Inifiniti Q50 Eau Rouge bezoekt Eau Rouge [+ video]

Auteur: , 16 Reacties

Yo dawg...heard you like Eau Rouge.

Om de schijn te wekken dat het af en toe nog eens aan wat nieuws werkt, en om Director of Performance Sebastian Vettel aan het werk te zetten, stopte Infiniti lang geleden de aandrijflijn van de Nissan GT-R in een Q50 met stukjes koolstofvezel, en gaf deze de naam Eau Rouge Concept. Hiermee werd de laatste maanden flink geleurd, maar een definitief groen licht is er nog niet gegeven.

Het aankomend weekend wordt echter op Spa Francorchamps de Belgische Grand Prix verreden, en dus was Infiniti aan zijn stand verplicht iets te doen met de auto die is vernoemd naar de bekende en beruchte bocht op het Ardennencircuit. Naast een photo-op werd ook een complete challenge bedacht, die ons echt voor geen meter boeit. Misschien jullie wel; in dat geval, hier is de site. Een video, waarin Seb na draken nu ook de rand achterna jaagt, staat op autojunk.

Hai

Infiniti anno 2014

Is er nog meer te melden over de Nissan-dochter, die in Europa moet en zal slagen, doch niet in beweging te krijgen lijkt te zijn? Ja, ten eerste zal Johan de Nysschen dit niet meer als CEO meemaken: de ex-Audi-man verliet het schip enkele maanden geleden plotsklaps, om een baan bij Cadillac te accepteren.

Kijk, een grille

Daarnaast lanceerde Infiniti afgelopen week bovenstaand teaserplaatje voor Parijs, we vermoeden van alweer één of ander concept. De Q(X)30 (conceptversie alweer een jaar geleden, in Frankfurt)verwachten we pas volgend jaar, in Genève. Dit zou in ieder geval wat concreter zijn dan de Eau Rouge, wat in feite een Nissan GT-R in een Infiniti-jasje is. Enfin, u bent weer bij voor wat betreft Infiniti.

Update: over Eau Rouge gesproken, we vonden een epische video waarin de bocht genomen wordt, vanaf 1991. Wow.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een superwagen!
Geweldig, ik hoop zo dat deze in productie gaat!
via iPhone app
Evo Magazine heeft er ook een videootje mee gemaakt. Daar wordt duidelijk dat het niet een 4 deura GT-R is (van de R33 en R34 waren die er wel, door Autech gebouwd, 50 stuks). Dit is een Q50 met de motor van een GT-R, eenvoudige 4WD (geen Attessa Pro, Super Hicas en dat soort dingen), gekoopeld aan een gewone automaat… Blijft duk, maar het is nog een half prototype. Zit nog even werk aan.
@gtwillem: Ik zou het een stunt vinden als die gekke Russen dit even flikken en Infinity in hun hemd zetten. Het is ze met hun Juke R ook gelukt, dus waarom niet :-)
Zeer prachtige wagen!

Mooie wagens bouwt Infiniti toch
Die Eau Rouge is volgens mij een van de beste bochten op een circuit, samen met de Corkscrew op Laguna seca.
Shumacher neemt hem hier op 6:10 https://www.youtube.com/watch?v=UFpXGoJ3BiI
Op de foto’s zie ik een auto die onder aan Eau Rouge is omgekeerd en die met Vettel achter het stuur met de start tussen de benen afdruipt. Niet helemaal gelukte marketing.
Het een geweldige auto. Ik vind die kleur ook zo mooi. Ik ben al gtr geil maar deze is een goede 2.
Heel leuk en het is weer eens wat anders! En toch heb ik liever de ghibli…
Yo dawg…heard you like Eau Rouge. So we put eau rouge in your eau rouge !

Heerlijke wagen eigenlijk een 4-deurs GT-R, veel mooier dan de Europese concurrenten.
Schitterende wagen, schitterend merk. Infiniti is goed bezig de laatste tijd, hopelijk worden ze er binnenkort ook voor beloond.
Haha Vettel
In die wagen ja dat is echt goeie reclame als hij er privé
Niet eens deaud in gevonden wil worden en daarom lekkere Italianen kiest
@st33fie: ahjah je hebt toch wel gelezen dat dit een proto Is? En die California voor zijn pa Was. Plus die ferrari een compleet ander segment is dan een 4 deur sedan? Dus wat zeg je nu eigenlijk?
Zo, die montaya knalt wel het allerlompst door die bocht, wat een heerlijke coureur was dat ;)
Prachtig mooie auto. Voor mij een mooie auto om te concurreren tegen de mooie Duitse concurrenten. Ik hou wel van Japanse auto’s. Dit vind ik wel geweldig… Ideale combi een 4-deurs sedan met de in mijn ogen beste motor van dit moment!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).