Mega videopost: alle superbowl autoreclames van 2016

Auteur: , 8 Reacties

De Superbowl van 2016 is vannacht gespeeld en naar goed gebruik werd de reclamezendtijd gevuld met pareltjes van autoreclames. We verzamelden ze -zoals altijd- in één groot overzicht.

Superbowl 50 commercials

De Superbowl werd gespeeld in Californië, alwaar de Denver Broncos de Carolina Panthers versloegen met 24-10 in een potje American Football. De Superbowl is een enorm mediaspektakel en traditioneel zijn dit de duurste reclameseconden die men kan inkopen op de Amerikaanse televisie. Een spotje van 30 seconden tijdens de rust van deze wedstrijd kostte meer dan $5.000.000 dollar. En dus gingen grote merken he-le-maal los tijdens de 50e editie van de Superbowl.

Uiteraard hebben we alle autoreclames van deze editie voor je verzameld. Zo had Hyundai maar liefst vier spotjes die vertoond werden en nam Toyota zichzelf op de hak met een tweetal achtervolgingsvideo’s met een Prius in de hoofdrol. Emily Ratajkowski ving bloemen op een bruiloft voor Buick, Audi deed iets met een R8 en David Bowie en Serena Williams vond iets van een MINI.

Maar er was uiteraard nog veel meer. De winnaar wat ons betreft? De Walken Closet. Slechte woordgrappen voor de winst. Check álle Superbowl commercials op SUPERBOWLJUNK.NL!

Reclame-overzichten van eerdere jaren terugkijken? Dat kan ook: 2015 | 2014 | 2013 | 20128 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
VW niet vertegenwoordigd.
Zal wel geen toeval zijn.
De prius reclame is leuker dan de auto zelf.
@redneckdarian: klopt, kan die reclame ook totaal niet associeren met een Prius. “Sportief, spannend, dik” terwijl een Prius een van de saaiste auto’s is die ik me maar kan bedenken
@sbelali: ik vindt t altijd 1 van de spannendste: kan ik ernaar kijken zonder dood neer te vallen van de schrik of niet?
Toch leuk dat deze reclame`s voor ons Nederlanders boeiender zijn dan de Superbowl zelf….
@dutchdriftking: Voor de meeste Europeanen wel. Spelletje heeft gewoon teveel dode momenten, wij zitten heel anders in een wedstrijd. NFL loopt al jaren te leuren in Europa, maar de combinatie ongunstige tijdzones en dode spelmomenten zijn gewoon het probleem: De kans dat je ’s nachts in slaap valt en een Quarter mist (zoals ik vannacht) is groot.

On topic: Boeiende wedstrijd qua plays, beetje saai though. Was te verwachten met de defense van Broncos; Patriots kwamen er ook amper doorheen in de AFC finale.
En dit zijn dan nog alleen de autoreclames, kun je nagaan hoeveel reclame blokken de jaar moet hebben als je alle reclames ziet.
Overigens zijn de reclames wel vermakelijker dan het spelletje.
Afgezien van de eeuwige hoor-onze-auto-eens-snel-klinken-terwijl-hij-60-reed geluiden vind ik de R8 de mooiste. Maar dat is deels ingekleurd door de muziek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).