LACORSA is een machtig mooi supersnel spel

Auteur: , 12 Reacties

Because racecar.

Je kent het wel, zaterdagavond, je rolt op de fiets (don’t drink and drive) naar je matties, mentaal volledig voorbereid om die avond in da club de dansvloer te domineren en indruk te maken op knappe veulens kansloos te barhangen en ongecoördineerde bewegingen te maken met je houterige lijf. Good times.

Je vrienden beginnen hun wilde haren echter al een beetje kwijt te raken, sommigen hebben al jaren hetzelfde dinnetje en plots hoor je die woorden die je zo vreest:

“We kunnen ook een spel of zo doen.”

En kablam, dat wordt weer een avondje extreem competitief Monopoly spelen. Hopelijk heeft Barry in ieder geval nog whiskey in huis gehaald…

Maar, nu kan deze ellende voor goed verleden tijd zijn en ben jij dadelijk degene die voorstelt een spelletje te spelen. Binnen afzienbare tijd komt namelijk LACORSA uit, wat zich naar Nederlands vertaalt als DE RACE. Het is een soort kaartspel, geïnspireerd op de formule-racerij van de jaren ’60. De designer heeft zich laten inspireren door posters van de Italiaanse Grand Prix die hij vroeger als kind zag.

Qua looks kan het spel alvast de autoblog seal of approval wegdragen. Of het ook een beetje leuk is kan je naar schatting begin volgend jaar pas ondervinden, tenminste als het Kickstarter project, dat opent op 8 maart, van de grond komt. Nu kan je alvast de gallery en de artsy video bekijken.

LACORSA-video12 reacties

Kan iemand ff beknopt uitleggen hoe het werkt scheelt mij weer opzoeken
@burninrubber: Nee, maar heb wel de officiele handleiding in Engels en PDF formaat voor je opgesnort: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0232/6611/files/LaCorsaRegulations04v2.pdf
Als eerste over de finish komen.
Gok ik.
Ach, welk spel je doet maakt niet uit, als de mensen maar leuk zijn en de drank in overvloed. 30 seconds bij de vuurkorf, geheid een succes, en altijd burenoverlast.
Ik hou het bij stef-stuntpiloot op de zaterdag avond met een hoop bier.
Monopoly meets Mens-erger-je-niet meets Slangen-en-ladders op een dragstrip.

Niet echt een vernieuwend spelconcept als ik het filmpje zo bekijk.
Ik hou het wel bij project cars op de ps4
Goede race game, bier en goede vrienden altijd leuk. Verder buiten met een buitenkachel aan en bier drinken en kletsen ook prima. Spellen gaan bijna allemaal snel vervelen.. Computer games een stuk minder snel.
@w0o0dy: Beide hebben zo hun eigen vibe & charme vind ik … niets mis met afwisseling m.i.
de deze is al uit , en ook een super leuk spel. met Monaco als basis circuit
https://boardgamegeek.com/boardgame/37904/formula-d
Heerlijk bordspellen! Ik heb ook Formula D ook! Met Monaco, echt schitterend! Die baan is zooo mooi! Om in te lijsten….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).