Deze LEGO endurance racer is fabeltastisch

Auteur: , 17 Reacties

Sorry, we zijn hier op de redactie gek van LEGO. En deze LEGO Technic 24 Hours Race Car willen we héél graag in onze schoen, Sinterklaas!

So. Much. Do. Want.

Het is dit keer geen officiële samenwerking met een automerk zoals we dat recent hebben gezien van de Denen, maar een soort samenraapsel van de Audi R18, Toyota TS040 en Porsche 919. We missen wel de kenmerkende rechtopstaande vin die de endurance racers tegenwoordig hebben, maar kniesoor die daarop let toch?

In totaal zijn er 1219 steentjes met elkaar te verbinden om tot dit prachtige eindresultaat te komen, iemand heeft al een doos gekregen van LEGO en een video voor jullie gemaakt. Zijn schatting is dat het ding bijna een halve meter lang is als hij in elkaar zit, na 3,5 uur bouwen. Een werkende V8, verende wielen, als je wil kan je er zelfs een elektrische aandrijving in zetten voor de opening van de achterklep en de gullwing deuren met wat extra onderdelen. So much awesome in a box!

Helaas wordt het wel wachten tot Sinterklaas 2015 want de doos komt pas volgend jaar op de markt. Jammer, maar dan kunnen we nog even sparen. Goedkoop zijn die speciale LEGO Technic dozen namelijk nog nooit geweest.17 reacties

Als je nog wat Lego blokjes ergens vandaan tovert dan kun je die vin er zelf wel op creëren… ;-)
O man wat gaaf! Ik liep pas nog langs de speelgoedwinkel te lekkerbekken bij de lego in de vitrine.
@dwersbongel: Vooral bij die Technic Lego gele hijskraan zeker van meer dan 100 euro :-)
Leuk voor de kids..
@norge: Ook leuk voor het kind in de man! :-)
@VeniVidiVici: Precies ik zou hem wel willen hebben hoor voor pakjesavond bij Sinterklaas of onder de boom tijdens kerst :)
Ook leuk; Als je even googlet kom je deze afbeelding tegen. Het was een vroege conceptversie van deze auto. Erg leuk om te zien dat de ontwerpers van LEGO het design hebben aangepast zodat de auto meer op een LMP1-wagen uit 2014 lijkt. Of het mooier is laat ik in het midden, maar ik vind het wel tof dat ze, ondanks dat ze vrij zijn om te maken wat ze willen, toch wel waarheidsgetrouw te werk willen gaan.
http://i.imgur.com/FnnMmNk.jpg
@Edge: Daar zat de vin er wel op… :-/
@Edge: Die is mooier voor bij de voorwielen
Eigenlijk ben je toch nooit te oud voor LEGO ? Als ik dit zie beginnen m’n handen al weer te kriebelen naar de bouwsteentjes.
LEGO heeft altijd leuke dingen staan om mee te spelen
Lego blijft leuk als je ziet wat ze nu maken denk ik soms. Was ik nu nog maar kind en niet 20 jaar geleden
Blijft mooi speelgoed Lego. Die leeftijdsaanduiding is slecht voor de sier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).