Nokia wil je auto betreden met HERE Auto

Auteur: , 8 Reacties

HERE, de locatiedienst van Nokia, heeft plannen uitgerold voor een nieuw type besturingssysteem in auto's. Een dienst die op al je apparaten draait, waarmee je altijd toegang hebt tot actuele autogegevens, en je tamelijk veel info krijgt over de locaties die je zoekt (laadpalen, restaurants, pompen met actuele peutprijs). Er komen ook nogal veel woorden als 'connected' en 'in the cloud' in voor, dus besloten we één van onze nerds naar de preview te sturen. Lees het verslag van HERE Auto op Apparata.nl.

Nokia wil je auto betreden met HERE Auto

HERE, de locatiedienst van Nokia, heeft plannen uitgerold voor een nieuw type besturingssysteem in auto's. Een dienst die op al je apparaten draait, waarmee je altijd toegang hebt tot actuele autogegevens, en je tamelijk veel info krijgt over de locaties die je zoekt (laadpalen, restaurants, pompen met actuele peutprijs). Er komen ook nogal veel woorden als 'connected' en 'in the cloud' in voor, dus besloten we één van onze nerds naar de preview te sturen. Lees het verslag van HERE Auto op Apparata.nl.8 reacties

Gebruik al tijden HERE Drive+ en HERE Transit op m’n Lumia 920. Werkt heel fijn en vooral Transit is een stuk beter en completer dan de app van 9292.
Nee dank je. Ik hoef niet te weten wat mensen doen en ik wil ook niet dat mensen weten wat ik doe, want dat is privé. Ik gebruik wel een app ipv zo’n volgsysyeem in mijn auto. En dat wat nu wordt aangeboden is al op de markt verkrijgbaar ( info over laadpunten, tankstations en restaurants ). Kortom niks vernieuwends alleen dat het merk Nokia er nu mee komt met z’n eigen uitvoering ervan.
@bempi: met een app op een smartphone ben je nog veel beter te volgen. Niet alleen tot de parkeerplaats maar tot je eindbestemming.
@mashell:

Nee want ik gebruik het meestal van te voren om te weten waar ik moet zijn en schakel hem dan weer uit. Dat nokia ding blijft 24/7 aan staan ook al maak je geen contact met je auto.
@bempi: Hoezo blijft dat Nokia ding 24/7 aanstaan? Zet het contact van je auto uit, en hij is zo dood als een pier… En een appje op je smartphone of tablet kun je ook gewoon uitzetten. GPS standaard uit is trouwens ook een erg doeltreffende methode.
@potver7:

Denk het niet. Alles wat in verbinding staat met of zonder stroom en internet valt te hacken. Ik hoef maar even naar de groepenkast van jouw buurt te lopen en alles uit te schakelen en je snapt er niks van dat alles plat ligt.
@bempi: Ja en jij zet zeker jouw telefoon uit nadat je hebt gekeken waar je naar toe moet? Die staat ook nog steeds in verbinding, onder stroom en valt dus te hacken. Je praat dus gewoon onzin. Dit is een top app hoe handig je stuurt vanaf je ipad iphone wp android gewoon je navigatie aan zodra je in de auto stapt. Hele goede toevoeging dit. Ook goed is dat de autofabrikanten het over hun eigen systeem heen kunnen leggen en zelf allerlei dingen kunnen integreren zodat ze het toch een soort van eigen systeem kunnen maken..
Aangezien er al een heel groot deel op de kaarten van navteq draait is dit een makkelijk in te passen functie, beter als wat Apple wilde…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).