Max Verstappen bíjna P1 in laatste vrije training [updated]

Auteur: , 34 Reacties

Zodadelijk staat de kwalificatie op het programma, maar zojuist werd nog de derde vrije training verreden. Max ging daarin hard.

Max-Daniel

Voorafgaand aan het weekend hadden velen in de Formule 1-paddock stiekem de hoop dat Red Bull het de oppermachtige zilverpijlen wel eens lastig kon maken op het veel downforce vragende Mickey Mouse-circuit van Hongarije. Het leidde zelfs tot een interview van de officiële F1-site met Max, waarin hij verrassend populair taalgebruik bezigde in zijn antwoorden. In de eerste twee vrije trainingen leek die hoop echter al meteen in rook op te gaan. Niet letterlijk, want de Renault TAG-motoren achterin de Red Bulls bleven heel, maar wel figuurlijk. De afstand met Mercedes was namelijk weer ouderwets groot. Bovendien was het nieuws extra zuur voor de Nederlandse F1-fan, want onze Max stond op grote afstand van teamgenoot Ricciardo.

Max sprak echter al zijn verwachting uit dat hij de achterstand kon goedmaken vandaag. Vrijwel alle coureurs zouden dat zeggen, maar Max maakt het ook waar, want hij eindigt in VT3 tweede, op slechts twee duizendsten van een seconde achter Rosberg. En dat nadat hij in het begin van de sessie nog een probleempje had met zijn auto en een half uurtje uit moest zitten. Teamgenoot Ricciardo eindigde als derde, waarmee Max de rollen volledig om heeft gedraaid want het verschil is nu ineens een halve seconde in het voordeel van de Nederlander.

Hamilton die gisteren van de baan spinde over de nieuwe kerbstones heeft de vierde tijd neergezet, vóór de beide Ferrari’s van respectievelijk Kimi en Seb. Check het overzicht van de tijden hieronder, voordat je die Sky Sports F1-stream aanvuurt om de voorbeschouwing van de kwalificatie die over een uur begint te bekijken.

Leaderboard-VT3

UPDATE: de volledige uitslag van de kwalificatie lees je HIER!34 reacties

Het dreigt te gaan regenen hier op de Hungaroring. Belooft wat moois voor de quali
0,002 seconden..

Bijna niets.
Maargoed tijdens Q3 zal de ‘power-modus’ op de Mercedes-AMG-Patronas wel weer aangaan.. waardoor het verschil iets groter zal zijn.
@martinus: ik weet niet of ze nu nog aan het ‘sandbaggen’ zijn.

Daarbij: extra power (bovenop wat de AMG al levert) voegt niet zo heel erg veel toe op deze baan.

Ik denk dat voorsprong erg tegen gaat vallen.
2 duizendste van een seconde… 0,002 seconden…

En dan ben ik blij als de 5 stoplichten tussen kantoor en huis op groen staan.
@volvo-s60-adept: woon je nog dicht bij kantoor..
@ghost: voor mij zijn het 3 stoplichten en alsnog anderhalf uur rijden ;)
Zal morge wel een mooie race worden verwacht veel spektakel
Ik volg het van sec tot sec de 3 vrije trainingen altijd op rtl.de live ticker en de Duitse reporters (ex-f1 coureurs) hadden het over bakproblemen bij Max en dat hij daardoor niet sneller was geweest als Ricci en ineens viel hun mond open, dat Max naast Rosberg geraakte. Hamilton is div. keren uit bocht 4 gevlogen.
En zo verder kijken op ziggo gelukkig.
Wat een dikke prestatie. Max to the max!
Bijzonder snel, serieus. Maar tijdens de kwalificatie gaat het natuurlijk helemaal anders worden. De Mercedessen doen even een paar knopjes indrukken en de powermode staat aan. Maar een P3/4 zit er zeker in. Ik ben benieuwd.
Regent daar nu, ben benieuwd.
Waarom was er gisteren geen vrije training-artikel, autoblog?
“Zodadelijk!!”, komde gij ut Brabant of zo?
@JanJansen: Ofwa is het op zn brabants… Niet ofzo…
Het regent. Rosberg vertrekt dus van de laatste plek… :p
Zou toch mooi zijn als Max dalijk in Q3 de pole pakt met dit tijdsverschil op Rosberg
Inmiddels regent het pijpenstelen op de Hungaroring, dus de kans dat een van de Red Bulls (bij voorkeur Max natuurlijk!) een kunststukje laat zien is weer wat groter geworden. Helemaal omdat Lewis niet bepaald in een goede flow zit dit weekend, en Rosberg natuurlijk niet zo geweldig in de regen is.
Die Olav Mol kan ik wel waarderen, in tegenstelling tot een hoop mensen stoor ik me niet zo veel aan hem. Maar als je de safetycar, een AMG GT S, een SL AMG noemt dan begrijp je het gewoon niet…
@viezefreddyw: hoorde ik ook…maar dat doet er niet echt toe. Wel?
@viezefreddyw: ik vindt hem ook de beste… van die safetycar zullen we op veteraan houden…


MIJN 1000E REACTIA OP HET AB-NETWERK IS EEN FEIT!!!!!!!!!!
@gwnbmw: hoe zie je dat het je 1000ste is?
@pinut187: als je op de website inlogt, heb je links bovenin een klein dingetje “mijn profiel” klik daarop, dan kom je op de site autoblog.netwerk en dan zie je een aantal cijfers staan, waaronder het aantal reacties. ondertussen 1001 reacties, op de dag voor mijn verjaardag.
Heeft iemand nog een goeie sky sports stream in de aanbieding? Of mag ik dat hier niet vragen? De streams die ik normaal gesproken kan vinden doen het niet of staan zo vol smerige popups en doorlinkjes dat ik mijn iPad daarna niet meer beet durf te pakken. Helaas geen Ziggo sport hier, en RTL Krombacher is ook niet altijd leuk om naar te kijken.
@gulli: ik heb de app film on live tv daar kun je channel 4 mee kijken.
Alleen zend deze niet alle races uit maar wel deze
@rob5nismo: Oeh, dames beachvolleybal! :) Goeie app!
@gulli: zitten idd een zooi met zenders op hahaha
@gulli: en heb je nog iets aan de app gehad?
@rob5nismo: zeker, heb de hele race in stromend HD kunnen volgen, zonder reclame tussendoor :) Thx!
@gulli: goed om te horen
De kwalificatie wordt gesierd door rood en daarmee bedoel ik vlaggen 5de herstart komt eraan en dat in q1
Bijna p1 maar in werkelijk nu dus 4.
*werkelijkheid
Kijk al uit naar de race!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).