Indiaas asfalt smelt weg tijdens verschrikkelijke hittegolf

Auteur: , 37 Reacties

India gaat op dit moment gebukt onder een verschrikkelijke hittegolf. Het kwik tikt de 46 graden celsius aan en dat heeft ook voor automobilisten de nodige gevolgen.

Het asfalt smelt spontaan weg in India

Het is rond deze tijd altijd al warm in India, maar normaal gesproken blijft de temperatuur steken op maximaal 40 graden. De afgelopen dagen brandde de zon echter flink en daar zal ook de komende dagen geen verandering in komen. Dat is slecht nieuws, want volgens CNN zijn er al zo’n 1.700 mensen overleden aan de gevolgen van de enorme hitte.

Asfalt smelt bij temperaturen tussen de 40 en de 50 graden, dus ook de komende dagen is het oppassen geblazen. Het zou namelijk zomaar kunnen dat we meer foto’s als hierboven gaan zien. Het gaat om dit geval om een zebrapad in Safdarjung, Delhi dat volledig is weggesmolten door de enorme hitte, maar ook op andere plekken is het raak. Pas dus goed op, mocht je de weg nog op willen in New Delhi en omstreken.37 reacties

Volgens mij zijn het de paddestoelen…….
Oh wilde net een blokje om
@theyoungsaablover: ik ga nog ff een stukkie, woohoohoooo
Ligt vast aan de kwaliteit van het asfalt, ben in dubai geweest en 55 graden was heel normaal, volgens het asfalt dan he.
@mcaa: Dat asfalt tussen 40 en 50 graden smelt geloof ik niet, dat wordt het in Nederland ook wel in de zomer. Het zal daar echt wel een stuk heter zijn geworden.
@gop1: waar woon jij in Nederland???
@keeper1: ik denk dat het asfalt de 50 graden wel haalt als het zo de hele dag in de zon ligt hoor. Als je je hand er nauwelijks op kunt houden, weet je dat het sowieso een stuk heter is dan die 50 graden.
@keeper1:De temperatuur die je ’s avonds na het dagelijks half uurtje propaganda gegeven wordt is op 1,5m hoogte en in de schaduw gemeten. In de hete zon en uit de wind worden bepaalde oppervlakken zeer heet, zoals dus bijvoorbeeld asfalt.
@gop1: Dacht eigenlijk wel dat dat een soort van basiskennis was, maar goed…
als er 1 stad wel verantwoordelijk voor global warming dan is het new Delhi wel .. Eigen schuld dus .. Hadden ze maar een dieselverbod moeten invoeren ..
@lincoln: Je bent wel goed op dreef vandaag he?
@lincoln: Wat lul je nou? New Delhi is juist een relatief nette stad met goed ov en veel openbaar groen.
@gop1: Ja en iedereen schijt op de stoep.
@gop1: Net en India in dezelfde zin, wat een afgrijselijk aftands goor land is dat zeg. Ga er maar eens naar toe en ga dan vooral met het openbaar vervoer. Dat daar überhaupt mensen kunnen wonen is mij een raadsel.
@sdm: Niet zo negatief, die complete chaos heeft zeker zo zijn charme.
Heb me nergens zo vrij gevoeld als daar. Elke keer als ik er het vliegtuig uitstap weer diezelfde geuren die je tegemoet komen, heel apart.

Als je meer van de all-in resorts of campings in zuid Frankrijk bent heb je er niets te zoeken.
India leer je pas echt te waarderen als je er meerdere maanden bent.
Al zal de gemiddelde Nederlander vaak alleen de negatieve kanten zien.
@senne: Ach, na maanden India ga je NL weer waarderen. Lekker fris enzo…
@Senne:

ik weet niet wat jij daar doet maar na meerdere maanden werken daar ga je het land grondig haten……Ikzelf heb er 2,5 jaar gewerkt……….ben je daar als tourist is het 180 graden andersom geloof me het echte India ga je never nooit leren kennen….

Ben je daar voor werk en kom je nooit buiten de steden gaan je ogen al wat meer open maar het echte India zul je nog seeds never nooit zien. Echt het meest walgelijke land ever op deze planeet….
@senne: II ben er zelf nog niet geweest maar alle vrouwen die ik ken er geweest zijn vinden het verschrikkelijk maar de mannen vinden het geweldig daar. Dus het Is apart.
@rolov: mijn ex is daar geweest en ze vond het heel apart en leuk, maar ze zei ook dat ze nooit zo’n vies land heeft gezien. De laagopgeleide locals zijn niet echt hygiënische mensen.
Op het aantal mensen in India valt 1700 nog wel mee…..
@dutchdriftking: vooral als je weet dat er in India ruim 24.000 mensen per dag sterven. Als je dan gaat kijken hoeveel doden er daar dagelijks in het verkeer vallen, valt die 1700 nog wel mee. Uiteraard nog steeds lullig, maar wat wil je op zo’n grote populatie.
@dutchdriftking: klopt ook. Het Is gewoon weer ouderwets media gehype. 1,3 miljard mensen en er zijn er 1700 doodgegaan van de hitte. Ah ok.
Je wilt sowieso niet maar new delhinl met deze temperaturen, laat staan de weg op daar
Doe tuktuks
@888natan: doei*
Julie vergeten even het feit dat wanneer de temperatuur van de lucht bijv. 46 graden is. Dat het asfalt tientallen graden warmer kan zijn. Dus het asfalt smelt niet bij 46 graden.
Wat leuk, die rode grand Punto daar!
Hoe werkt dit ‘zebrapad’ op de foto? Tegen de belijning in oversteken en over de vangrail moeten klauteren, of met de belijning mee in de lengterichting van de straat lopen en dus nooit oversteken?
Das niet eens een zebrapad
Asfalt smelt tussen 40 en 50 graden? Dat hangt helemaal van de samenstelling af volgens mij.

Ooit een keer in een hittegolf in Ierland gefietst: een week lang 25-30 graden. Mooi dat het asfalt en de steentjes aan je banden bleef plakken, gewoon omdat er daar wat minder rekening gehouden hoeft te worden met warm weer en de asfaltsamenstelling daarop wordt aangepast.
India………..enough said…….

2,5 jaar in dat schijtland gewerkt. Zit momenteel in Pakistan waar de temperatuur ook de 49-52 graden aan tikt. Het is warm no questions asked, maar het is allemaal prima te overleven…..

Overigens blijven de wegen hier wel goed. Sterker nog er worden ook met deze warmte nog rustig wegen aangelegd en dat asphalt droogt ook op..
@205GTI16: lol zeiken over India en dan In Pakistan zitten…. Van de regen in de drup zeker.

Ik heb zelf ook in India gewerkt en heb de mensen prima leren kennen. Je moet wel een heel rare knakker zijn wil je daar geen vrienden maken.
@mopar:
Zal je toch echt verbazen hoe groot het verschil in werk additute is als je kijkt tussen India en Pakistan. Ook verschil in gekwalificeerde werkers tussen India en Pakistan valt het verschil uit in het voordeel van Pakistan

Als je alleen het nieuws volgt over Pakistan, klopt dat maar half, ja je hebt hier aanslagen maar dat is minder gericht tegen buitenlanders als men denkt. Neem ik het belabberende rijden van de chauffeurs in Inda mee in mijn achterhoofd is het zelfs veiliger in Pakistan dan in India…

Vrienden heb ik wel maar Indiers houden er niet echt van dat ze een eerlijk antwoord krijgen in hun gezicht, welke nadelig is voor India. Als je echt gewerkt hebt in India weet je dat je daar nooit echt het achterste van je tong kan laten zien. Daarnaast hun rasistische kastensysteem en dan de stank, een leven van een arbeider welke daar niks voor stelt en zo kan ik nog wel even doorgaan…………het land is letterlijk een opgewaardeerde beerput…….
@205GTI16: ik heb er gewerkt, ik zit nu in China en moet zeggen dat ik de Indiërs prefereer boven de chinezen.

Daarnaast draait zowat de hele IT branche op Indiërs dus met de kwalificaties zit het best goed. In de VS is bijna de helft van de doktoren een Indiër.

Het land is smerig, inderdaad, maar zelf kan ik heel goed om gaan met de mensen.

Dat lekkere Nederlandse directe, dat werkt niet in India, je moet je ook wat aanpassen. In het begin was ik ook zo, heb me aangepast en heb nergens last van.
Denk dat ik mijn winter banden er is af ga halen….
Hoe doen ze dat dan in death valley?
Ziet er wel lekker glad uit! Drituhhh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).