Hamilton: ik verwachtte al dat Rosberg ging stoppen

Auteur: , 29 Reacties

Zwaai zwaai, baai baai.

HAM

Bij het FIA-gala in Wenen werd Hamilton gevraagd naar het nieuws van de dag. De LaFerrari piloot die afgelopen zondag in slakkengang naar de overwinning reed in Abu Dhabi had zoals te verwachten viel positieve woorden over voor zijn gewezen teamgenoot. Echter, omdat het Lewis Hamilton is, zat er ook een licht villein ondertoontje in.

“I’m probably one of the only people that it was not a surprise to. But that’s because I’ve known him for a long time. This is the first time he’s won [sinds de karts] in 18 years, hence why it was not a surprise that he decided to stop.”

Lewis ontsnapt er niet geheel aan om te klinken als iemand die altijd wint met Monopoly, dan een keer verliest en salty is dat de winnaar hem geen rematch wil geven. Het is tekenend voor de relatie van de twee die vriendschappelijk is/was, maar door de competitie op de baan regelmatig onder hoogspanning kwam te staan.

ROS-HAM

Nu er een einde komt aan die competitie heeft Hamilton ook weer zalvende woorden over voor de man die hij al kent sinds de karts.

“We started out when we were 13 and we’d always talked about being champions. When I joined this team Nico was there, which was again something we talked about when we were kids. It’s going to be very very strange, and it will be sad not to have him in the team next year. The sport will miss him, and I wish him all the best.”

Aww…Tevens geeft LH44 aan dat Rosberg hem al een berichtje gestuurd had voor zijn publieke statement, omdat dat soort dingen tegenwoordig belangrijk zijn. Onlangs plaatste de drievoudig wereldkampioen al dit bericht op Instagram.

Lewis-Nico.

Bittere rivalen die na hun carrière’s weer goede vrienden worden zijn van alle tijden. Het bekendste F1-voorbeeld is ongetwijfeld Senna die ‘zijn oude vriend’ Prost bedankte voor diens aanwezigheid in de opmaat van de Grand Prix van San Marino in 1994. Boksmeneer Mike Tyson heeft tegenwoordig veel respect voor voormalig aartsvijand Evander Holyfield en we durven wel te wedden dat Yann Ulrich en Lance Armstrong elkaar ook de nodige verhalen zouden kunnen vertellen. Het wordt dan ook vast een gezellige reünie tussen ROS en HAM voor een item in de voorbeschouwing op de race in Abu Dhabi anno 2036.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ben benieuwd wie zijn vervanger word misschien max?
@bmwm3gtr:
die kans acht ik persoonlijk bijzonder klein. Heeft een redelijk waterdichte contract bij RBR en Horner zal hem niet laten gaan zonder slag of stoot. Misschien Ricciardo als het echt van RBR moet zijn of gewoon Wehrlein uit eigen stal.
@bmwm3gtr:100% geen max. Die zit nog wel 10 jaar vast aan redbull lijkt mij
@mrrallycross: zie het volgende artikel.
@bmwm3gtr: volgens Bernie zou Alonso de grootste kanshebber zijn.
@bassx: Dat zou mij persoonlijk ook niks verbazen. Sinds ‘ie bij McLaren-Honda heeft getekend gaan er al geruchten rond over diverse clausules. De een roept dat hij per jaar mag aankijken of hij nog zin heeft om te racen, de ander spreekt van een prestatieclausule waarmee hij gratis weg mag als McLaren-Honda niet aan bepaalde verwachtingen voldoet. Hoe dan ook, Alonso schijnt onder zijn contract uit te kunnen.
@bmwm3gtr: Lees alsjeblieft het vorige nieuwsartikel, waarin zo ongeveer alle huidig rijders en testrijders in de comments genoemd worden als speculatie…
Wat ik nu weer mis in het hele verhaal is of ROS wel zijn carrière accuut kan stoppen zonder contractbreuk te plegen. Er zal/moet een clausule zijn dat het ROS toegestaan is om te bepalen wanneer hij stopt. Met andere woorden, Mercedes had een plan B moeten hebben als een van hun coureurs gebruik maakt van de optie om eerder te stoppen.
Het zou mij dan ook niets verbazen dat het telefoontje van Wolff naar pa Verstappen een totaal andere inhoud had dan gesuggereerd is om op Max te letten in het belang van het kampioenschap.
“This is the first time he’s won [sinds de karts] in 18 years, hence why it was not a surprise that he decided to stop.”

Ik neem aan dat hij bedoelt dat dit voor het eerst is dat Rosberg een directe strijd met hem wint? Immers, terwijl Hamilton in 2005 bezig was met het winnen van de Formule 3 Euro Series titel, mocht Rosberg de GP2-titel bijschrijven.
Mag wel iets meer respect vind ik, jaapiyo. Die man heeft alles gegeven, Lewis Hamilton verslagen, en loopt nu weg van een auto die waaarschijnlijk nog veel meer zal winnen voor zn vrouw en kind en een ander leven. Hij mag misschien niet ieders kopje thee zijn, ik vind hem met de dag sympathieker worden. Op zn dag was ie op zn minst net zo snel als Hamilton, en Schumacher en soms zelfs sneller. Er zijn niet veel die dat kunnen zeggen.
@john4545: hij was net zo snel als Hamilton op die dag omdat Hamilton de boel op aan het houden was.
@john4545: Huh, mis ik iets? In dit artikel zie ik jaapiyo geen kwaad woord over Rosberg zeggen. De quotes zijn letterlijk van Lewis afkomstig, en in de rest van het artikel zie ik nou niet echt iets wat van weinig respect richting Rosberg getuigt.
@edge: Nee dat begrijp ik, maar ik vind de banners niet echt passen. Dat kleuter Hamilton zich weer van zn vervelende kant laat zien “hij heeft nooit wat in 18 jaar gewonnen”” is al erg genoeg.
@john4545: Ho ho, rustaaaag. Zoals @edge al zegt reflecteert dit artikel alleen de houding van LH44 jegens ROS en niet mijn persoonlijke mening.

Nu je er toch naar vraagt: ik vind het mooi dat Rosberg dit jaar kampioen is geworden en wat mij betreft is dat ook terecht. Ja, Hamilton had iets meer pech dit jaar, maar alsnog moet Rosberg dan minimaal bijna net zo goed zijn als HAM om zich in de positie te manoeuvreren daarvan te profiteren. Dat hij de snelheid heeft blijkt ook uit het feit dat hij in 2014 het kwalificatieduel gewonnen heeft tegen HAM.
Ik bedoel, hij loopt weg van een 20 miljoen euro per jaar contract. Dan heb je principes.
@john4545: Het scheelt natuurlijk als je uit een vermogend gezin komt en zelf ook al de nodige miljoenen hebt binnengeharkt. Puur vanuit financieel oogpunt heb ik wat dat betreft meer respect voor een brandweerman die afhankelijk is van zijn inkomen en besluit iets anders te gaan doen, dan voor een multimiljonair die besluit te stoppen met werken.
Dat neemt overigens niet weg dat ik het een ontzettend knap besluit vindt en bovenal een enorm mooi gebaar richting zijn vrouw en dochter. En hoewel ik nooit echt een Rosberg-fan ben geweest, ga ik hem zeker wel missen op de grid.
Perez!
Alonso, zal de enige topper zijn met clausules in zijn contract vanwege de tegenvallende prestaties van het Mclaren team. De vraag is alleen of “el samurai” nog een keer plaats wil nemen naast Hamilton. Het is zo goed als duidelijk dat hij nu over een winnende auto kan beschikken. Maar tegen elke prijs?
Hamilton rijdt op talent, Rosberg op karakter en doorzettingsvermogen.
Als Hamilton daarbij half het karakter van Rosberg had, was ie al 5 keer wereldkampioen geweest.
Beste Lewis,

De kans is klein dat je dit bericht leest, maar ik doe toch een poging. Iedereen die meer dan 2 minuten van het F1 seizoen in 2016 heeft gezien weet het. Jij bent de betere rijder van de 2. You got screwed. Nogmaals, we weten het. Het is echt niet nodig om dat bij elke gelegenheid die zich voordoet dat weer op tafel te gooien.

Ik heb je altijd gezien als een groot sportman. Ik ben geen fans van racers maar bij jou zat ik er dicht tegen aan. Je debuut bij Mclaren van fenomenaal. Je was de Max Verstappen van die tijd en, laten we eerlijk zijn, eigenlijk nog wel beter. Ik heb in 2008 een uur lang gedacht dat Massa wereldkampioen was geworden omdat ik uit woede te tv had uitgezet toen de laatste ronde in ging.

Maar de laatste weken van dit seizoen heb je jezelf van een hele nare kant laten zien. Je beticht je team, dat zich al een heel jaar voor jou in de rondte werkt, openlijk van sabotage en je bagatelliseert het knappe kampioenschap van je teamgenoot. En dan heb ik het nog niet eens over dat toneelstukje in de laatste race. Van mij mag wat je deed, maar doe er dan niet zo stiekem over. En je blijft zeuren en zaniken. Nu dus weer.

Voor mij ben je de grote verliezer van 2016. Niet omdat je geen kampioen bent geworden, maar vanwege je ontstellende onsportieve gedrag.

Zoals ik zei: Rosberg is duidelijk de mindere van jullie 2. Des te knapper dat hij kampioen is geworden. Hij heeft, en dat blijkt uit zijn tweet, echt alles op alles gezet om jou te kunnen verslaan. Terwijl jij de bloempjes buiten zette lag Nico om 21:30 in zijn bedje. Als jij met je tijger (?) aan het spelen was reed Nico rondjes over de kartbaan. Alleen zo is hij kampioen kunnen worden. Een ongelooflijk knappe prestatie die enorm veel energie heeft gekost en waar ieder normaal mens bewondering voor mag hebben.

Dit mag je eigenlijk als een groot compliment aan jezelf beschouwen. Hij heeft zichzelf tegen een mentale burnout aangereden om jou te kunnen verslaan.

Dus. Stop met mauwen en ga weer lekker racen. En gedraag je een beetje. Sportief. Als een wereldkampioen. En heb respect voor je tegenstander.
@pomoek: prachtig verwoord!
@pomoek: Amen
LH 44 kan na zijn succesvolle formule 1 carriere altijd nog schrijver worden van 3- stuiver romannetjes wat een duim heeft die man zeg!
Nu ineens zalvende woorden, terwijl hij het hele seizoen niet onder stoelen of banken heeft gestoken dat hij Rosberg gewoon een lul vindt !
Max wordt het zeker niet. Bij rb kan het alleen beter en bij Merc alleen minder. Nooit naar een team gaan als het op zijn top is. Alonso blijft bij Mclaren want die gaat geen tweede viool spelen daar Mclaren echt wel op het podium kan komen volgend jaar. De enige logische keuze is Pascal Wehrlein. Jonge hond naast HAM.
@gjvp: Wie zegt dat ze bij Mercedes zoeken naar iemand die tweede viool wil spelen? Als één ding de afgelopen drie jaar duidelijk is geworden, is dat beide Mercedes-coureurs een gelijke behandeling hebben gekregen en allebei voor de titel hebben mogen gaan. Als ze Alonso halen, zal dat echt niet anders zijn.
Daarnaast is het ook lastig te zeggen hoe McLaren het gaat doen. Veel slechter dan nu kan niet, maar dan nog zullen ze het eerst maar even moeten doen. Wehrlein is wat mij betreft geen logische keuze. Ocon staat duidelijk hoger in de pikorde aangezien Ocon degene was die het Force India-zitje kreeg toegewezen. Als ze Wehrlein toch zouden halen zie ik dat dan ook meer als een poging rust binnen het team te creëren dan een poging om Hamilton een goede teamgenoot te geven.
@gjvp: Als Wehrlein als rijder al goed genoeg is (ik denk het niet) dan nog heeft hij niet de juiste uitstraling. Natuurlijk moet er wel een duitser in een van de benzen, Hulkenberg of Vettel dus.
@taxman: onderschat hem niet. Wehrlein, ocon en Stoffel worden DE concurenten van Max de komende jaren. Daarnaast is Wehrlein gewoon een duitser hoor..
Een kampioen verdedigt zijn titel. Desnoods meermaals. Zonodig strijdend ten onder.
Verder sympathiek overkomende kerel, Nico Rosberg.
@kempenaer: Maar een echte held stopt op z’n hoogtepunt. Kampioenen die maar door blijven gaan en dan vervelende zeurpieten worden (Hamilton, Vettel, Alonso) als het niet meer lukt krijgen van mij toch minder respect.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).