Video: deze scootmobiel verpulvert een Nissan Skyline

Auteur: , 23 Reacties

We parkeren de grasmaaier, en stappen op een scootmobiel. Pardon, we stappen op een scootmobiel met het motorblok van een Suzuki GSX-600F.

Deze scootmobiel verpulvert een Nissan Skyline

Deze knotsgekke en enigszins instabiele scootmobiel is het resultaat van de noeste arbeid die Garage Insanity op het eiland Man heeft verricht. In ruwweg drie seconden zit het seniorenapparaatje op de 100 km/u, en de topsnelheid zou zo’n 250 km/u moeten bedragen. Ja, wij zijn ook benieuwd of ze dat laatste kunnen waarmaken, maar dit is hoe dan ook een verbetering ten opzichte van de elektrieke scootmobielen die nu doorgaans de paden in de Albert Heijns blokkeren

scootmobielpr0n

In onderstaande video neemt de “snelste scootmobiel ter wereld” het op tegen een Nissan Skyline R33 GTS-T op de kwart mijl. Beslist niet de minste sprinttegenstander, maar hij blijkt amper weerstand te kunnen bieden tegen de opgevoerde doodskist op wielen met het gewicht van een bakje huzarensalade.

Niet heel verrassend, het personenvervoerdertje leent zich ook prima om een paar kartbandjes mee op te roken.23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Cool, zoiets wil deze bejaarde sukkelaar ook wel om s’morgens de krant te gaan halen!
haha een Skyline R33 GTS-T is echt een langzame bak. 0-100 in iets van 6 seconden geloof ik. Dus echt bijzonder is dat niet, een gechipte GTI is sneller.
@premiumbmw: tot er ook iets aan de Skyline gedaan is. Minimale aanpassingen betekenen ongeveer 350 pk en hoger. Vergeet ook niet dat het auto is die ruim 20 jaar geleden werd geïntroduceerd.
@premiumbmw: Mijn broer heeft een gechipte Golf 6 GTI maar die is niet sneller naar de 100 dan 6 seconden.
@roemeen013: De ‘mijn broer’ reacties zijn altijd het leukste.
dus: http://www.youtube.com/watch?v=o-UFUgdRGAY
@premiumbmw: als jij 6 sec naar de honderd langzaam vindt , dan ben je heel wat gewoon .
Wat heb jij dan staan in de garage ?
@cossie300: Kan jij dan niet lezen, een premijum BMW.
@cossie300: Is ook langzaam.
@cossie300: Ik rijd een BMW 335D uit 2011, zit op 324 pk (gemeten op rollenbank bij Verhoeven), en 0-100 gaat in iets van 5,5 seconden. Mijn vrouw rijd een 130i, en die is echt traag vergeleken met mijn 335D.

Deze R33 GTS-T is echt een traag hok, jongen uit de straat had zo een hok geimporteerd uit de UK, en die was zelfs trager dan de 130i. Hij rijd nu in een Golf 6 GTI en heeft die gechipped, en is nu een stuk sneller dan de 130i.

Als je een Skyline koopt, koop dan de echte en dat is de GT-R. De GTS-T wordt ook wel de poor man’s Skyline genoemd.
@premiumbmw: mijn escort cosworth gaat in 5,1 naar de honderd . Mijn Z4 is veel trager (6,7 ) maar voelt toch nog snel doordat het snelheidsgevoel in zo een auto gewoon veel groter is . Dat is ook van groot belang . Je moet maar eens in een Westfield kruipen . Als je 335 in 5,5 naar honderd gaat , zou ik zowieso niet zeggen dat 6 sec traag is .
@premiumbmw: Wat een obsessie over 0-100. Zegt vrijwel niets over een auto, het geeft enkel een zeer grove indicatie. Maar snelheid is veel meer dan enkel naar een sprintje te kijken, dan moet je kijken naar de volledige acceleratie, bocht snelheid etc. ofwel een betere vergelijking wat betreft de snelheid van een auto zijn de tracktijden op een circuit. 0-100 vergelijking is alleen interessant als een auto hierop is aangepast ie dragracen.
@premiumbmw: Ik ken genoeg premium BMW’s die alleen maar kunnen dromen van 6 sec naar de 100.
@premiumbmw: Ik zat in 5.4 seconden op de 100 met mijn standaard R33 GTS-t. Weinig auto’s tegengekomen die me er uit konden rijden bij het stoplicht.
@Ra1kkoneN: Dan was deze echt niet origineel, want standaard hebben die dingen iets van 250 pk. Met dat gewicht (1300+ kg) erbij kom je met een beetje geluk richting de 6 seconden, maar sneller is hij gewoon niet.
@premiumbmw: op een uitlaatje en luchtfiltertje na helemaal standaard. Mijn R34 GT-T (ook een poorman’s Skyline) zit op het moment in iets minder dan 4 seconden op de 100. Een R33 komt uit 1994, dus er zit 17 jaar verschil tussen je 335 en de R33. Daarnaast heb je meer vermogen en meer koppel, niet zo vreemd dat je auto dus sneller is.
@premiumbmw: een R33 langzame bak? Is this a joke??
En het zou me verbazen als hij standaard is, bijna alle Skylines hebben wel iets van motortuning gehad.
Beginnen de Benidorm Basterds nu ook al aan autoraces?
Zie wel vaker op de dragstrips dit soort dingen. Hier een grasmaaier op Racewars :)

http://www.youtube.com/watch?v=lP4SdNs36qY
wacht een half jaartje en colin furze heeft weer een nieuwe
Geniaal zeg en snel! Alleen denk als je de scootmobiel tegen een R35 zet dat t wel wat moeilijker is. Maar blijft mooi zulke dingen.
Haha, geweldig. Door de voorovergebogen houding lijkt het ook net of er echt een bejaarde op dat karretje zit. Lekker laten sleutelen die gasten, gaat vast nog meer moois vandaan komen.
IJzersterk blokje! Zelfde blok werd ook gebruikt voor de GSF 600 Bandit en GSX 600R (eind jaren 80 begin jaren 90)
Driften in de AH!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).