Honda Civic VIII – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 33 Reacties

In 2006 introduceerde Honda de radicaal vormgegeven achtste generatie Civic. Het futuristische design werd over het algemeen goed ontvangen en won zelfs de Red Dot design award.

Honda Civic Type S

In 2009 werd de Civic opgefrist, de facelift is het beste te herkennen aan de open luchtinlaten in de grille en een iets gewijzigde achterbumper. In 2011 werd de Civic VIII vervangen door de huidige generatie Civic, die een stuk minder gewaagd is qua ontwerp.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan ongeveer 130 Honda Civic Hatchbacks te koop.
 • Ruim 80% van het aanbod is benzine, een kleine 20% is diesel.
 • 93% is handgeschakeld en 7% is automaat.
 • Ruim 65% is voorzien van Climate Control en 58% heeft Cruise Control.
 • Prijzen beginnen rond de 6.500 euro en lopen op tot zo’n 17.000 euro.

Pluspunten

 • Moderne vormgeving.
 • Relatief betrouwbaar.
 • Ergonomisch interieur.
 • Enorme kofferruimte (ruim 100 liter meer dan sommige concurrenten).

Aandachtspunten

 • Remvloeistof moet elke drie jaar vervangen worden
 • Interieurs lijken gevoelig voor slijtage. Controleer dus goed of er nergens bovenmatige slijtage te vinden is of dat er gaten in de bekleding zitten.
 • Handremmen willen nog wel eens de geest geven.
 • De voorruit maakt onderdeel uit van de stevigheid van de auto dus kijk deze extra goed na op scheuren en sterretjes.
 • Bij diesels wil de koppeling nog wel eens de geest geven rond de 50.000 kilometer.
 • De ruimte achterin is krap en slecht toegankelijk, zelfs bij de vijfdeurs modellen. Houdt hier rekening mee als je deze auto overweegt als familie-auto.
 • De i-Shift automaat is niet de meest verfijnde automaat van de wereld, als je een automaat wil moet je genoegen nemen met duidelijk voelbare schakelmomenten.
 • Er zijn een aantal terugroepacties geweest, met name voor de vroege Civics. Dit had te maken met:
  – de achterste schokbrekers van vroege modellen moesten vervangen worden.
  – bij sommige handremmen werd de ontgrendelingsveer verkeerd om gemonteerd, daardoor schoot de handrem er steeds af.
 • Bij vroege Civics blijft water staan op in de elektrische aansluiting van de brandstofpomp. Door corrosie kan het voorkomen dat de motor uitvalt of niet wil starten.
 • Nadeel van de styling is dat het zicht naar achteren niet best is.
 • De diesels lusten een slokje olie, dus houd het peil goed in de gaten.
 • De mistlampen zijn gevoelig voor steenslag maar het glas is behoorlijk duur om te vervangen. Goed checken of er geen barsten in de glaasjes zitten dus.
 • De oliesensor schiet soms in een storing waardoor de accu leeg kan lopen omdat het alarmlampje blijft branden.
 • De grille snijdt soms in de lak van de bumper, wat ervoor zorgt dat de lak loslaat, met name bij de aansluiting met de koplampen.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!
33 reacties

•Remvloeistof moet elke drie jaar vervangen worden
Is zo bij elke wagen, er komt immers lucht (-> codens -> water) in zodat het kookpunt steeds lager wordt na verloop van tijd (en meer fading gaat optreden)…
@StijnB:
Hetzelfde geld voor de voorruit, alle geplakte ruiten dragen bij aan de stijfheid van de carrosserie.
Zicht naar achteren is bij de meeste moderne auto’s een heikel puntje.

Zo, we hebben samen dus al 3 punten gevonden die aan de lijst zijn toegevoegd die voor bijna elke auto gelden maar daar niet vermeld worden.
@tupperware: daarnaast ook nog de gevoeligheid voor steenslag van de mistlampen, dat hebben vrijwel alle auto’s met mistlampen die lager zitten dan de koplampen. En de traag schakelende automaat, technisch is die goed dus geen echt aandachtspunt. Wel iets om te overwegen als je naar een Civic op zoek bent. Een beetje half terecht dat dat punt ertussen staat dus.
@ej20g:
Wat een moeite ze niet moeten doen om de lijst net zo lang te krijgen als bij een Golf..
dus zelfs deze auto kan kapot? Net zoals die kut peugeots? Toyota’s, volkswagens, bmw’s, fords opels en.. Ohw wacht.. Lijkt wel mechanisch ipv magisch zoals duizenden (lees, enkele tientallen, die 6x per dag in 1 topic reageren) autoblog lezers denken..

Verder wel altijd een leuk design gevonden, maar toch een beetje te apart voor mijn smaak om hem op het verlanglijstje te zetten.
Kan me de rijtest door wouter en Aimée nog herinneren…
@e1000bmw523i:
Damn moest je nu aan het verlies van Aimee herinneren?! *grijpt Kleenex* (voor snif snif, niet snok snok)
@StijnB: Ja! Alles om Maru voor de camera te krijgen. ;)
@e1000bmw523i:

Precies die auto van de test heb ik drie Jaar gehad en probleemloze km…

En al die dingen die ik hier zie ken ik niet behalve de parkeerrem…

En in de test is de auto redelijk misbruikt zeg maar ennof perfect…

Bekleding is alcantara en ja als je als een boer in uitstapt dan wordt dit lelijk. De mijne zag er na al die jaren nog als nieuw uit…
Die lijst met aandachtspunten is langer dan de gemiddelde optielijst van welke Duitse auto dan ook (en ook langer dan hun aandachtspuntenlijst, dit even voor alle Jappenfanboys).
@camber24:

heb zelf deze auto 4 jaar lang gehad, nog nooit deze punten gehad ….en die van mij was destijds uit 2007 en 6 maanden oud toen ik deze kocht.ik heb de auto van de rijtest van Autoblog 80-xb-nl gekocht en dat is dan nog een auto die flink op zijn donder heeft gehad en nooit een kraakje of een piepje…minimaal olie verbruik vanwege de directe inspuiting logisch maar enkel olie bijvullen bij een beurtje, of beter gezegd vervangen.

dan zou je toch wel iets van deze punten moeten meekrijgen lijkt mij….
@johanw: Wauw, je specifieke, subjectieve ervaring is vast representatief en als jij zegt dat ie geen olie gebruikt neem ik dat zo aan ! Echter heeft een goede vriend van me ook ooit dit type Civic diesel gelease’t en die onderschrijft juist het hoge olie gebruik (boeieh, daar niet van !), slijtage van de stoelen, steenslag gevoeligheid en de twijfelachtige kwaliteit van het dashboard (naast het spiegelen ervan, wat hier niet eens eerder genoemd is).

De 150pk diesel reed erg leuk, maar het was nooit het scheurijzer als de R of b.v. een Leon FR (TDI) uit dezelfde tijd.
@dawwg:

Zo subjectief dat ik wel heel wat meer civics heb bereden van dit model. Deze auto type R heb ik rechtstreeks gekocht van de importeur vanwege goede relaties met honda en ben goed op de hoogte van de problemen bij dit model. Overigens wel benzine voor namelijk maar de diesels olie zou kunnen dat weet ik niet.

Heb hiervoor de andere type R bereden met zelfde motor zo een beetje en na 4 jaar gereden te hebben ook geen Olieverbruik etc.

Daarvoor VTI civic…

Mag mijzelf toch wel civic kenner noemen maar goed dat is voor jou niet meer dan logisch subjectief en daar is niets mis mee.

Steenslag overigens klopt maar daar hebben vanwege de strenge milieu-eisen andere merken ook last van. De lak is op andere basis en daardoor steenslag gevoelig maar wel wat TE maar zie dit ook bij veel andere merken terug…
@dawwg:

Prachtige ironie in deze post.

Eerst dit ‘Wauw, je specifieke, subjectieve ervaring is vast representatief en als jij zegt dat ie geen olie gebruikt neem ik dat zo aan !’ …En dan gewoon vervolgens zelf met een anecdote komen als ‘tegenbewijs’, je verzint het niet.

De winnaar van het internet vandaag.
@camber24: als jij nou eerst even de bovenstaande commentaren leest, blijkt dat er sowieso een aantal onzinpunten op staan.
Los daarvan is dit in mijn ogen een gedrocht. Helemaal niet tijdloos en vergelijkbaar met van die tribaltattoos. Even leuk en daarna rij of loop je voor lul.
-edit: nutteloze bijdrage-
@camber24: jij hebt de eerste post duidelijk niet gezien. De eerste paar aandachtspunten zijn van toepassing op alle wagens, niet puur op de civic
-=edit: over dit soort zaken mag je altijd even mailen=-
“Check bij een vroege diesel exemplaar of de koppeling vervangen is”.

Dus: dat ding is in 2006 geïntroduceerd, moet na 50.000 km een nieuwe koppeling en is een diesel… Als je met 6500 km per jaar een diesel koopt ben je niet goed snik
1.8i heeft meer kW dan pk’s.
@danielj: ik wou net typen. Volgens mij heeft de 1.8 140pk
Heb zelf een 2.2 diesel uit 2007. Olie verbruik: nooit last van gehad. Interieur: 100% in orde. Bij 150k koppeling en drukgroep vervangen. Ik vind hem juist ruim achterin. Doordat de achterdeuren haaks open kunnen is de instap ook goed. Wel veel last van steenslag op de neus.
Pluspunt: Magicseats. Ideaal!
Samenvattend: de 140pk diesel is een ideale ruime reisauto. Een keer wat anders dan al die golfjes en astras.
@Atema:

ja helemaal gelijk maar jij weet dan hoe je normaal met een auto moet rijden….de eerste honda die als standaard olieboot door het leven gaan die moet ik zelf nog tegenkomen.

mijn pa zijn accord 3 liter v6 en Honda legend olieverbruik nihil. Mijn broer zijn accord 15 jaar oud met 350dkm (werkpaard) olieverbruik nihil en alles is nog origineel op remblokken etc na dan ;-) zijn legend 3.2 coupe eenzelfde verhaal.

en ja de stoelen bij deze auto die kan je zeker kapot krijgen maar stap dan ook normaal in en uit. Mijn recaro stoelen met hoge zijwand in de Type R, zagen er nog als nieuw uit toen die 5 jaar oud was, maar heb ook mensen gezien die na 2 jaar eruit zagen of deze 15 jaar oud was…ja waar ligt dat dan aan…aan de persoon of de stoel.
Zelf bijna een jaar een type-s 2.2 diesel gehad (vandaar mijn nickname) maar ik ben van de koude kermis thuis gekomen. Koppeling versleten vlak na aanschaf 98.000km (kan gebeuren) turbo stuk, piepende koppelingspedaal (kwaaltje, vervangen is duur!) verkleurende plastic strip rondom de auto (waarvoor dat is heb ik nooit gesnapt) en makkelijk krassent teller display door de anti-reflectie laag die er op zit. Maar het ergste is nog wel de beroerde lak kwaliteit, binnen no-time steenslag putjes en ook boomhars en vogelpoep trekt direct in de lak. Na 1x wasstraat heb je ook direct swirls. Verder prima stoelen! (Type-S) en veel ruimte voor de bestuurder en passagiers. Wel een erg zware neus door het dikke diesel blok maar nooit last van overdreven onderstuur gehad.
5 jaren tot 100kkm een 2010 1.8 Style Mode gereden. Lekker zuinig met 1:16 voor een 1.8L. Natuurlijk is dat wel subjectief :) Pas dit jaar olie verbruikt voor een benzine, ben nog steeds niet achter hoe dat komt. Verder raad ik Honda de Bois te Arnhem af, zij controleren met hun ogen en niet volgens het Honda voorgeschreven lijstje.

Nog twee aandachtspunten. Achtervering kraakt, wanneer koud. En koppeling kraakt ook. Verder wel slijtage aan de wangen inderdaad. Op het kunstleder. Stof houdt zich beter. Last van steenslag, maar dat is denk ik bij alle auto’s. Nu rijd ik een duitse auto. Valt me op hoe licht het gas en het koppelingspedaal van de Civic was! Wat ook vreselijk irritant is, dat het instrumentencluster zeer snel krast!! Het hoogglans gedeelte erom heen hebben ze bij de facelift opgelost. Maar het glas waar je de metertjes ziet is nog steeds erg krasgevoelig.

Achterin op de achterbank is het zeer ruim voor goederen, met name opbergruimte onder die zitting! Voor een persoon langer dan 1,75M kan het inderdaad klein zijn qua hoofdruimte.
Nog iets om te noemen; Veel Benzine modellen zijn gekocht door privé eigenaren. Die gaan doorgaands zuiniger om met hun auto dan Leasers’ Nofi.
Waarom nu zo negatief over het lijstje “aandachtspunten”?.
dit zijn eigenlijk geen gebreken maar je moet toch iets op het lijstje zetten!.
als je deze aandachtspunten eveneens zou bijvoegen bij een product uit DUITSLAND bijvoorbeeld, zou je meteen een nieuwe link naar een aparte webpagina moeten geven.
Dat worden zo veel “aandachtspunten” die zouden niet op deze AB pagina passen! :)
BINGO er gaat niets boven Japanse kwaliteit, jammer maar helaas voor menige…
Leaserijders raggen (bijna) altijd met koude motor, nooit een occasion van een leasemij. kopen, NOOIT, NOOIT doen! (alleen leuk voor de export handel)
Vergeet niet de lekkende achterklep en het falende centrale display. Beide zijn gemakkelijk zelf te repareren.
Dat zijn een hoop aandachtspunten.

Leuke auto, dat weer wel.
Zeer gewaagd model van Honda… Je moet er echt van houden. Begrijp wel waarom dit model hier bijna niet verkocht is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).