Gezocht: Spaans mispunt in een rode sedan [video]

Auteur: , 38 Reacties

Wat deze man flikte is echt lager dan laag..

Gezocht: Spaans mispunt in een rode sedan [video]

In het Spaanse Pontevedra heeft iemand onlangs geprobeerd om zijn hond in het asiel achter te laten. Normaalgesproken is dit niet heel opzienbarend, ware het niet dat het 3 meter hoge hek ten tijde van de actie (om 21:30 uur) gesloten was, en het sujet zijn viervoeter letterlijk over de omheining heeft gegooid.

Het asiel was dermate geschokt dat het besloot de beelden op hun eigen facebookpagina te zetten, en terecht. De medewerkers roepen op de video vooral veel te delen, dus dat doen we, ook al is de link met auto’s dun. Er zijn nu vermoedelijk heel wat mensen die deze laffe tarrel graag zonder parachute van een klif laten basejumpen. De hond maakt het fysiek gelukkig goed, maar schijnt wel erg schuchter te zijn.

Bereid je voor op hevig hoofdschudden over hoe iemand zo weinig gevoel in zijn donder kan hebben. De bewakingsbeelden vind je op autojunk, wie herkent het model auto?38 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Sja, we weten natuurlijk niet wat het alternatieve scenario zou zijn, als dat sujet perse van z’n hond af wil. Dit is nog een van de minst kwalijke scenario’s lijkt mij, de hond blijft ongedeerd.
Als ik zeg dat sommigen het doodtrappen niet waard zijn word ik als niet menselijk gezien.
En toch vind ik dat nog steeds.
Ik krijg zusje de zwerfkat niet te pakken helaas, ze is waarschijnlijk aangereden want haar linker achter pootje hangt en flappert erbij.
Kost het 500 om haar te opereren, moet dan maar, kost het duizend, jammer dan.
Niet omdat ik nou zo sympathiek ben (Theo Maassen) maar je kunt de meest geweldige conversaties met dieren hebben zonder ooit één keer ruzie te krijgen !
En zusje is een echte lieverd !

Ik weet het, ik geef dieren altijd stomme namen, komt omdat ik er zelf ook eentje heb !
@desjonnies: inslapen is ook humanitair, een goede dierenarts verdooft immers eerst. Voor een eigen huisdier ok, maar een zwerfdier zou ik niet zoveel geld uitgeven.

Wat deze man gedaan heeft is wel erg laag. Hopelijk pakken ze hem.
@lekbak:
Ik heb anders al jaren twee fan-tas-tische zwerfkatten, waarvan er eentje nu net zijn oortjes laat zien boven het beeldscherm uit, sorry Lekbak, er moet nu ff gekroeld worden !
@desjonnies: je krijgt een plusje van mij hoor. Ik zal het zelf niet snel doen. Mijn ouders hebben het een aantal keer gedaan en die katten zijn niet zo lief geworden als de kittens.
@desjonnies: Man naar mijn hart, zelf ga ik nog een stap verder ” hoe meer ik de mensen leert kennen,hoe meer ik van dieren ga houden.”
@desjonnies: Ik vind het heel netjes van je, maar ik zou het toch niet doen. Uiteraard verdiend de desbetreffende persoon uit bovenstaand bericht een nekschot.
Hij brengt ‘m tenminste nog naar een asiel in plaats van ‘m gewoon ergens te dumpen. Dat de manier waarop hij dat doet de wenkbrauwen doet fronsen kan ik echter niet ontkennen.
@knipperlichtje: Precies ! Niet best hoor maar wij Nederlanders maakte er een gewoonte vast hem vast te binden aan een boom ergens in een bos en het beest werd aan zijn lot over gelaten.
Sommige werden dood (met name uitgedroogd) terug gevonden naderhand.
@turbobrick:
Kom op, dit kun je toch niet menen zeg, als je geen zin meer hebt in je huisdier of een latente imbeciel bent die niet met dieren kan omgaan, kun je nog genoeg beschaving in je sodemieter hebben om je dier op een normale tijd af te leveren aldaar !
Dit is iets wat low lifes en lafaards doen!
Schijtlijsters die alleen in groepsverband stoer durven doen !
@desjonnies: Hey let op, Ik keur dit NIET goed !! MAAR het is altijd beter dan de Oud hollandse manier van aan een boom binden en zoek het maar uit.

Natuurlijk is dit ook niet de manier maar het kan veel erger en dat geven we aan. De manier waarop is niet best maar uiteindelijk is de hond in het Asiel en dit geven wij aan.
@turbobrick: Sorry, maar in welk opzicht beter is je hond over een 3 meter hoog hek gooien (met alle blessurerisico’s voor het dier van dien) dan hem aan een boom vastbinden? Beide manieren om je hond te dumpen zijn onacceptabel en doe je alleen als er geen greintje beschaving meer in je zit.
@desjonnies: Je bent sowieso al een lafaard als je je dier aflevert bij een Asiel. Och wat leuk zo’n puppy, maar als ie groot is is het zo lastig hè. Rot toch op, als je zo stoer bent om een hond te kopen, ben je ook stoer genoeg om een band met het beest op te bouwen tot de dood erop volgt. Wij hebben zelf twee honden, en altijd als ik weer thuiskom na een week op m’n studentenkamer staan die beesten als eerste bij de deur om me te verwelkomen. Ik verbaas mij soms over bepaalde exemplaren van het menselijk ras…
@germancarsftw: Maar eh weet jij het echte verhaal hier ? Wie zegt dat deze gast die hond altijd al heeft gehad ? Wie zegt dat hij zeg maar de rechtmatige eigenaar is ?
Mischien is de hond ergens gevonden, alhoewel de manier van afleveren bij het asiel dan op zijn minst bruut te noemen is.

Wij weten het niet, en jij ook niet. Nogal kort door de bocht.
Daarbij vinden genoeg mensen een leuk huisdier in het asiel en zonder die ‘lafaards’ waren die dieren dan wellicht veel slechter af geweest.
Nee, vind er niks laf aan. Mensen maken nou eenmaal fouten en soms treffen ze ook een verkeerd (verpest) dier en gaat het hun kunde te boven.
@germancarsftw: een erg kortzichtige reactie. Wat als je ziek word en er niet meer mee kunt lopen? Wat als je hond ruzie heeft met je pasgeboren baby? Wat als je 5 jaar na aanschaf puppy in de financiële problemen komt? Een hond goed verzorgen is immers duur…

Zomaar een paar goede redenen om een hond een nieuw baasje te geven. Wel dien je dat op een normale manier te doen en niet zo, maar dat spreekt voor zich lijkt mij.
@lekbak: @turbobrick: Dit soort figuren halen de diepste boosheid in mij naar boven, misschien dat ik daarom wat kortzichtig reageerde. Natuurlijk kunnen er bepaalde omstandigheden zijn waardoor je het beestje niet langer bij je kunt houden. Dan is het echter wel aan jou om ervoor te zorgen dat het beestje op een humane manier een nieuw thuis krijgt. Ik hoor zoveel verhalen van mensen die een hond kopen op grond van een impuls omdat ze het beestje zo schattig vinden, maar later totaal niet weten wat ze met het beest aan moeten. Ik vind dat je op z’n minst een paar weken moet gaan bedenken wat de consequenties en verantwoordelijkheden zijn waaraan je jezelf verbindt bij de aanschaf van een hond en hoe je zo’n beest dient op te voeden, alvorens tot de koop van een hond over te gaan.

En als je een hond vindt, zorg er dan voor dat je de openingstijden van het Asiel even opzoekt voordat je erlangs gaat, bel desnoods de dierenambulance of ga flyeren dat je een hond hebt gevonden die mogelijk bij zijn rechtmatige eigenaar is weggelopen. Dit vind ik geen stijl, en een daad van uiterste lafheid.
Trieste droeftoeter zeg… Wederom ongelooflijk
Verdomme wat word ik daar boos van. In Spanje hebben ze al niks met honden zo lijkt het, zoals de hondenwedstrijden daar. Hopelijk vind deze hond een goed baasje.
Zag het filmpje gister op AD. Vraag je je toch af waarom? Als je van je hond af wilt om wat voor reden dan ook dan kan dat ook op een normale manier. Kan natuurlijk zijn dat dit helemaal niet de eigenaar van de hond is en hem gevonden heeft en dacht ik breng het arme beestje naar het asiel en helaas deze was gesloten… Kan… maar dan flikker je nog niet de hond over het hek.
Ik zou zeggen een Renault 19 sedan
@bazzelijn: Die hadden nog geen derde remlicht bovenin het achterraam
Wat een mafkees… Maar uhm, ik zit toch nog wel op autoblog? Bedoel, hiervoor kijk ik wel bij een algemene nieuwssite of op Facebook….
@nielsnl1: Grappig hé, iedere en (ik ook) reageert op hetgeen er gebeurt terwijl de vraag vanuit Autoblog:’wie herkent het type auto’ niet of nauwelijks wordt beantwoord
Misschien een eerste gen SEAT Toledo. Die heeft wel dat hoekige en het is Spanje. De achterlichten lijken echter ‘door te lopen’ over de klep dus dacht ik in eerste instantie Alfa 164, doch die is volgens mij groter/breder.

Het zou misschien ook een Ford Contour kunnen zijn, die achterlichten doen me Amerikaans/Aziatisch aan. De Contour is de amerikaanse versie van de Mondeo toen die niet officieel in Europa geleverd is maar ik heb wel eens een exemplaar gezien. Zou een rariteit zijn maar daardoor wel beter op te sporen.
Is het omdat die persoon in een auto rijdt dat het nieuws is op Autoblog?
Men kan het niveau van beschaving van een land meten aan de manier waarop dat land met zijn dieren omgaat.
(Gandhi)
@jrmiura: helaas gebeurt dit ook hier de in nederland te veel. Blijkbaar kunnen mensen niet met verantwoordelijkheid omgaan
Mag ik hem er op dezelfde manier overheen gooien?
@norge:
Nee,
Absoluut niet.
Jullie hebben Fjorden, doe daar maar iets mee dan !
@norge:
Sorry! Nee, dat mag niet. Officieel. Maar mocht ’t je niet lukken, dan help ik je wel.
Ik kom graag op AB voor LEUK nieuws…dit? echt?
Waarom is dat hek dan ook zo hoog?
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik hou het op een Peugeot 306 sedan.

Maar de grote vraag is natuurlijk waarom het asiel niet een fatsoenlijke camera gemonteerd heeft zodat je de goegemeente ook echt goed kunt herkennen. Dat is toch mede de reden van het monteren van zo’n camera?
Achja, waarschijnlijk ben ik een “slecht” mens als ik zo’n persoon de dood wenst. Bij deze dus.

Je kan beter geen huisdier nemen als je er zo mee om durft te gaan. Breng hem dan fatsoenlijk naar een asiel! Of denk er gewoon 3x over na voordat je een beestje in huis haalt.
was vd week in nederland ook al 2 katten uit autoos gegooid,dit is dan nog bij asiel
maar hij had beter gewacht tot ze weer open waren .STOMMME VENT
Ik mis even de link met autoblog.
En die rode auto is totaal niet relevant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).