt het wel heel letterlijk: BMW = Bak Met Water
De wagen was van binnen volledig dichtgemaakt, blauw geverfd en met water gevuld. Een lading stro op de koffer gaf het geheel een Hawaïaanse toets. Om er zeker van te zijn dat de overigens dronken jongeren er niet opnieuw met de cabrio vandoor gingen, liet de politieman de banden leeglopen.

De 27-jarigen kregen een stevige boete voor dronken rijden met een voertuig dat niet voldeed aan de minimumeisen van de Duitse verkeerswetgeving. Zo ontbraken onder andere de veiligheidsgordels

Bovenstaande stukje van de AD.

En maar beweren dat de Duitsers geen humor hebben,prachtig dit.
Zalig, als ik agent was geweest had ik ze laten gaan en een waarschuwing gegeven dat ze enkel op achterweggetjes mochten rondrijden.
Want geef eerlijk toe, eenmaal je in Duitsland van de autobanen af bent kom je zelden een kat tegen en zelfs als je die tegenkomt zie je die al van kilometers ver afkomen.

Geweldig idee dit.
@Hupke: Hij heeft dronken gereden, niks geen waarschuwing.
@sjaakk:

Met die wagen zal hij echt wel snel en onverantwoordelijk gereden hebben. Zie het eens een beetje in proportie, alsof dronken rijden per se slecht is.

Ja het is slecht als je stomdronken achter het stuur zit en tussen het andere verkeer gaat rijden.
Nee het is niet slecht als je met een paar pintjes op in zo’n grap-wagen wat door een landelijk gebied gaat zitten taffelen.
@Hupke: Tja, weet jij van tevoren of ergens verkeer is, of iemand loopt? Ook met 50km kan je al iemand dood rijden. Door al het water in de auto zegt mij, dat de auto niet reageert zoals een andere auto in de zelfde situatie reageert. Zonder te drinken ben je al meer afgeleid dan normaal in deze auto. Ik zelf vind het idee dan wel weer super grappig.
@sjaakk:

Ben jij ooit al eens buiten de stad geweest? Ooit in Duitsland geweest buiten de autobahnen en de scenische routes? Het kan altijd misgaan maar de kans dat het misgaat is daar wel enorm klein.
@Hupke: Oke dat maakt het totaal verantwoord om dronken te rijden. De kans is namelijk heel klein dat er wat gebeurt. Laat ze maar borden plaatsen met; Van hier mag je dronken rijden i.v.m. laag risico.
@sjaakk:

Dat is belachelijk, er is een verschil tussen iets door de vingers zien of het wettelijk toelaten.
@Hupke: Wat heeft de wet dan voor zin, als we het maar even door de vingers moeten zien?
@sjaakk:

Ooit gehoord van richtlijnen?

Ben je nu echt zo simpel of gewoon moedwillig.
@Hupke: De wet is geen richtlijn. Er staat hoeveel je mag drinken en ook wanneer het te veel is. Dat is geen richtlijn, jij bent gewoon te simpel voor woorden. Dan vindt jij het raar als je probleem met de poltitie hebt omdat zij onredelijk zijn, bullshit, jij bent gewoon een probleem schoppertje die denk dat alles wel meevalt want tja het zijn maar richtlijnen.
@Hupke: Ik wil wel eens horen hoe je praat, als een kennis van je word dood gereden door een dronken iemand.
@sjaakk:

Moet je vooral doen, over emotionele keuzes maken, daar zal iets goed van in huis komen. Zoals die politierechter D’Hondt.

Waarom zou mijn mening moeten veranderen? Wat is de gelijkenis tussen iemand die stomdronken achter z’n stuur kruipt en rijdt als een gek, of iemand die met een paar pintjes op waar het geen kwaad kan met een fun-car lollig gaat zitten wezen.
-edit: nutteloze bijdrage-
@bempi: goed bezig kerel! -1
@bempi:

Trek daar nog maar twee jaren vanaf, de ‘uitvoerenden’droegen gasmaskers,en van blauwzuur word je niet high.
Die gasten hebben lol,prachtig toch.
Ik zou me kapot lachen als ik dit in ons landje zag.
Don’t drink
Hoe zuur moet je zijn als politieagent om daar nog een boete voor te geven.

Met alle tijd die die gasten in deze auto hebben gestoken is het al straf genoeg dat ze ‘m kwijt zijn.

Natuurlijk moet de wagen in beslag worden genomen/voorgoed van de weg af maar laat het daar dan gewoon bij.

De grap is er toch wel af voor die gasten die gaan heus niet een 2e exemplaar bouwen.
@tstile: Het zal eerder om het dronken rijden gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).