Pimp my youngtimer: Mercedes E55 AMG met nieuw interieur

Auteur: , 17 Reacties

Wie aan het uiterlijk van een originele E55 AMG (W210) gaat knoeien, die is zo'n auto eigenlijk niet waard. Maar gaat die stelling eigenlijk op voor het interieur?

Vilner, de tuner die bekend staat om zijn interieur make-overs, greep een tamelijk unieke Mercedes E55 AMG bij de kladden. Veruit de meeste E55 AMG’s zijn achterwielaangedreven, maar op bestelling en tegen een onbekende meerprijs monteerde Mercedes een 4-Matic-systeem, waarmee de krachten worden verdeelt over alle wielen.

Naar schatting zijn er zo’n 15 van gemaakt, en Vilner heeft er één daarvan in de werkplaats gekregen, waar ze naar hartenlust strooiden met bruin leer, alcantara en carbon fiber. Het stuurwiel werd voorzien van geperforeerd alcantara en zelfs de wijzerplaten kregen een upgrade. Alle houten elementen werden vervangen of overtrokken door carbonfiber. Klinkt redelijk gevaarlijk, maar het kampgehalte is beperkt gebleven (voor een Mercedes). Vilner lijkt aardig door te hebben hoe je oudere auto’s niet verpest met tuning, iets dat ze twee jaar geleden al bij deze Mercedes SL lieten zien.

De 5,5-liter V8 uit de E55 AMG 4-Matic is verder niet aangeraakt door Vilner. Die levert nog steeds 354 pk.17 reacties

Ja hoor, die bijpassende tas doet t hem. Niet zo nasty als het standaard interieur uit deze e-klasse, maar nog steeds krijg ik er kriebels van.
*Kijkt naar het interieur*

Als je toch al een interieur wil gaan pimpen, doe het dan ook netjes. Dit interieur lijkt meer op een woonkamertje van je 90-jarige alleenstaande overbuurman!

Vilner slaat hier de plank goed mis!
http://cdn.carthrottle.com/wp-content/uploads/2013/12/loser.gif
@FrankypankyV8: Prentjes linken. Jij slaat de plank goed mis.
@pjp911:

Aah, zielig! En toch op die link drukken, he! Wil je een zakdoekje? Pfffff…
Pimp auto
Ow man, zonder gein dat bruin leer is echt prachtig!

Jammer dat ze het in allemaal rare vormen en plaatsen hebben aangebracht. Als ze er beetje consequent en subtiel mee waren omgegaan zou ik dit serieus kunnen overwegen.
@exotic: tsjah, als het subtiel was geweest stond het waarschijnlijk niet op autoblog, in dit geval staat het dus jammergenoeg wel hier. Ik had het ook liever een stuk subtieler en eleganter gezien, zo mochten ze het carbon fibre van mij wel weg laten.
Misschien wordt het mooier die interieurs bij Mercedes, maar het heeft allang het onverwoestbare van jaren terug niet meer. De W124 had dat nog als laatste en daarna is het minder geworden vind ik.
ik zou hem wel willen hebben hoor, lekker interieur! alleen het geld blijft een probleem……
Wat is die E55 een gedateerde auto vergeleken met een E39 M5! Het designteam van BMW heeft in de jaren 90 goed hun best gedaan!
@clioracing: Inderdaad je bent me voor een tijdloze schoonheid is de e39 M5. Tevens ook een heel belangrijke want de e53 x5 is gebaseerd op de e39 5-series. Verder is het ook een kwestie van smaak, BMW stond/staat bij mij altijd voor Mercedes. Ook de e38 7-serie verslaat de s-klasse van toen.
Jammer dat deze type E-klasse niet bepaald bekend stond om z’n betrouwbaarheid.
Ik heb met eigen ogen gezien dat op de autobahn de passagiersvloer doorscheurde en de passagier met de voetjes omhoog moest zitten totdat we stil stonden. Alles was rot aan die auto. Bij een kennis van me waren de schokbrekers door het plaatwerk heen gescheurd.

Daarnaast zien ze er voortaan echt Sjonny uit, deze E van achter is echt het proto-type kamp/sjonny bak.
Staat er hier in vlakbij 1 te koop ook E klasse zilver met amg pakket erop vraagprijs 2250,- euro haha..
Misschien ligt het aan de fotos maar ik zie behoorlijk wat kleurverschil in de deuren
Weer een mooie interieurswap door Vilner! Nice!
Maar toch: E39 M5 > E55 AMG W210. E39 M5 <3
De w124 E500 was tien jaar geleden ook not done… Mercedessen doen er iets langer over om te rijpen als klassieker, zo ook de w210. Roestgevoelig door o.a “vooruitstrevende milieuvriendelijke” spuittechnieken.
Geef m tijd en iedereen wil ‘m, ook met bruin leder interieur.
In eerste instantie denk je, wow, maar na 4 á 5 foto’s had ik t al gehad, denk dat je snel op het interieur bent uitgekeken. Op de auto zelf niet gauw denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).