Grand Prix van Monza lijkt toch weer onzeker

Auteur: , 39 Reacties

Want Bernie (108) weet niet of hij wel genoeg centjes kan ontvangen...

deze-bocht-moet-blijven

De Formule 1. Zelden een sport meegemaakt die zoveel dubbele gevoelens oproept. Aan de ene kant hebben we natuurlijk onze eigen Max Verstappen, de jongen man die ervoor zorgt dat er weer hele volksstammen Nederlanders op zondagochtend/middag/avond voor de buis zitten, van wiens inhaalacties we massaal genieten en die ervoor heeft gezorgd dat massa’s kinderen op karten zijn gedaan door hun ouders. Aan de andere kant hebben we Bernie Ecclestone (109). De man die er met zijn onstilbare honger naar nog meer geld persoonlijk voor heeft gezorgd dat de ziel langzaam maar zeker uit de koningsklasse van de autosport verdwijnt. Met zijn Hermann Tilke-banen.

Want wat heeft die ouwe geldwolf de baas van het hele circus nu weer gedaan? Volgens Motorsport.com maakt hij zinspelingen op het verdwijnen van de Grand Prix van Monza. Volgens Bernie (112) zijn er ‘de nodige vraagtekens over de financiering van de renovaties aan het circuit en ook is hij bezorgd over de financiële stabiliteit van de organisatie de de GP uitbaat’. Met andere woorden; “Jullie zijn Italianen en ik vind alles best, maar ik vertrouw jullie niet. Ik moet gewoon een paar miljoen ophalen met die races en dat gaat makkelijker in een zandbak/dictatuur/een combinatie van beiden”. Dat heeft hij eerder al gezegd, maar toen kwamen de Italianen met een slimme manier om toch vanuit de semi-overheid wat geld in de races te kunnen pompen. Maar die toezegging is niet genoeg voor Bernie (113), die wil geld, geld en nog eens geld. En als dat maar een beetje onzeker is, gaat het hele feest niet door.

De coureurs zijn ook een beetje klaar met Bernies geldhonger en sprongen eerder al in de bres voor het circuit waar sinds jaar en dag de hoogste topsnelheid wordt gehaald. (En niet alleen door Formule 1-wagens overigens.)
Zoals Sebastian Vettel het treffend zei; “If we take this away from the calendar for any shitty money reasons, you are basically ripping our hearts out. The emotions here are incredible. You stand on the grid and people left and right are happy to be part of it”.

Eigenlijk zijn er maar twee dingen positief aan Bernie Ecclestone (115): zijn dochters.39 reacties

En aan die beide dochters zitten nog 2 positieve dingen..
Hoewel het zeer jammer zou zijn als we de Grand Prix van Monza verliezen, moeten we Bernie (116) ook weer niet teveel afzeiken. Bernie (117) is wel degene die vele jaren geleden de F1 bij de hand heeft genomen en er een grote, mondiale sport van heeft gemaakt. Zonder Bernie (118) was de F1 nooit geworden wat het nu is. Ome Bernie (119) is dan ook een noodzakelijk kwaad.
@Edge: van mij mag ome Bernie gewoon afgebrand worden!15 tot 20 jaar geleden reden we niet over verlichte circuits die niet of nauwelijks inhaalmogelijkheden boden. En dan heb ik het nog niet eens voor het achter de decoder laten verdwijnen van de uitzendingen… Bernie wil meer, meer en nog eens meer geld en is naar mijn mening de liefde voor de sport volledig verloren!
@Edge: ik twijfel of het een goede zaak is dat F1 is geworden wat het nu is.
@Edge: zonder Bernie had iemand anders waarschijnlijk iets vergelijkbaars kunnen doen. Het waren altijd de A merken die geinteresseerd waren in F1 en bijv voetbal. De vraag is pf het ‘net zo groot’ was geworden. Iets kleiner en F1 is nog steeds de ‘grootste’, maar misschien wel met meer charme…
@Edge: bezoekers aantallen zijn tanende, er worden races gereden in landen waar de paard en wagen het straatbeeld domineren en is dikke mik met menig corrupt staatshoofd, tel uit je winst!
Toch leuk dat in de tijd dat ik mijn neus leeg heb gepeuterd tijdens het lezen van mijn artikel Bernie weer een paar stappen dichter bij zijn graf staat.
@berlinetta: *mijn artikel = dit artikel. Ik moet me uiteraard niet inbeelden dat ik zelf ook voor Autoblog schrijf, hoe graag ik het ook zou willen.
@berlinetta: Ga solliciteren!! Of begin voor jezelf ;-).
@gtwillem: Naast een fulltime baan en het schrijven van een juridische blog voor een website hou ik helaas geen tijd meer over om ook nog over auto’s te schrijven ;) Mijn vriendin wil soms ook nog aandacht.
@berlinetta: ach joh. Het kost je maar 8 uur per dag. Wat doe je nou liever? Slapen of bloggen over auto’s? Ik weet het wel hoor! ;-)
Bernie (108). LOL
Wat een dik wijf in die checkered flag…
@aquila2003: Ik ben bij zulke reacties altijd zeer benieuwd naar wat er bij jou thuis op de bank zit… Doe maar foto uploaden, kijken we daarna of je recht van spreken hebt! ;-)
@nicolasr: Waarschijnlijk zit daar een laptop met Brazzers in de favorieten op de bank.
@berlinetta: Eerder Don en Ad, ben ik bang.
@gtwillem: rijschool 69, ken je klassiekers!
@awesome: Dat was met die GT3, toch? Vanaf dat moment wist ik welk beroep ik wilde uitoefenen!
@gtwillem: de hele dag uitleggen wat een doorsmeerbeurtje precies is? ;)
@gtwillem: het houd niet op, niet van zelf…..
@berlinetta: en een doosje tissues op de rugleuning.
@nicolasr: hehehe ja i know, ik ken dat gevoel. Maar trust me on this one; in ieder geval niet zo’n bolle. En daar heb ik jouw oordeel verder niet voor nodig :>
@aquila2003: maar dan is nog steeds niet duidelijk of je op mannen of vrouwen valt..
@aquila2003: Noem je dat dik? Slaat die 2003 op je geboortejaar? Want dan is al mijn hoop voor de toekomst verloren…
@aquila2003: dik… really?
@2wheeler: meneer kijkt liever naar die superskinny vrouwen zonder enige vorm van vrouwelijkheid
@aquila2003: daar zijn maar 2 dingen dik aan…en dat mogen ze blijven ook!
Als de coureurs die Bernie nou gewoon boycotten, Monza er uit is niet meer rijden op circuits gebouwd na 2000 ofzo
@mrrallycross: Yeah right, het draait allemaal om contracten. Bernie heeft ze met de teams, en die weer met coureurs. Er gaat helemaal niemand iets boycotten in de F1.
Weet je nog, die GP in de USA en Michelin banden? Verplicht starten…
Het wordt stilletjes aan tijd dat meneer Ecclestone op pensioen gaat..
Ik wens niemand dood, maar als er toch mensen dood moeten hoop ik dat enkele mensen vooraan in de rij staan, waaronder Bernie…
Die ouwe geldwolf wordt ook snel ouder…. Maar een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
Nou volgens mij heeft dit een andere reden. Imola heeft afgelopen jaar flink geïnvesteerd in het circuit en wil maar al te graag de F1 terug. Ik begreep dat er afgelopen seizoen een strijd is geweest welke van de twee Italiaanse circuits de F1 mag ontvangen.
Ik hoop dat Bernie minimaal de 100 haalt. Puur om dan zo af en toe op Autoblog reacties te kunnen lezen van gefrustreerde mensjes die hem vrij letterlijk dood wensen. Heerlijk!
Ach ja, wie weet zijn we heel snel van die ouwe gek af……
zit ik niet mee, Imola is een veel spannender circuit, doe die maar als het Italie moet zijn
Die gast wordt met de seconde ouder!
Vettel heeft groot gelijk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).