Evanta Barchetta: sexy roadster met een machtige V8

Auteur: , 16 Reacties

Goodwood Revival begint vandaag en trapt meteen af met een primeur. Dit is de Evanta Barchetta.

De Evanta Barchetta is een project van het Britse Evanta Motor Company, een klein bedrijfje dat onder leiding van @Ant Anstead graag roadsters maakt met een sterke jaren 50-vibe. Iets dat ook bij de Barchetta het geval is. De voorkant is trouwens een grote copyright infringement op de Aston Martin DB4 Zagato, maar het geheel komt mooi uit de verf.

De Evanta Barchetta is opgetrokken rondom een buizenframe. De body is van kevlar gemaakt, maar klanten die meer geld op tafel leggen kunnen hem ook met een aluminium huid krijgen. In beiden gevallen ligt er een 6,2-liter V8 in de fraai vormgegeven voorkant, goed voor 465 pk. Schakelen kan met een handbak. Een automaat is optioneel.

Evanta Motor Company geeft een optimistische productierun van 99 stuks op. Maximaal 24 per jaar. Klanten kunnen hierbij kiezen voor een links- of rechtsgestuurd exemplaar. “The waiting list is filling fast” aldus Evanta Motor Company, maar dat zouden wij ook zeggen als we hype moesten creëren rond een auto die 125.000 quid kost. Of 165.000 pond, als je de aluminium versie opteert.

De eerste foto’s van het zojuist onthulde exemplaar check je hierrr. Een livestream van Goodwood Revival om je vrijmibo wat aangenamer te maken check je daar.16 reacties

Kevlar goedkoper dan aluminium?
Zal wel het werk zijn dat er in kruipt. Is dat ook niet zwaarder?

Wel een mooie auto!

Corvette motor?
@GeoBem007: Weet niet of ik het helemaal goed gezien heb op de foto die blik geeft onder de motorkap, maar ik meen ls3 te zien staan, wat dus op een corvette motor zou duiden. Niet echt origineel maar wel lekker :)
@GeoBem007: Dat komt denk ik omdat ze voor het kevlar gebruik kunnen maken van mallen, terwijl een aluminium carrosserie helemaal met de hand gevormd moet worden. Dat kost aardig wat meer tijd dan een kevlar lay-up maken en afbakken.
via Android app
Ik zie bij verschillende artikelen de gallery’s niet. Probleem met de app of ligt het aan mij? (HTC One (m7) 4.4.3)
@knipperlichtje: Zou je een mailtje kunnen sturen naar [email protected]? Laat ons even weten welk toestel je hebt, welke Android-versie je draait en welke versie van de app je gebruikt, dan kunnen we ernaar kijken. We waarderen het ook als je er wat screenshots bij kunt doen, dat maakt het makkelijker om de bug te reproduceren.
@JordyS: ik heb dat ook sinds de nieuwe app. Fijn dat je met een suggestie komt want kreeg nergens reactie erop!
via Android app
@JordyS: ik zal het gelijk even doen
Toch altijd charmant, die Engelse Schuurtjes industrie.
Die gasten duiken gewoon een schuurtje in om iets moois te creëren, wat de bank ervan zegt, of er in business plan is, een marketing idee, interesseert ze niets.
Dit vinden wij mooi, we kunnen het maken en we denken dat anderen het ook mooi vinden.

To hell with marketing….
@desjonnies:
Gelukkig blijven ze dat ook lekker eigenwijs doen.

Of ik er hebberig van wordt? Hell yeah..
Het is bijna die mini superlegera.
@Hupke: Ik kwam er even niet,maar dat is precies wat ik ook dacht!Al zal de kleur daarin ook wel z’n steetje bijdragen.
Charmante naam voor een even zo charmante auto! Altijd vet zulke projecten
Wat een gaaf ding zeg!
Mooi apparaat, maar die vierkante hoofdsteunen??!!
Damn supergaaf :)
Hier wordt ik erg blij van.
Die schakelpook.. <3

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).