Nissan restaureert oud barrel, wint internetpunten [video]

Auteur: , 33 Reacties

Vorig jaar scoorde Luke Aker een instant internethit met een creatieve advertentie voor zijn oude Nissan Maxima-hoestbui. De paarse broeken van Nissan zelf waren bij de les, en haakten hier handig op in door hem te kopen. Inmiddels is de 18 jaar oude wagen weer in concoursstaat.

Nadat Akers advertentie viral ging op internet deed Nissan USA het enige juiste: ze scoopten de auto met ‘lichte gebruikerssporen’ van de markt, en vroegen het publiek wat ze er mee moesten doen. Uiteindelijk won niet de optie ‘laat er een grote piano op vallen’, maar ‘restaureer hem’, en aldus geschiedde.

Work in progress

Nissan kapitaliseert slim op de hype door voor een relatief gering bedrag op de viral-golf mee te surfen. Een advertentie in een dode boom kost je veel meer, en het prikkelt stukken minder, dat snapt iedereen (behalve Bernie Ecclestone).

Naast foto’s van het geresatureerde exemplaar maakte de PR-afdeling ook een video in stijl. Bekijk hem op Nissanjunk!33 reacties

Had die reclame van destijds nog niet gezien. Bijzonder leuk.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Nissan (USA) hebben door wat goede marketing en PR inhoudt. Kan me ook iets herinneren van die Purrari van Deadmau5 waar ze ook al zo lekker op inspeelden. Zitten paar slimme paarse broeken.
Wat gaan ze er verder mee doen trouwens? Teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar?
@Esprit_de_Flandre: filmpje afgekeken? daar staat je antwoord ;)
@thomcarspotter: Was een verkeerde link deze middag, dus had het nog niet gezien.
Heel gaaf, dat ze die auto een 2e leven geven!
Respect en mooi om te zien dat Nissan de moeite neemt om deze auto nieuw leven in te blazen.
Humor
Ze zijn idd wel wakker op de marketing afdeling van nissan eerst de Ferrari diss en nu dit stuntje
Doet me denken aan dit artikel, maar dan lang niet zo “feel-good”…

http://www.autoblog.nl/nieuws/alfred-morris-heeft-de-mooist-mazda-626-ooit-62396
Niet alleen slim, maar ook de moeite van het kijken waard. Kan Bernie een hoop van leren, inderdaad…
Hij ziet er trouwens niet goed uit voor 17 jaar (Voor de restauratie, zie video). Mijn Disco is 14 en is in veel betere. Valt me een beetje tegen van Nissan.
@sketcher:
Je kunt elke auto eeuwig in goede staat bkijven rijden, kwestie van onderhoud en reparatie….
‘Concoursstaat’ > wat een giller, een Nissan Maxima in concoursstaat! Zie je jezelf aankomen bij een concours ‘d elegance ofzo met deze auto, haha, ‘ja maar hij is volledig gerestaureerd, echt waar’, hahaha, wat zal je dán uitgelachen worden zeg!
Het is erg sympathiek en leuk gedaan maarja, uiteindelijk is het toch een Nissan Maxima weetjewel.
@stationcar: over 20 jaar betaal je je waarschijnlijk blauw aan een zelfde Nixxan Maxima in deze conditie…..
@406_v6: ik denk het niet
@406_v6:
Kleine kans…
Uiteindelijk is het toch een Nissan Maxima weetjewel.
@stationcar: Denk het niet, de meeste goedkopere auto’s van 30 tot 40 jaar oud kosten bijna niks (gelukkig voor de liefhebber). Kijk naar de Kadett, de duurste te koop op gaspedaal kost slechts €12.500, niet wat ik blauw betalen noem…
@stationcar: You’re missing the point.

Een auto in concoursstaat is een auto in dezelfde staat als de auto’s die je op een concours tegenkomt: subliem onderhouden en in topconditie. Of de auto begerenswaardig is en er veel geld voor geboden zal worden, is een compleet ander onderwerp. De term is hier dus wel degelijk goed gebruikt. ;-)
@bastiaangt:
Dat snap ik wel; de auto moet er net zo goed uitzien als toen hij uit de fabriek kwam, tot op het schroefje bla bla, maar punt is dat het nogal belachelijk is om een Nissan Maxima een dergelijke behandeling te geven. Alsof het een klassieker (in wording) is.
Dat slaat dus nergens op.
Uiteindelijk is het toch een Nissan Maxima weetjewel.
Je mist mijn punt.
@stationcar: je hebt er verstand van zie ik.
@rolov:

Weetjewel.
@stationcar: De auto doet er niet veel toe, het gaat om de moeite die erin gestoken is. Dus ja, concoursstaat is wel op z’n plaats. Leuke PR-actie…
Jammer dat ze er alleen een ander set velgen onder hebben gedaan.
Leuk verzonnen, leuk gedaan. Dit soort creatieve marketing mogen ze in Europa ook wel wat vaker doen. Bovendien hebben ze een nu gewone saaie auto bewaard voor het nageslacht. Iets wat met de bijzondere of dure auto’s toch wel gebeurt maar niet met de normale volksauto’s.
@lekbak: werkt niet bij ons. Nederland Is geen auto land. Hier krijg je van die reacties: het blijft een nissan…
@rolov: Ik denk dat je in de USA ook die reactie krijgt hoor. Maar wel leuk voor de Nissan-fans…
Linkje naar het filmpje van Nissan: http://youtu.be/0YN_gTu0brk
Geweldig, vooral in de details!

Vloeistoffen bijvullen alsof het dure wijn is, een spiegel een “back-up assistent system” noemen etc! Hulde aan Nissan USA!
@iJoost:

“External Lane Departure Indicators” is ook een gouden vondst.
Nu toyota.. Hij staat in de garage dus zou fijn zijn…
Heerlijk dit soort filmpjes. Vind het altijd interessant en leuk om te zien als mensen auto’s uit eind jaren 80 en jaren 90 volledig restaureren. Zie je tegenwoordig nog te weinig. Vroeger toen ik klein was, had iemand in mijn buurt ook zo’n witte US-spec Maxima. Toentertijd 1 a 2 jaar oud. Vond het toen ook al zo’n heerlijke bak, en veel dikker dan de EU-spec Maxima.
Mijn vader had in de 90er jaren zo’n auto. Hele fijne auto en reed ook prima. Eerste auto waar ik 200 mee heb gereden ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).