Ford Fiesta – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 21 Reacties

De Ford Fiesta is al vanaf de jaren zeventig een belangrijke speler bij de kleintjes. In 2008 werd de huidige generatie gelanceerd met fraai Kinetic Design.

Klanten blijken dat scherpere ontwerp best te waarderen, want in 2012 was de Ford Fiesta de meest verkochte “compacte auto” van Europa. Gemiddeld werd er één Fiesta per twee minuten verkocht, dus het aanbod aan occasions is ook heel riant. In 2013 kreeg deze zevende generatie Fiesta een facelift en kwamen er onder meer nieuwe driecilinder Ecoboost motoren.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn 2400 exemplaren van tweedehands Ford Fiesta’s te vinden.
 • Slechts 6% heeft een dieselmotor, deze is namelijk nooit MRB-vrij geweest.
 • Minder dan 6% heeft een automatische versnellingsbak.
 • Doordat er zo veel te koop staan, zijn er ook diverse exemplaren in wat spannender kleuren te vinden.
 • Meer dan een derde heeft een navigatiesysteem.
 • De helft heeft lichtmetalen velgen, ruim een kwart parkeersensoren, maar exemplaren met lederen bekleding zijn wel schaars.
 • Prijzen beginnen bij 6.500 euro.

Pluspunten

 • Rijdt en stuurt goed.
 • Modern uiterlijk en zeker niet saai.

Aandachtspunten

 • Versnellingsbak: hakerig schakelen of een lam gevoel. Dit kan worden veroorzaakt door losgeraakte schakelkabels.
 • Rammeltjes, kraakjes en piepjes in het interieur zijn de Fiesta niet vreemd.
 • Elektronica speelt ook de Fiesta parten: het massacontact gaspedaal, een loszittende nokkenassensor, een defect hoofdrelais, slechte verbinding tussen de accu en de zekeringkast, plakkend relais koelfan zijn voorbeelden.
 • Fiesta’s vinden het bovendien niet fijn als de spanning van de accu onder 11 volt valt. De tijd bevriest dan bijvoorbeeld op het display, radio’s willen niet uit, auto’s kunnen spontaan open gaan etc.
 • De onderkant van de oliepeilstok bij de 1.6 TDCi is zwak, als deze afbreekt moet het carter onder de auto uit.
 • Roetfilters hebben om de zoveel tijd (en kilometer) nieuwe vloeistof en een reiniging nodig.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een fiesta..
Hmmm, op zich zie ik een Limegroene 3drs Fiesta wel zitten.
Tis alleen zo jammer dat als je hier op werk een auto van de zaak kan krijgen, dat een Focus of een Mondeo is. Dus dan voelt het voor mij een beetje alsof je een babyversie van een auto van de zaak hebt :(
@screamer: Wat maakt dat uit?
@screamer: als je een focus kan krijgen vd zaak begrijp ik niet dat je een fiesta wil KOPEN tenzij de focus vol is beplakt met logo’s/reclame van het bedrijf waar je werkt.
@marikoelolo: die zijn alleen voor de medewerkers die veel moeten reizen voor hun baan (vertegenwoordigers en verkopers) ik ben ontwikkelaar, dus die auto van de zaak zit er voor mij niet in
@screamer: dan kijk je toch voor een Fiesta Sport.
@screamer: Ik zou persoonlijk liever een snelle Fiesta (ST?) hebben, dan zo’n extreem zuinig apparaat van de zaak. Natuurlijk zijn de Focus en Mondeo een maatje groter en luxer, maar doe mij dan maar iets met meer rijplezier. Groter is niet altijd beter.
Heb zelf een witte in sport uitvoering, heerlijk en vlot beestje. Een paar aandachtspuntjes zijn wel herkenbaar, maar vind ze zelf niet hinderlijk. Kraakjes hoor ik af en toe, dacht dat het door het onderstel en grotere wielen kwam.
Voor mijn vriendin zou het een leuke auto geweest zijn. Maar als je zoekt op de jong gebruikte (vanaf 2012) dan zitten er helaas heel veel 60 pk varianten bij. En die vind ze echt te langzaam.

Maar verder is het echt een leuke auto, vooral met de recente 3 cylinders
@eelco74: Zoals ik hieronder aangeef, tuning van de 60 pk is redelijk simpel mogelijk.
Ik heb zelf 4 jaar met dit model Fiesta gereden en ik vond het een echt toffe en goeie auto!
Na 40 000 kilometer heb ik echter een nieuwe versnellingsbak moeten steken…
Dat was een minder leuke ervaring :s
Men Ford garage zei me eerst dat het mij 2200 euro ging kosten. Hebben we nog gebeld naar Ford België omdat het niet normaal is dat een versnellingsbak na 40 000 km al moet vervangen worden. Hebben we nog een korting van 40% gekregen op de totale kosten.
Was toch nog altijd veel geld. En eigenlijk vind ik dat dit niet kon..
Ik heb er een aantal weken in mogen rijden. Hij stuurde erg goed moet ik zeggen, verder voelde alles supergoedkoop aan maar vond ik dat niet heel storend.

Het meest storende is dat het de 60pk versie was. Dat is voor deze auto echt te weinig, voor het inhalen op de snelweg moet je een extra groot gat zoeken wil je niet dat iedereen achter je moet remmen…
“Slechts 6% heeft een dieselmotor, deze is namelijk nooit MRB-vrij geweest.”
Onzin. Wij hebben zelf een 1.6 TDCi Econetic, die t/m 2013 MRB-vrij was.
Daar rijden er heel wat van rond.
@taan: Zelfs in de video wordt er gezegd dat er geen MRB vrije verzie zou zijn. Misschien even corrigeren?
Hiero. http://autozonderbpm.com/lijst-van-autos-zonder-bpm/ford-fiesta.php
@taan: Klopt…mattie heeft er ook een. Denk ik geen verkeerde keuze geweest, hoewel ik hem natuurlijk aangeraden had om een lichtgebruikte Focus te nemen voor prive.
@jaapiyo: Is inderdaad een fijn autootje, net als een Focus.
Jammer dat de Econetic versie lager op de bandjes staat waardoor je iedere drempel als een oma moet nemen, om te voorkomen dat je continu met je bumper over de straat schraapt.
Ook de standaard gemonteerde ‘groene’ bandjes doen de goede stuurkwaliteiten een beetje teniet.
Anderzijds haal je met een normale rijstijl (combi 130 km/u snelweg/stadsverkeer) makkelijk 1 op 21. Als je een klein beetje je best doet is 1 op 25 makkelijk haalbaar. Dat zal je met de Focus niet halen denk ik.
Het pre facelift model vind ik nog steeds de mooiste en is nog steeds een fris ontwerp. Als de vorige eigenaar voor opties als de bovenkant van het dashboard in kleur en mooi lichtmetaal heeft aangevinkt heb je toch wel een heel fatsoenlijke auto voor de deur staan.
@moveyourmind: Voor wat betreft de face lift ben ik het wel met je eens, maar die gekleurde dashboards vind ik echt niks. Die heb ik dus bewust ook niet gekozen. Ben ook bang dat dat gaat verkleuren na verloop van tijd. Misschien gebeurt dat met het standaard grijze dashboard ook wel, maar dat valt vast een stuk minder op…

Ik heb overigens redelijk wat opties op mijn Fiesta: dimmende binnenspiegel, blue tooth met USB, verwarmde voorruit, automatische airco, mistlichten voor, parkeersensoren achter, donker glas achter, side skirts en, inderdaad, mooie 17″ lichtmetalen velgen. Maar gelukkig geen blauw dashboard… ;)
Ze zijn nog 1 model vergeten om op te noemen. Er is ook (tijdelijk) een 1.6 met 134 pk uitgebracht van de Fiesta.
Ik heb zelf een ‘Vision’-blauwe Fiesta Sport uit 2011. Ik herken de kraakjes en rammeltjes in het interieur wel. Niet echt storend, maar je hoort het wel eens, en niet alleen op slechte wegen. Elektronicaproblemen heb ik nog niet meegemaakt, al heb ik wel een keer gehad dat de airco steeds van ‘automatisch’ af ging en de aanjager plotseling harder (of juist zachter) ging blazen. Heb ik 1 keer gehad en daarna nooit meer. Maar dat lijkt me eerder spookachtig gedrag van de software dan een elektronicaprobleem…

Dat de versnellingsbak als een zwak punt wordt genoemd, verbaast me eigenlijk. De ‘achteruit’ heeft af en toe wel wat overtuiging nodig (anders gaat ie ‘tandjes poetsen’), maar dat voel je heel makkelijk aan (eens je het weet). Maar vooral het hier genoemde ‘hakerig schakelen’ herken ik totaal niet. Ik vind ‘m juist heel precies en soepel schakelen. Zowel mijn eigen ‘Sport’ als de Trend-uitvoering waar ik ook een paar keer (voor mijn werk) in heb gereden. Ik rijd tegenwoordig vrij veel in een Citroen C3 (ook voor mijn werk) en die schakelt toch echt een stuk hakeriger…

Bij mijn Fiesta is begin 2013 (nog geen 2 jaar oud dus) een rubber in de voorwielophanging vervangen. Die was gescheurd (of zoiets) en daardoor was er bij elke flinke hobbel een enorm gekraak hoorbaar. Is overigens netjes onder garantie vervangen…

De Sport rijdt wel een heel stuk anders dan de ‘gewone’ uitvoeringen. Die zijn comfortabeler en (dus) ook minder sportief. De ST heb ik nog nooit in gereden. Lijkt me wel een leuk ding, maar die gaat er voorlopig niet komen…
Tippie mijnerzijds,

De 60 pk vierpittertjes zijn letterlijk softwarematig terruggetunede 82 pk versies. Er zijn tuners die redelijk eenvoudig de verdwenen pk’s weer terugtoveren. Normaal is chiptuning bij een atmosferisch blok weinig succesvol, maar de 60 pk Fiesta is hier een uitzondering op.
Mijn vader heeft een S-edition, gechipped tot 90 pk. Het is geen hot hatch, maar in ieder geval niet meer het schaap in wolfskleren dat ’t was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).