Het rijdende Batman-speeltje in de Gumball 3000 [video]

Auteur: , 24 Reacties

Nu de start van de Gumball 3000-rally in beeld komt, vordert ook het werk aan de Tumbler gestaag. Hier zie je hem tijdens een van zijn eerste ritjes.

Het Saudische Team Galag besloot dit jaar geen stock supercars uit hun -ongetwijfeld- overbemeten en goed gevulde garage te pakken, maar besloten de rally van Kopenhagen tot Monaco in ‘zelfgemaakte’ auto’s af te leggen. Een stukje originaliteit dat de rijkenrally goed kan gebruiken. De eerste vingeroefening hiervan is deze Tumbler-imitatie, uit de Batman-trilogie die over de laatste jaren werd uitgesmeerd.

Kom er maar op. Een compleet frame, een aandrijflijn (Chevy V8, f#ck yeah), en een Tumbler-uiterlijk bouwen voor een intensieve rally door Europa. Vanaf 18 mei kunnen we zien hoe het ze vergaat, want we kunnen ze gps-tracken.

Zou dit ding het uithouden?24 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat nou als je een lekke band krijgt?
@Corrado16v: dan kopen ze een nieuwe
@Corrado16v: dan heb je er nog genoeg
@Corrado16v: Dan heeft die bak nog genoeg banden om het waarschijnlijk niet eens te merken… ;-)
En dat ding heeft ‘gewoon’ een amerikaanse nummerplaat. Hoe is het mogelijk…. Ben eens benieuwd hoe vaak dat ie gaat aangehouden worden!
@Vincegail: Made in USA, zal er dus niet zo moeilijk over gedaan worden.
@Vincegail: vorige jaren kregen mensen al problemen omdat ze alleen maar een achterste nummerplaat hadden, ben benieuwd of ze hier mee weg komen
Ik denk dat dat ding het opzichzelf wel uithoud, maar ben bang dat hij aan de kant gezet wordt en geen meter meer mag rijden! Want met die achterwielen heeft dat ding 1,5 rijbaan nodig en open wielen en geen bumpers en nog veel meer mogen niet i.v.m. veiligheid…
@VeniVidiVici: Ding in Engeland op kenteken zetten, daar zetten ze letterlijk alles op kenteken. En met een Engelse registratie kun je in ieder geval in Europa rondrijden zonder dat andere Europese lidstaten iets van kunnen of mogen zeggen. Ze zullen overigens ongetwijfeld wel rekening houden met het feit dat hij niet breder gebouwd mag worden dan een 18-wheeler :)
Nou @Stefje: , dat kun kje wel vergeten. Vaste land van Europa mag je ook niet met een bankstel o.i.d. rijden (wat in Engeland wel is toegestaan) dus dit gevaarte zal hier niet mogen rijden!
@MARS: jawel, het verhaal klopt wel. Veel van de kitcars die in Nederland zijn in Engeland op kenteken gezet, en daarna ingevoerd in Nederland. Die zouden dus volgens de Nederlandse wet hier niet mogen rijden, maar toch doen ze het…
@MARS: als een auto in Engeland (of elk ander bij Europa aangesloten land) al op kenteken heeft gestaan (en dus een kentekengoedkeuring heeft) is het betreffende land waar de auto ingevoerd wordt verplicht een kenteken af te geven, of ze dat nou willen of niet.
@ej20g: Klopt, maar dan nog ziet men in de U.K. echt de meest obscure gebajes rond rijden.
Van jaren twintig oldtimers t/m vreemde, als Le Mans prototypes uitziende, high downforce buikschuivers en alles daar tussen in.
Onze RDW heeft lang voor die tijd al moord en brand geschreeuwd…
@VeniVidiVici: je kan een kart ook gewoon op kenteken zetten in nederland. Als je het goed aanpakt. Lichten en een kreukelzone(tje), er is er een bedrijf dat ze straatlegaal maakt.
Zo’n hok moet toch gekeurd worden voordat hij op de Europese wegen mag rijden?!
@replicant: In de UK krijg je alles op platen geregistreerd en dit zijnde een onderdeel van de EU moet de rest zich hier maar bij neerleggen.
Kan dit ding eigenlijk wel langs een tolheffingskantoor?
@timmm: Ik zat mezelf serieus net hetzelfde af te vragen, hetzelfde geld ook voor bijvoorbeeld de grenspost bij Rusland… Die lijkt mij ook niet breed genoeg voor dit ding…
Hij is wel breed maar verder zijn de maten wel wat anders dan het Batman orgineel. Hij lijkt een stuk lager en minder lang.
Ik wil wel eens volledige stuur uitslag zien
Dus wel gwn op amerikaans kenteken
Zal lekker comfortabel zijn zeg… Maar wel gewoon tof dat ze het proberen. Een Aventador is ook zo gewoontjes eh, voor de Gumball ;)
Maar goed dat er in belgie nog geen tolpoortjes zijn..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).