McLaren-verkoper redt leven klant na proefrit from hell

Auteur: , 36 Reacties

Zie je, niet alle autoverkopers zijn alleen maar op de inhoud van je portemonnee uit.

McLaren-verkoper redt klant na proefrit from hell

Lee Christian, een Engelse autoverkoper, kreeg onlangs een heuse award van de popo voor zijn dappere optreden. Christian had afgelopen najaar een klant gered die tijdens een proefrit met een McLaren 650S stevig was gecrasht. De klant zat achter het stuur op het moment dat het mis ging, Christian zat ernaast.

Geheel volgens ongeschreven supercarwetten vloog de auto in de hens. De klap was bovendien zo heftig dat de deur aan de bestuurderszijde van de auto werd gerukt. Gelukkig was er met de verkoper relatief weinig aan de hand, maar toen hij naast zich keek bleek dat de potentiƫle klant er slechter aan toe was.

Z’n eigen deur zat klem en dus klom Christian over de klant heen de auto uit. Na drie keer lukte het de verkoper eindelijk om ook de zwaargewonde klant uit het brandende wrak te bevrijden. Toen het tweetal op een veilige afstand was geraakt ontplofte de auto zelfs.

De hulpdiensten arriveerden gelukkig op tijd, intussen zijn beide mannen weer redelijk good to go. Dat kan van de McLaren helaas niet gezegd worden, al zijn we nog steeds benieuwd naar het hoe en wat achter de crash. Wellicht iets met regen en plankgas?36 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wanneer er een Jeep in de hens vliegt is de wereld te klein, en vliegen de miljoenen aan claims je om de oren. Wanneer er een Porsche, Ferrari, Mclaren of welke supercar dan ook in rook opgaat, moet her er maat bij horen. “Dat doen ze nou eenmaal”.
@screamgt: een supercar-koper heeft z’n “big break” niet meer nodig, een Jeep-rijder kan het wel gebruiken…
@jochempie: dat zou je denken, vergeet de porsche carrera gt van de vriend van paul walker niet. Die domme echtgenoot probeert het wel.
@screamgt: brand in een Jeep is alsof er ergens in een grote villa brand uitbreekt. Dan heb je alle tijd om de brandweer te bellen en het gecontroleerd te laten blussen. Als er brand uitbreekt in een klein appartementje, dan mag je blij zijn dat je het overleeft. ;-)
Ik mag toch hopen dat de desbetreffende klant de auto (een nieuwe exemplaar dan natuurlijk) later ook heeft aangeschaft.
@trustmeiamanengineer: opzich, die vent heeft z’n leven gered, wel zo fair zijn business dan in leven te houden.
@trustmeiamanengineer: Ik zou zo’n vuurbal waiting to happen niet aanschaffen, maar gewoon naar de Ferrari dealer gaan…
@jaapiyo: not sure if serious…..
@ar156sw: @justinS60: @mrcarfreak:

come on guys…alsof er nog iemand hier op ab is die niet weet dat Ferrari’s wel eens vlam vatten ;)
@jaapiyo: want de 458 is natuurlijk niet onvoambaar ;)
mrcarfreak via de app
@jaapiyo: want Ferrari’s vliegen niet in brand?
@trustmeiamanengineer: Met snelheidsbegrenzer. Op 100 kpu…
Misschien is dat een signaal om eerst een trapje lager te beginnen, een skelter ofzo.
@berlinetta: Ik zat eerder te denken aan zoiets: http://50885.static.securearea.eu/Files/2/50000/50885/ProductPhotos/Large/180237813.jpg
@Edge: Nee die Ferrari-logo’s moedigen hem aan tot roekeloos duwen met zijn voeten.
Maar… heeft ie nou een auto kunnen verkopen?
@granlusso: In ieder geval wel aan de verzekering.
@sydney: Totalloss is ook verkocht !
@luuktb: you break it.. you buy it..
Held!
wat een kutartikel, want verkopers staan er om bekend dat ze een medepassagier in de auto laten zitten totdat de auto explodeert?
volgens mij had iedereen hetzelfde gedaan…
@arashrsf: ja daar heb je wel een punt :P
Denk dat het niet de intentie was naar verkopers te trappen, maar vooral deze persoon op een voetstuk te plaatsen. En terecht. Echt een heldenactie. Maar de ‘denkt alleen aan inhoud van de portemonnee’ is wel wat suggestief
@arashrsf: Mwah, sommige beroepen hebben nu eenmaal een paar vooroordelen aan zich plakken. Bij autoverkopers is dat dat ze iets te glad zijn en niet per se het beste voor hebben met de portemonnee van de klant. Eerder vandaag was er ook nog een itempje over politieagenten…

Het is een beetje makkelijke humor maar het is wel humor vind ik, beetje ruimte voor dit soort dingen mag er wel zijn wat mij betreft, zeker als het niet op een persoon is gericht maar juist generaliserend en daarmee ook relativerend, anders wordt het allemaal wel erg saai politiek correct in de wereld.
@arashrsf: :S ik moest lachen..
Dit artikel komt wel laat, ik heb het volgensmij maandag ook al ergens anders gelezen.
@supersim200: Ja via Shmee150. Die heeft z’n Mclaren ook bij die verkoper gekocht
@sportstand: en gecrasht
Maare, heeft de koper uiteindelijk nog een Mclaren gekocht?
Moest wel drie keer lezen om te begripen dat tie eerst ergens tegen aan reed en toen in brand vloog……Als ik het goed begrepen heb tenminste…
McLaren for life ;-)
Volgens mij moet de optie “schietstoel” maar eens op de optielijst komen. Een brandende supercar is eerder regel dan uitzondering.
@jerry: Oppassen met tunnels dan.
Dit is die kerel die de mclaren 650s aan shmee heeft overhandigd
Tsja, slopen is kopen meneer
Goed werk van de verkoper. Wie heeft die auto uiteindelijke betaald?
@mrrallycross: Clay Aken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).