Lexus RC F Coupé laat V8 brullen op de ‘Ring [video]

Auteur: , 47 Reacties

De wat? Nou, gewoon, de Lexus RC met een F-badge. Zo komt de opvolger van de IS F namelijk te heten.

Lexus RC F Coupé

Lexus komt binnenkort met een coupéversie van de IS (sedan), en volgens Automotive News stappen ze bij deze tweedeurs af van de naamgeving ‘IS’. Hij schijnt RC te gaan heten, en beschikt over designelementen van de bovengemiddeld aantrekkelijke LF-CC Concept uit 2012. De RC 350 wordt naar verwachting op de Tokyo Motor Show in november gepresenteerd, met een V6 aan boord, en zal later ook met een hybride-aandrijflijn op de markt komen.

Maar nu eerst even iets anders: op de Nürburgring werd dit gecamoufleerde exemplaar gespot. Voorzien van de dubbele F-uitlaten, een uitklapspoiler in de kofferklep en een prettige V8 onder de motorkap. Jup, dit wordt de RC F, waarvan de geruchtenmolen die Automotive News aanboort zegt dat hij 460 pk krijgt.

Ehm, BMW M4 en Audi RS5, kunnen jullie even aan de kant gaan voor deze Japanner?47 reacties

Wordt moeilijk om deze auto niet te verkiezen boven die Duitsers zonder airco.
@norge: Nee hoor. Sommige mensen rijden liever niet in een mobiel neonbord met bedieningselementen uit de jaren 80.
@E34M5Touring: Je bedoeld de mensen die graag meer betalen voor een minder product, omdat ze denken dat het beter is doordat er een bepaald logo op geplakt is?
@notsobig: Lexus -72% (!!!!!!!) Verkopen in NL. Dus die wil blijkbaar helemaal niemand. Daarbij is Lexus exact hetzelfde. Meer betalen voor een gerebadgde Prius.
@E34M5Touring: Dus volgens jou staan de verkoopaantallen gelijk aan de kwaliteit van een auto? En hoe is dit “een gerebadgde Prius” ?
@notsobig: Nee dat maak jij ervan. Want dat komt jou beter uit.
@notsobig: Jij begint over een bepaalde badge. Iets wat Lexus doet met de CT200H en de Prius. Dus wie is hier nou badgegeil.
@E34M5Touring: Waarop sloeg je verkoopaantal-argument dan op? Wat is de link?

“omdat ze denken dat het beter is doordat er een bepaald logo op geplakt is?”
Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat ze toch naar de Duitsers lopen, vanwege de status die ze er denken mee te krijgen. Niet omdat het betere auto’s zijn…
Dus waarom je nu ineens over rebadgen begint? Heb ik ooit anders beweerd?
@notsobig: Ik reageer op de stelling van Norge. Die zegt dat het moeilijk wordt dit niet boven de Duitsers te zetten. Jij begint vervolgens over mensen die die keuze dus wel maken. Ik bekrachtig dit met cijfers van Lexus. Als in, blijkbaar kiest iedereen wel voor de Duitser gezien Lexus enorm tegenvallende resultaten. Dat jij dan kiest om dr snel even bagdegeil tussen te droppen (niet letterlijk maar wel de strekking) was voor mij de reden om even het voorbeeld van de ct200h naar voren te halen.
@E34M5Touring:

Er is meer dan alleen nl ;)
@redbeams: Oh ja, buiten NL staan ze bovenaan elke verkoopchart……… Goed argument man.
@E34M5Touring:

Heb nergens gezegd dat ze boven aan de lijst staan betreft de verkoopaantallen.
In de U S of A verkopen ze anders behoorlijk goed.
En by the way…-72% staat volgens jou dus synoniem aan dat niemand ze wil hebben?
Het is duidelijk dat jij geen verstand van cijfers hebt…
@redbeams: Klopt. 72% minder verkopen betekent dat je producten zeer goed ontvangen worden.
@E34M5Touring:

Ah meneer praat zichzelf helemaal klem en ziet dat zelf ook in…dan maar over op de onschuldige toer.
Ja meneer u heeft 72% van de 100% uit de brandstoftank verbruikt en dat betekent nu dus dat de tank leeg is :)
Keep on dreaming…
@redbeams: Kerel, wat lul je nou met je tank leeg. Als je vorig jaar 100 auto’s hebt verkocht en je verkoopt er dit jaar 72% minder (dus slechts 28 auto’s) betekent dat niks meer dan dat je 72 minder auto’s hebt verkocht. Dus dat je product minder gewild is. Wie heeft er nou moeite met cijfers. Verkopen is een absoluut. Misschien moet je je Lexus rekenmachine even rebooten.
@E34M5Touring:

Whahaha je maakt jezelf wel belachelijk zeg.
Zal ’t je ff nog eens ff inpeperen…72% minder stond gelijk aan “niemand wil ze nog hebben”…dit is wat je vandaag nog schreef dus lees ’t nog maar eens terug.
Dat je ’t vergelijk met de inhoud van een tank niet begrijpt tja…iets met je geheugen die in ’t e34 tijdperk is blijven hangen.
@redbeams: Whahahahaha serieus??? Dus omdat ik dat iets overdrijf om m’n punt te maken ga jij dat letterlijk nemen zodat je een gigantische drop in verkoop kunt recht lullen . Succes met je fanboy geschreeuw. En rijd is langs een showroom van Lexus. Weten die gasten ook weer hoe een potentiele klant er uit ziet.
@E34M5Touring:

Whahaha nu is ’t weer overdrijven…die kromme banaan lul je niet meer recht dus praat aub geen poep meer.
@redbeams: Whatever makes you sleep at night. Nou gauw weer naar je speelhoek. Misschien zitten daar nog klanten die op jouw niveau.
@E34M5Touring:

Whatever…bij jou ontbreekt enig niveau dat moge wel duidelijk zijn…vandaar ook je crappy b*llshit ;)
@E34M5Touring:
Jullie lullen wel een beetje langs elkaar heen. Die -72% is best makkelijk te verklaren, CT200h met 14% was vorig jaar zo’n beetje de enige ‘premium’ optie in die klasse.
Verder doet Lexus geen diesels, geen stationwagons… alles is minimaal V6 en 200 pk +. Logisch dat de aantallen klein zijn in Nederland.

In USA stond Lexus van 2000 – 2010 op de eerst plaats qua verkopen. Dit is nu stuivertje wisselen met BMW en Mercedes. Veel heeft ook te maken gehad met de tsunami in Japan.
(Bron; http://www.bloomberg.com/news/2012-01-05/bmw-projected-to-beat-mercedes-in-u-s-2011-luxury-vehicle-sales.html)

Wat jammer van Autoblog is, is dat het niveau van gesprek zo laag is. Zeker wanneer je de opening van Norge en van jou leest. Dat is gewoon bedroevend.
@notsobig: sorry hoor maar een BMW M of een C63 of Audi RS4, zou dan beter moeten zijn dan deze Amerikaanse benden?? Vraag me dan af waar jij je info uithaalt? Met een 0-100 tijd alleen red je het niet
@mightymike: Sinds wanneer is Lexus amerikaans? En waar zeg ik dat het Duitse spul beter is, ik zei juist andersom… Begrijpend lezen?
@mightymike: ja joh klikte een te fur naar beneden, sorry gast;) en lexus is natuurlijk niet Amerikaans, zat met de afzet markt, daar staat Amerika meer bekend om;)
@notsobig: en waarom ben jij er dan zo van overtuigd dat een lexus zoveel beter is?
Met de fun van de oude IS-F en de looks van het prototype in gedachte zou dit wel eens erg leuk kunnen worden!
Ziek geluid
Lexus is de laatste tijd goed bezig, ze maken echt mooie auto’s.
Hah die politie Insignia in het begin. In Duitsland krijgen de agenten blijkbaar rijvaardigheidstraining op de Nürburgring. Zouden ze in Nederland ook eens moeten doen met die waardeloze Tourans. Hier in Hilversum lag er laatst weer een op de kop, gewoon binnen de bebouwde kom!

De Lexus klinkt wel aardig, zal vast wel een mooi alternatief worden op de gevestigde orde.
@j00rs:
Op de A20 lag vanmorgen een Tiguan zonder politie stickers op zijn dak.
Ik heb dus het vermoeden dat het meer aan de beroerde wegligging ligt dan aan de persoon achter het stuur….
gedwongenleaser
Ik denk dat dit een topper wordt!
@gedwongenleaser: een topper vast wel… maar een verkooptopper uiteraard niet.
@Carreza:
Hier niet, in de VS (waar men zelf zijn auto’s kiest en dat minder laat bepalen door wat de buurman ervan vindt) zullen ze er ruim voldoende kunnen slijten.
Ik vind ‘m een beetje stil. Maar daarnaast ben ik blij dat de uitlaten van de IS-F zijn gebleven samen met het aantal cilinders.
2 puntjes van kritiek: Hij lijkt een beetje onderstuurd en veel belangrijker: ik hoor een waardeloze automaat op 1:02. Hoop wel dat er ook een handgeschakelde versie komt voor het schakelplezier!
@r2d2: ik zou als ik jou was daar heen rijden en het even gaan zeggen,want dat kan natuurlijk niet.Stelletje prutsers daar bij Lexus ;-)
@r2d2: de vorige IS-F was er ook alleen met automaat, reken voor deze dus ook maar niet op een handgeschakelde versnellingsbak. Zou van mij ook niet hoeven, de automaat uit de IS-F was al een geweldenaar. Daarnaast vind ik zelfs de M3 met automaat beter klinken (schakelen) dan de versie met handbak, bij deze zou dat vast niet anders zijn geweest.
@ej20g: Hmm dat is treurig. Dan hoop ik dat die bak dan maar supersnel schakelt en intelligenter is dan een sterrenkundige op red bull. Want in het filmpje zat de bak er mooi even naast.
@r2d2: ik snap je insteek helemaal. Handgeschakelde versnellingsbakken zijn een uitstervend ras helaas. Dan moeten wij het maar bij de “oudjes” houden.
@r2d2: Ik hoor aan het begin van het filmpje al dat het een waardeloze automaat is ;-) Handgeschakelde versie hoeven we helaas niet meer te verwachten op dit soort modellen, zeker niet bij Lexus.
Weggedrag lijkt ook meer op comfort afgestemd gezien het licht zoekerige gedrag, Wel leuk dat Lexus het weer probeert en er een V8 inlepelt.
“IS-F” was waarschijnlijk te makkelijk om te onthouden…
Dang! 8 seconden luisteren en ik ben al om. Dit belooft wat te worden! Ben zeer benieuwd
Zal wel geen verkooptopper worden (want: niet Duits). Al was ie nog zo briljant. Lexus heeft nog steeds last van een imago aka vrijmetselaars-auto hier in Europa. Misschien dat ie het over de plas beter doet.
Voor minder geld een Toyota GT 86 met een SUMO Power pakketje is net zo veel Fun hebben.
@wing: Een appel is ook lekkerder dan een peer…
@notsobig: nee hoor.
Flexus?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).