Er is geen gepantserde auto meer te krijgen in Rio

Auteur: , 28 Reacties

Dat is een mooi resultaat van het grootste sportevenement ter wereld in een van de gevaarlijkste steden op de planeet...

Deze voldoet wel, denk ik

Als je vroeger aan de Olympische Spelen dacht, dan dacht je aan sport. Niet meer en niet minder. Zou Fanny Blankers-Koen als eerste over de streep zijn, zou Anton Geesink goud halen en hoe zou Bep “The Dutch Windmill” van Klaveren het doen in de ring? In 1936 zat er natuurlijk al een ‘klein luchtje’ aan en het begon pas echt vervelend te worden in 1972, toen de Spelen door een stel boze Palestijnen werden aangegrepen om met zeer veel geweld een politiek statement te maken. In 1996 gooide een debiel nog een pijpbom tijdens de Spelen in Atlanta en dat was het wel zo’n beetje qua geweld en aanslagen tijdens het sport-evenement.

Hoe anders is het in 2016. De Spelen worden gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro, op een normale doordeweekse dag al niet een toonbeeld van veiligheid, kun je nagaan als er duizenden (rijke) buitenlanders voor het grijpen liggen. Kidnaps en berovingen zijn daar normaal gesproken al aan de orde van de dag en als je pech hebt kom je gezellig in een vuurgevecht te zitten tussen de boeven en de politie. Doen ze niet moeilijk over, ook niet tijdens de Spelen. Dan is er ook nog het gajes dat zich Isis of Al-Queda noemt. Zij dreigen het feest te verstoren met flinke knallen dus je begrijpt dat er met gemengde gevoelens naar de komende weken wordt gekeken.

Maar wat heeft dat nou met auto’s te maken, hoor ik jullie vragen? Alles. Want de enige manier om je een beetje veilig door die stad te begeven, is per gepantserde wagen. Die kun je kopen, maar dat is voor de meeste mensen een net iets te duur geintje als ze een paar wedstrijden bezoeken. Gelukkig kun je ze ook huren. Normaal gesproken dan, nu helaas niet meer. De paniek is zó groot, dat er in die hele stad geen enkele gepantserde huurauto meer is te vinden. Ze zijn allemaal weg. 70% van de volledige kogelvrije vloot is al tijdens de openingsceremonie ingezet, de rest gaat de dagen erna naar de tijdelijke eigenaren.

Misschien is het dan een plan om het leger te vragen of ze de supporters dan maar willen vervoeren in hun tanks. Of je vraag of je een paar wagentjes mag lenen van Vladimir Putin. Als dank voor het tóch toelaten van zijn dopingatleten. Voor wat hoort wat, Vlad…28 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dan maar gewoon vanaf TV kijken. Of niet…
Alles voor je sport, best wel dom om daarheen te gaan.
Dit is exact de reden waarom ik niet mijn best heb gedaan tijdens de kwalificaties!
@sjaakjwt: Geen F1 op de spelen.
Jammer dat Erica Terpstra zo afgevallen is, voorheen konden er wel bijna honderd supporters dekking zoeken achter haar…

Je zag dan gelijk ook niks meer van de wedstrijd, dat dan weer wel.
@moveyourmind: Veiligheid boven alles toch?
Lekker thuis blijven, en geen risico’s nemen. Wel zo slim. Al zijn er van die hansworsten…
@denniss00: leuk leven heb je als je zo denkt.
@rolov: Voor je sport of voor vakantie zoveel risico nemen is best wel dom.
@rolov: Liever een leven dan geen leven, waar of niet?
@denniss00: als je een leven zonder risico’s een leven noemt ben ik het met je eens .
@rolov: Het gevaar opzoeken lijkt me niet echt verstandig, maar oke ik daag je uit ga lekker heen en wandel bij nacht eens door een lokale favela daar. Moet kunnen volgens jou redenatie toch.
@bofkont: jij draaft gelijk weer door naar het uiterste . Je kan ook gewoon opletten en gaan. Je hoeft het niet op te zoeken. Maar niet gaan omdat je bang bent is slap.
@rolov: Heb je natuurlijk gelijk in, maar dit artikel zegt al genoeg, geen gepantserde wagen meer te krijgen, levensgevaarlijk land, zeker voor de onwetende toerist zoals ons.
@bofkont: toeristen huren geen armoured cars. Bobo’s wel. En met de spelen zijn die er zat.
Op tv zie je veel filmpjes met mooie stranden en prachtige dames, maar wat ik allemaal op liveleak voorbij zie komen is gewoon bizar. Verkrachtingen, executies, vuurgevechten, ontvoeringen en roofovervallen op klaarlichte dag en vaak op drukke plekken. Ja je hebt die rot zikavirus daar en die idioten van IS moet je ook niet vergeten, maar de grootste dreiging komt toch echt van de Brazilianen zelf.
@hollandsemarokkaan: Ja die mooie dames op die mooie stranden, die gedachte wil ik houden.

Dus ik pas, ik ga niet.
Lol heb ergens nog horen zeggen dat ze geen ervaring hadden met terrorisme…..
Goed dat je de verschrikkelijke aanslag in 1972 nog even in herinnering brengt (aangezien dit topic toch al off topic is).
Bijna elke auto is kogelvrij
@carpics: Nederland ook godzijdank .
@carpics: De mijne zeker. Van t weekend nog gepoetst en stofgezogen, geen kogel gezien. Nu al dik 10 jaar kogelvrij and counting.
Diegene die alle ellende overleeft krijgt een gouden plak…Olympische Spelen 2016..
@FieRo: Begint een beetje op de hunger games te lijken zo
“kogelvrij” kom op mensen… Ik heb ook kogelvrij glas in mijn auto. Mijn bord spaghetti was ook kogelvrij vanavond, zelfs mijn schoonmoeder is kogelvrij. Laten we het maar gewoon “kogelwerend” noemen.
Leuk. Morgen finishen wij met 30 klassieke Volvo’s in Rio. Kon nog wel eens spannend worden! :)
Ik verwacht dat het 1 groot drama wordt, helaas.
Sensatie pers…. Kom al 30 jaar in Rio meerdere keren per jaar. Nog nooit een probleem gehad.. Dit is tegenstelling tot Rdam. Daar ben ik bijna een keer overvallen.. Dus tja.. Gevaarlijk is ook hoe je er mee omgaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).