Flitsers ontlopen met onleesbare kentekens, kan dat?

Auteur: , 32 Reacties

Opvallend filmpje in de mailbox. Een bedrijf zegt dé oplossing te hebben gevonden tegen flitsers: lichtgevoelige stickers die iedere lichtstraal reflecteren. Plak ze over een aantal zwarte letters of cijfers, en op iedere foto die met een flits wordt genomen is je kentekencombinatie onleesbaar. Simpel en effectief.

Flitser ontlopen met een onleesbare kentekenplaat, kan dat?

We moeten hier echter een aantal kanttekeningen bij plaatsen, want de kans dat je hiermee een boete ontloopt is nihil. De meeste radarapparatuur werkt tegenwoordig zonder flits, dus het zou alleen in de avonduren bij vaste flitspalen effect hebben. En mochten je kentekencombinatie onleesbaar op de foto verschijnen, dan zijn alsnog de contouren van de letters of cijfers zichtbaar, zo blijkt uit de demovideo. Met een kleine photoshopbewerking is alsnog te achterhalen wat er staat. Bovendien vallen dergelijke grappen al gauw onder de noemer ‘ondeugdelijke kentekenplaten’, waar een boete van €130 op staat.

Waar het wel handig voor is? Wel, als je een auto hebt die door spotters veelvuldig in de avonduren wordt gefotografeerd, en niet wil dat je kenteken herkenbaar op de foto’s verschijnt. Mocht iemand hier ervaring mee hebben en kunnen aantonen dat het tegen flitsers werkt, dan horen we het graag. Video van de lichtgevoelige stickers op Autojunk.nl.
Flitser ontlopen met een onleesbare kentekenplaat, kan dat?32 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Komt omdat de camera van een iphone geen IR waarneemt. Dit werkt dus niet wanneer er een samsung oid voor gebruikt wordt. Laat staan een flitscamera.
@sudsprint: Protip: Toestellen waarvan de camerasensoren IR kunnen registreren, kun je gebruiken voor testen om te kijken of je afstandsbediening nog werkt. Een zwak lampje betekend logischerwijs batterij vervangen.
Een tijd terug zag ik ook iemand die een soort plaatje voor z’n kenteken kon laten zakken met een druk op de knop. Dat lijkt me wel wat eigenlijk, ik kan het alleen niet meer terug vinden.
@gop1: Volgens mij levert die je een boete van 3000 euro op..
@Jochempie: Als je gepakt wordt wanneer je het gebruikt. Ik weet niet of de regels al zijn aangepast maar je mag die op je auto hebben voor shows
@Jochempie: misschien wel 5000 euro!
@gop1: Was dat niet bij de film Taxi?
@gop1: was bij PowNed volgens mij, artikeltje over de trajectcontrole bij de a2
@gop1: kan je gewoon beter zonder kenteken rijden, zal misschien nog wel eens een goedkopere boete zijn dan zo’n schuifding.
@gop1: kan je in rusland kopen…. Had ergens een link kost 100 euro ex verzenden
Uiteraard ook volkomen illegaal.
Bovendien werken moderne snelheidscamera’s helemaal niet meer met een flits.
Kluit met modder…
Dit is een economisch delict,of je er nu mee geflits word of niet,of het voor wat dan ook gebruikt.Je kenteken is als je paspoort.Daar mag je niet mee klooien.Je gaat zo ongelofelijk nat als je pakken,en het zal waarschijnlijk al na gelang je historie niet bij een boete blijven daar men niet kan weten hoe lang je er al mee in de rondte rijdt.
Zoveel moeite doen, je kan natuurlijk ook gewoon niet veel te hard rijden en de kleinere vergrijpen gewoon betalen.Dan ben je een kerel.
Ik heb hier ook wel eens over zitten brainstormen. Een andere mogelijkheid is misschien een fijn tralie over het kenteken zodat het kenteken altijd behalve vanaf een bepaalde hoek leesbaar is (grofweg rechtsachter de auto en dan iets omhoog). Of een kenteken met een P erin, en daar een R van maken (of andersom) met een watervaste substantie die je er wel vanaf kan wrijven.

Over deze stickers: Die contouren kun je natuurlijk voorkomen door niet alleen de tekens, maar gewoon het hele vlak waar een teken instaat reflecterend te maken. Ik vraag me wel af hoe dit werkt in gewoon verkeer met alle koplampen die er op gericht zijn. Als de tekens dan ook wegvallen werkt het eerder averechts.
Nog een suggestie:hou je gwoon aan de snelheid!
@toniominestrone:

Hahahaha lol, Mr.Moraalridder!
Lekker omhandig dit. Zelfs als het al werkt met een flits kast. De meeste controlles gaan nu over op realtime video beeld analyze. Zonder flits dus en dus is dit niet handig. De traject controlle op de A2 is gewoon een battery camera’s. Ook kenteken analyze die in sommige politie auto’s zit werkt zo. Camera met realtime database.
Wat dacht je van een dikke laag modder of haarspray…? Autowas kon volgens mij ook e.e.a. reflecteren.
In Moskou zijn tegenwoordig nog iets asocialer geworden. Om niet hoeven te betalen hangen ze tegenwoordig een papiertje voor het kenteken zodat het kenteken onzichtbaar wordt.
https://www.youtube.com/watch?v=6R8Ncr_Ga0A
@e550: Dat zou bij die kenteken scan terreur in Amsterdam ook wel werken.
Gewoon een setje CD kentekenplaten bij de Brezan laten maken. Je moet die jongen aan de balie dan natuurlijk wel een klein fooitje geven.
Waarom moeilijk doen, James Bond had de oplossing al in de ’60s. Gewoon een roterende nummerplaat.
Al dat andere halfslachtige gedoe werkt niet en kost je evenveel als je gepakt word.
Aanpassingen maken aan je kentekenplaat (om herkenning te voorkomen) is strafbaar… Kans is natuurlijk klein dat je gepakt wordt, maar áls je gepakt wordt ben je wel écht zuur!
http://youtu.be/KXiCca5nkhA check deze maar ideaal voor meetings.. :D maar van blauwe meneer mag je hem meteen demonteren…
Ik heb gewoon erg sterke infrarood LED’s (te koop bij de betere electronicazaak) rond mijn nummerplaat gehangen. Als je daar een foto van neemt (zelfs zonder flits) ziet de camera gewoon een witte gloed, en met het blote oog merk je niets abnormaal. De nummerplaat blijft dus “leesbaar” (wat moet volgens de Belgische wetgeving, over “fotografeerbaar” woedt niets gezegd), en ik verander ook niets aan de nummerplaat zelf, dus juridisch kan men mij niets maken…
zou in NL wel eens onder belastingontduiking of economisch delict kunnen vallen…dan ben je duurder uit ;)
Het enige wat bij ons gebeurd is dat we witte letters op een gele achtergrond krijgen ipv zwarte…
Dan lijkt me dit een stuk beter werken… Wil alleen wel weten hoe dit in de praktijk werkt…

http://www.prodbuk.com/prodb4.html
Vroeger maakte we met zwarte en gele duct tape de letters anders. Van een N een H maken, dat soort fratsen. Dat werkt ongeveer met flisters, maar als ze je aanhouden ben je zwaar de sjaak.
Je zou trouwens iets met IR licht flooding kunnen doen. Met het blote oog niet te zien, maar camera’s hebben daar zelden een filter voor.
Ze hebben ooit bij Myth Busters al die middeltjes voor het omzeilen van flitsboetes getest. Geen enkele werkte. Zelfs de volledig reflecterende platen waren met flits nog leesbaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).