Max: “met een Mercedes versla ik Hamilton de moeder”

Auteur: , 51 Reacties

Turbotaal van de Red Bull-coureur!

In een uitgebreid interview met de Beeb windt onze Max er niet bepaald doekjes om. Op de vraag of hij Hamilton zou verslaan als ze allebei in een Mercedes rijden, antwoordt Verstappen resoluut:

“Probably I will sound really arrogant, but for sure”

Nu is het makkelijk om Verstappen af te schilderen als een arrogante poetsdoek, maar dat doen we niet. De beste man wordt een vraag gesteld en daar geeft hij eerlijk antwoord op. Best verfrissend, F1-coureurs staan immers niet bekend om hun loslippigheid want je wilt geen sponsoren op de tenen trappen.

Het gehele interview lees je bij de BBC zelf. We hebben enkele interessante zaken voor jullie eruit gepikt. Zo wordt gevraagd hoe Max toch zoveel sneller kan zijn dan de rest onder lastige weersomstandigheden:

“It’s always a bit difficult to answer to be honest. Just feeling, instinct, knowing where you have to go. You just feel your way into it.”

Over mentor/pa Jos heeft Max eveneens het nodige te zeggen:

“For sure that helped me a lot. My dad always told me you have to be as quick as you can straight away out of the box. Some people say: ‘Feel your way into it, build it up.’ No, my dad would say: ‘Straight away you have to be there.’ And I think that helps to warm up your tyres and brakes to be on it a bit more from lap one.”

Ook interessant: de Verstappen-regel die onlangs in de ban werd gedaan. Max zou té agressief zijn positie verdedigen wat de F1 ertoe noopte om te verbieden dat coureurs tijdens het remmen van hun lijn mogen afwijken. Heeft Max er last van dat zijn agressieve rijstijl nogal wat kritiek opleverde?

“No, everyone can have their own opinion. But it is very clear they [F1’s bosses] wanted the racing back. Overtaking is one thing. That is an art. But defending as well. You should be able to defend your position. That’s what I was doing. I am happy that there is a bit more freedom to it.”

Verder is Max erop gebrand om teamgenoot Ricciardo dit jaar zowel in de kwalificaties als in het WK te verslaan. Hij wijst er nog eens op dat er geen problemen zijn tussen de twee teamgenoten en dat ze veel respect hebben voor elkander.

Of Red Bull zich dit jaar nog kan mengen in de titelstrijd valt te bezien. Max heeft vertrouwen in het nieuwe chassis dat eraan komt, bovendien gaat Renault nog aan de slag met de aandrijflijn. In elk geval is Verstappen uit op het binnenhalen van zoveel mogelijk titels. Daar kunnen we ons prima in vinden!51 reacties

Wat een arrogante poetsdoek.
@2505: u bent psychiater?
@erik2907: ik heb de DSM V er nog even op nagekeken: “arrogante poetsdoek” staat er niet in.
@dnadave: niet zo vreemd dat ‘arrogante poetsdoek’ er niet in staat:

– De DSM-serie is Amerikaans van origine;

– DSM houdt weinig rekening met de culturele context

– belangenverstrengeling bij de commissies die verantwoordelijk zijn voor het maken van de (nieuwe) indelingen. De helft van de leden van de 170-koppige DSM-IV-commissie heeft één of meer financiële verbindingen met de farmaceutische industrie. Voor de leden van de subcommissies ‘Stemmingsstoornissen’ en ‘Schizofrenie en overige psychotische stoornissen’ was dat zelfs 100%.

Voor wie ales wil lezen: http://m.ggztotaal.nl/#!/page/89824
@erik2907: mwoah, matig! Een inkoppertje over cluster B persoonlijkheidsproblemtiek was meer op z’n plek.
@dnadave: Psycholoog?
@unknown234: nee gelukkig niet :)
@dnadave: ervaringsdeskundige dan?;-)
@wheresmycossie: jij maakt het helemaal mooi ;) , nee ik ben AIOS
@unknown234: volgens mij toch echt psychopaat
@erik2907: ik denk dat jouw aandoening daarintegen wel in de dsm is te vinden
@loesertje: even terugkomend op je nickname:

Het is daarEntegen en niet daarIntegen.
@erik2907: is het outisme of autisme? Jij moet dit weten geloof ik
@loesertje: zeker grote voeten? Niet te missen om op de tenen te trappen :-).
@erik2907: ik raak inderdaad beledigd als mensen mijn spelling corrigeren. Dat vind ik echt super vervelend. Nog vervelender vind ik het als ik de context van een uitspraak mis….kbdoel, wie zou max nou een arrogante poetsdoek kunnen vinden? Dat staat toch niet in de dsm?
@loesertje:

Quote 1: “ik raak inderdaad beledigd als mensen mijn spelling corrigeren.”

Kritiek op mijn bericht, prima, maar het beledigen dat mijn aandoening in de DSM staat, dat is dan wel toegestaan? Behoorlijk arogant als u anderen beledigd en daar zelf niet mee kunt omgaan. Koekje van eigen deeg! Of kijk eens in een spiegel.


Quote 2: “Nog vervelender vind ik het als ik de context van een uitspraak mis….kbdoel, wie zou max nou een arrogante poetsdoek kunnen vinden?”

Scrol eens terug naar het 1e bericht. Het mag duidelijk zijn dat @2505 Max een arogante poetsdoek vindt. Daarop heeft @dnadave gereageerd dat dat niet in de DSM-V staat

Hetgeen ik gezegd heb op de reactie van @dnadave is dat ik dit niet zo vreemd vind gelet op het feit hoe de DSM-V tot stand is gekomen.


Quote 3: “Dat staat toch niet in de dsm?”

Ik denk dat de grap u ontgaat.
@2505: hij droogt ze anders wel helemaal af
@deuxmillecinqcentetcinq: Dus als je eerlijk bent, ben je arrogant?
@henkp1: Dus omdat het hier om een Nederlander gaat, mag hij hem niet arrogant vinden?
@driver38: Tuurlijk wel. Maar is Max nu ineens arrogant omdat hij denkt dat hij sneller dan Hamilton kan zijn met gelijk materiaal?
Ik vind dat niet arrogant, waarschijnlijk weet Max best waar ie het over heeft. Het kan ook een tikkeltje zelfoverschatting zijn natuurlijk, maar arrogant daar zit vaak een stukkie kift bij.
@henkp1: Ja dat is ‘ie best wel eigenlijk. Niemand kan ontkennen dat hij veel talent heeft en gezonde dosis ambitie is nodig om de beste te worden, maar we spreken hier ook over Hamilton. De beste man is drievoudig wereldkampioen en 11 jaar ouder en de snelste en meest consistente rijder van de afgelopen tijd. Maar ja het is Max hè, dus die weet alles beter. Zodra hij dit weekend een fout maakt is het ”normaal, want nog jong en lerende” en doet ‘ie iets goed is hij direct net zo goed als de beste rijder.
@henkp1: bekijk de reactie van @dimglor hieronder eens.. dat zou mijn antwoord zijn
@deuxmillecinqcentetcinq: Zou je kunnen doen, maar dat is dan wel een ontwijkend antwoord en geeft dus geen echt antwoord op de vraag.
@henkp1: Jammer dat je mijn punt eigenlijk mist, maar dit is mijn antwoord en daar zult u het mee moeten doen.
@2505: zijn allemaal arrogant, net zoals F16 vliegers. Ze weten gewoon dat ze erg goed zijn.
@deuxmillecinqcentetcinq:
Dank voor uw openhartigheid, al ben ik niet geïnteresseerd in uw gebrek.
@2505: hahaha je moeder,nogmaals je moeder
@mpowerm3: maxbaffer, droom fijn verder over die m3 van je
Ben eens benieuwd of de reactie zo genuanceerd zou zijn als Hamilton dit in de andere richting zou zeggen.
@dimglor: ik wou net zeggen!
Tja, zolang je niet beiden in de zelfde auto rijd is het makkelijk praten. Door mijn Oranje bril hoop ik dat hij gelijk heeft.
Nou Hamilton waar wacht je op? Leen hem je Mercedes eens uit en rij allebei een hot lap op een willekeurig circuit. Als je verliest, mag Max voortaan in je Mercedes rijden.
@berlinetta: ben bang dat Max dan toch eerst een honderdtal ronden in die wagen moet rijden om het volledige vertrouwen te hebben en tot op de honderdste seconden te weten waar de limiet ligt. Dat zag je verleden jaar wel halverwege het seizoen toen hij ineens naast Riccardo reed. Hij groeide na elke race.
Talk is cheap mofo
Voorlopig doet ie het goed in de training: derde plek. Wel achter Ricciardo. En Vettelt.
@henkp1: Bahrain is een van de circuits waar het verschil tussen FP1 en kwalificatie het grootst is. Het circuit is in FP1 spekglad en moet echt ingerubberd worden en door lichtelijke neutralisatie zal de RB beter presteren. Omdat Mercedes ook nog geen tijd neer kon zetten zegt het dan ook helemaal niets, en een halve seconde achter Ricciardo is niet echt heel erg goed te noemen.
Als je iemand quote doe het dan ook wel echt en maak er niet een eigen quote van.
Geachte redactie van autoblog. Vaak geniet ik van jullie artikelen. Alleen zie ik laatste tijd het “dumpert gehalte” toenemen. Ik vraag mij en vele anderen met mij af of dit wel de juiste weg is om in te slaan
@pug05: ik hoor niet bij ‘die vele anderen’
@pug05: Het ergste vind ik nog dat emoticons ineens zichtbaar zijn bij de reacties.
@pug05: De titel is mega dumpert de rest niet zo hoor. Vaak is dat ook zo met de rest de laatste tijd dus ik moet je enigzins gelijk geven. Die clickbaits zijn best irritant maar inhoudelijk gelukkig vaak meer dan oké!
Kijk, dat vind ik dus een mooie opzet voor de F1. 22 auto’s 22 coureurs, 22 circuits. De coureurs wisselen gewoon elke race van auto. De ene keer in een MB, de volgende race in een Sauber. Weten we aan het einde van het jaar wie de beste auto’s maakt en wie de beste coureur is!
Jah en de paashaas bestaat ook 😂😂😂😂. Max is een normaal coureur in 1 van de beste autos ( merc, fer en dan red) dus fantaseren mag hij best
Ach, zo’n uitspraak is inderdaad een beetje op het randje. En natuurlijk kan hij het beter inschatten dan wij op een afstand. Maar of het verstandig is dit te zeggen? Want je kunt het ook iets genuanceerder zeggen. Want “for sure” is wel erg zeker zonder ooit in die wagen gereden te hebben en echt met hem gevecht gehad te hebben. Maar dat die vent echt goed is staat buiten kijf. Kijk maar wat andere nieuwe gasten ervan bakken (Stroll, Giovanazzi). Fout op fout.
Er zijn nog genoeg andere F1 rijders die Hamilton misschien zouden verslaan in een Mercedes maar dat wil gewoon niks zeggen.
Op en top Nederlands om iemand dan gelijk als arrogant te bestempelen.

Hij geeft gewoon eerlijk antwoord, wees daar blij mee. Anders wordt een grote neppe poppenkast voorstelling.
Op slaapverwekkende interviews zit ook niemand te wachten, of wel?
@db87: Wat is er eerlijk aan? Hij stelt iets wat hij gewoonweg niet weet. Hij kent de Mercedes niet en weet dus ook niet of hij daarmee sneller kan zijn dan Hamilton. Leuk dat hij zichzelf als de beste coureur ooit ziet, maar vooralsnog heeft hij nog een lange weg te gaan om dat waar te maken. Daar kan hij zich beter op focussen ipv op excuusjes over zijn team/auto/andere coureurs die hem in de weg zitten.
Iedere keer als er een engelse quote van max voorbij komt beeld ik me dat slissende net-niet-engels van ‘m weer in..
Idd heel Nederlands weer, kom alsjeblieft niet boven het maaiveld want dan vinden we je eng.
Voor iedereen die zich nog steeds afvroeg waarom hij niet onder de Belgische vlag reed, ziehier uw antwoord b
Lekker, zeggen waar het op staat aub

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).