Is er een gloednieuwe hypercar van Maserati in aantocht?

Auteur: , 47 Reacties

Leuk, die LaFerrari, maar we kunnen binnenkort nóg een hypercar van Italiaanse makelij verwachten. Maserati werkt namelijk aan een opvolger van de MC12.

Een impressie van de hypercar van Maserati

We hoeven je vast niet te vertellen wat de MC12 zo bijzonder maakt, maar we doen het voor de zekerheid toch maar even: het is de snelste productiewagen die ooit uit de fabriek in Modena rolde. Volgens Autoevolution.com zal de MC12 dat record echter niet lang meer in handen hebben, want Maserati zou werken aan een bloedsnelle tegenhanger LaFerrari.

Alhoewel… een echte concurrent kunnen we het niet noemen, want Ferrari verzorgt als zustermerk een groot deel van de onderhuidse techniek. Sterker nog: de bolide van Maserati zal grotendeels gebaseerd worden op de LaFerrari, zoals eerder ook gebeurde met de MC12 en de Ferrari Enzo. De ontwerpers van Maserati doen ondertussen hun best om de kenmerken van de Ghibli en de Levante in de auto te verwerken, zodat het qua uiterlijk wel een echte Maserati is.

Ga er in ieder geval maar vanuit dat je de hypercar van Maserati niet of nauwelijks gaat tegenkomen op de openbare weg. De LaFerrari was met 499 exemplaren al zeldzaam, maar Maserati zou slechts tien of twintig bolides willen bouwen. Daar is het prijskaartje dan ook naar, want vermoedelijk zul je er zo’n drie miljoen euro voor moeten meebrengen.

Foto: LaMaserati-concept van Mhoss Designs47 reacties

Ik hang de slingers alvast buiten! Maakt de vrijdag helemaal goed!
Heeft iets weg van de Birdcage Concept
@2jzpower: Nog een JDM liefhebber, Nice! En welkom.
@rb26dett: hier nog 1 hoor! (Niet aan mn naam te zien haha)
@gieltj: Want een naam zegt alles!
@rb26dett: ik kom al langer hier hoor(;
@2jzpower: Nog nooit gezien, sorry
@rb26dett: 2jz en rb26 ontmoeten elkaar eindelijk! Ik voel hier een romantisch sfeertje opkomen: waarom pakken jullie niet even privé chatroom samen…?
@rb26dett: ben ook altijd een JDM liefhebber geweest Stagea 260RS Autech
@gtwillem: Echt een beest inderdaad, je hebt wel smaak!
@rb26dett: ik had de Chaser X540, FTO GP Version R, RX-7 Type-R Bathurst R, Accord Euro-R, Sirion X4, Alto TR-XX Avanzato R, Impreza Coupe WRX STI Type-RA GC, ZZ-II en ASL Garaiya ook nog willen vermelden maar de AB app doet al een tijdje erg vreemd en plaats maar de eerste paar zinnen…
@gtwillem: Lekkere lijst hoor! Aan de Garaiya kan je zien dat je een echte kenner bent. Ik wil wedden dat de helft hier Autobacs niet eens kent :-)
@rb26dett: Autobacs is ook een lastige. Van wat ik weet: Autobacs is een leverancier van autogerelateerds onderdelen als accu’s, accessoires, audio en onderhoudsintervals voor de leukere Japanse auto’s. De Garaiya is een product van ASL (Autobacs Sports Laboratory) wat eigenlijk een ordinaire doorontwikkeling is van de Tommy Kaira ZZ-S, een Lotus Elise achtige roadster die ook als Vemac RD180 in Engeland is verkocht. Belachelijk goed onderstel en fijne handbak. Alle Vemacs hadden de bak aan de rechterhand, ook al was het een rechtsgestuurde versie. De Garaiya had volgens mij een doorontwikkeld blok van de Nissan Primera GT, bijna 200pk uitmeen soort VTEC achtig blok van Nissan.
@gtwillem: Man, Wat een kennis! Autobacs is inderdaad een automotive walhalla die serieus alles verkopen wat er met auto’s te maken heeft. De Super Autobacs in Tokyo is qua grootte te vergelijken met een grote bouwmarkt hier in Nederland, ik moet en zal daar een keer zijn. Na de zz-s heeft Tommy Kaira ook nog een een ZZ-II gebouwd, deze kon mij meer bekoren aangezien er een heuse RB26DETT in lag :-) Jammer genoeg zijn er maar een heel gering aantal gebouwd. (Vraagje, Wat heb je gedaan in het verleden dat je er zo veel van af weet?).
@rb26dett:
Ik durf de stelling wel aan dat 90% de Garaiya kent van Gran Turismo, daar hoef je geen JDM kenner voor te zijn voor te zijn.

Nu ben ik ook geen JDM freak maar ze hebben daar wel erg gaaf spul. Zo heb ik nogal een zwak voor de Kei cultuur.
@jrk68: Ja dat geloof ik, maar die kennen alleen de naam en niet het verhaal. De kei cultuur is inderdaad heel groot daar, net als de bozozuko cultuur en Stance cultuur die
@rb26dett: Ik zelf interessanter vind.
@rb26dett: Psst.. LS-Swap
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: In een 240sx s13/s14 kan ik dat zeker waarderen, een bak vermogen in een zeer lichte wagen, dat is de formule voor een perfecte driftbak!
@rb26dett: Valt tegen, de meeste JDM guys worden pislink als je er over begint ;-)
De 240sx is alleen zonder turbo geleverd, dan mag je er van mij van alles aan veranderen, dus ook een Ls1 met standaard al een berg pk’s, iedereen weet dat 400+ pk leuker is dan slechts +-150 pk uit de ka24de. Het liefst heb ik natuurlijk gewoon een RB26 of een 2jz/1jz, maar omdat die in Amerika erg prijzig zijn, is een Ls1 een goede optie.
Ik ben zeer benieuwd. De MC12 is een stuk dikker dan de Enzo. Ik hoop dat straks hetzelfde geld tegenover de LaFerrari.
Hopelijk word hij een stuk knapper, net zoals dat gebeurd is met de MC12 en de Enzo.

Want eerlijk is eerlijk, de Ferrari blijft jammer genoeg een lelijke wagen.
Maserati Vision Gran Turismo…?

Zou zo in die franchise kunnen, net zo realistisch.
Gekke voelsprieten op het dak.
@philipf: prachtig nietwaar?
@marikoelolo: zeker! Maar ook zeker heel gek!
@philipf: vind ik prachtig!
Gaaf! Ben benieuwd hoe de auto er uit gaat zien, mag wat mij betreft een 1-1 kopie worden van de maserati birdcage 75th concept!

https://www.google.nl/search?q=Maserati+Birdcage+75th+Concept&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=x1AxVYzuA9HjaumzgYAC&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=979
Een keer hard door een natuurgebied en je hebt gelijk een wildkebab aan je spiegels.
En dan gelijk het circuit op sturen met de 918 en de P1! Als Ferrari niet durft te racen tegen deze twee heerlijke supercars, dan moet Maserati het maar doen!
Lamc12?
Laferrari… Ik was er al aan gewend geraakt, maar als ik nu lamaserati lees dan snap ik weer wat voor een idiote naam het is!
Alsof audi hun topmodel de deraudi zou noemen! Van de gekke!
@agera: Persoonlijk vind ik het een mooie naam vanaf het begin eigenlijk al, DE Ferrari. Aan de andere weer tegenstrijdig als de opvolger van de LaF er is, want dan is die weer DE Ferrari. Zelf vind ik juist P1 een nietszeggende naam.
LaMaserati klinkt in ieder geval 3x beter dan LaFerrari.
Idee klinkt goed, ik vond de Maserati uitvoering van de Enzo altijd veel mooier als de Enzo zelf, als ze dat nou ook bij de laffe arie doen….
En zo blijven ze maar door gaan met elkaar de loef af te steken . . .
Laten we het hopen
@pudi: neem een laferrari, amputeer die electro aandrijving en klaar!! En dan ook weer gaan racen zoals met de MC12 aub!! Wat een geluid maakten die zeg!!
@pudi: Hij gaat alvast helemaal in de lijn van o.a de SSC Tuatara : http://www.sscnorthamerica.com , en Vector WX8 : http://www.vectormotors.com
Hopelijk een hele brede Alfieri met V12.
Ik hoop dat ze hem ook nieuw ontwikkelen en niet de laferrari gebruiken.
Kan niet wachten, heerlijk nieuws

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).