Video: popo popt man bij autobedrijf Badhoevedorp

Auteur: , 53 Reacties

Qua agressie valt de Nederlandse politie niet te vergelijken met hun collegae in the States, maar de 5-0 laat in dit filmpje zien dat er niet met ze te sollen valt.

Politie schiet man in Badhoevedorp neer

De verwarde man in het filmpje krijgt eerst een lading pepperspray naar z’n gezicht, maar laat zich daardoor niet van de wijs brengen. Met iets dat op een wapen lijkt stormt-ie alsnog op de politiemannen af, waarvan er eentje met een sierlijk hupsje de dans weet te ontspringen.

Agent II laat er geen gras over groeien en vloert de verdachte met twee welgemikte schoten in het been. Plaats delict: autodealer A-point aan de Sloterweg te Badhoevedorp. De beelden checkt u DAAR, bereid u alvast voor op een nogal dominant aanwezige mevrouw die het tafereel van commentaar voorziet.

Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis, de rijksrecherche stelt een onderzoek in.53 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zal wel kwaad zijn geweest omdat z’n 1.4 “klapperketting” TSI niet onder garantie gerepareerd werd… En daarna alsnog met een VW naar het ziekenhuis :D
@850t5r: Je moet de link maar weer weten te leggen. Best zielig eigenlijk
@asmulders:
A point, dat zou toch de weggever moeten zijn….
Zo moeilijk is zijn associatie dus niet….
@jrk68: Als je een beetje bekend bent in die buurt weet je dat het een graftoko is…
@850t5r: En als het nog een Binz of Volvo V70 Ambulance was…? ;)
Of die goede oude Chevy’s… :P
@e1000bmw523i: ;)… Heb een VZA Chevy op gas in de opslag staan, gaat getransformeerd worden tot camper.
@850t5r: Een box-versie of de standaard Van met verhoogd dak?
@e1000bmw523i: een standaard met verhoogd dak. Had eerst een oude ME wagen als camper maar dat reed voor geen meter in de bergen. Omlaag ging perfect, maar omhoog… :)
Slachtoffer?
@audirijder:
Yep, waarschijnlijk weer een slachtoffer van A-point….
Ik snap best dat je dan een keer door het lint gaat….
‘verwarde’ mannen.Daar zijn er tegenwoordig een hoop van.
@sydney: Net als ‘bekenden van de politie’
@C6_R: ik denk dat jij ook een bekende bent van de politie, aan de hand van je BSN of rijbewijs nummer vinden ze je wel en kennen ze je meteen…
@Junior540: Dan zal ik 020 de komende tijd maar mijden, voor ik het weet word ik ook geliquificeerd.
@sydney:
Vroeger zaten die gewoon in een groot huis voor mannen die niet helemaal goed waren..
Maar ja, daar we hier steeds meer opvreters binnenhalen is daar geen geld meer voor en lopen ze dus vrij rond..

De Nederlandse politie gaat trouwens aardig de Amerikaanse kant op, je kan geen dag de krant meer openslaan of de Hermandad heeft er weer eentje een loodvergiftiging bezorgd..
@tupperware: Ik denk dat onder druk van GroenLinks de kogels van de Nederlandse Hermandad wel bleifrei zullen zijn.
@jaapiyo:
Mochten ze willen, dat die lui ergens invloed op hadden..
@tupperware: Als je het in bredere zin bekijkt (zuur links boomknuffelend Nederland) hebben ze veel meer invloed dan je wilt.
@tupperware: Milieuzone Utrecht….
@azenomei:
We hebben het hier over iets landelijks, ja.ik ben er van op de hoogte dat er in dit land gemeenten zijn waar de bevolking dusdanig dom is dat ze het over zichzelf afroepen..
‘Agressieve politie’.. Het is nooit goed, óf ze doen nooit wat en zijn watjes, en als de poep wél de ventilator raakt zijn ze agressief.
Journalisten maken er prima gebruik van.
Irritant wijf
@renesism: Ze schrikt er niet echt van, woont vast en zeker in een “prachtwijk”.
@asmulders Dit geeft iets aan over mijn creativiteit en jouw gebrek daaraan…
@850t5r: dit zegt meer iets over jou leeftijd dan over jou creativiteit.

Optreden van de politie…bueno!
@87sandyd: is het glas half vol, of half leeg?
@850t5r: middelmatig
@asmulders: ik noem het beestje gewoon bij de naam, mensen die alles wegwuiven en mooi weer spelen hebben we er al genoeg van in Nederland…
En is ie dood, nee? Dan heeft de agent z’n werk niet goed gedaan.
Ik heb het filmpje gezien maar snap de link naar autoblog niet…..
Heftige beelden van kordaat optreden van agenten, maar wat heeft dit met auto`s te maken??
@dutchdriftking: ’t gebeurde bij een autoboer, en de politie was ter plekke met een Touran, de ambudienst met een Sprinter.
@luxaeterna: Was het niet een chevy ambu? Ambulances met V8’s.. blijf het leuk vinden.
@dutchdriftking:
Wat is er kordaat aan het neerschieten van een verwarde man?
Verwarde mensen zijn ziek, niet noodzakelijkerwijs crimineel, we hebben het hier niet over een drugsrunner die een nekschot verdient en dat nooit krijgt..
@tupperware: Deze verwarde man was duidelijk gevaarlijk en had bovendien een wapen, ik vind dat de agenten in kwestie dit keurig hebben opgelost!
@dutchdriftking:
Ik verwees naar uitspraken van voorzitter van de politie vakbond.
Hij luidde hierover eerder deze week de noodklok, agenten zijn niet opgeleid om met verwarde mensen om te gaan.
Zijn woorden, niet de mijne maar het klonk plausibel..
@tupperware:
Als een politieagent ’s avonds weer heel naar huis wil, doet het er dan toe of het gevaar van een crimineel of verward persoon komt ? Het is wel tragischer als een niet-crimineel persoon wordt neergeschoten, maar qua actie en uitkomst doet het helaas niet ter zake. Vergis je niet hoé gestoord en zelfs gevaarlijk sommige niet-criminele (bijv) psychiatrisch patiënten kunnen zijn.
@tupperware: de agenten moeten binnen een split second bepalen wat de juiste actie is. Als je niet simpelweg wilt luisteren naar een simpel bevel en als een debiel onverwachts gaat rennen met iets, dan verdient hij een hoger lood gehalte naar mijn mening
Verward of niet, die meneer heeft duidelijk iets van een zwaard of machete in zijn hand en rent in volle vaart agressief op de politiemensen af. Hij mag blij zijn dat hij nog leeft. Als de agent(e?) de rust had om werkelijk eerst op de benen te mikken, is het een topper want op deze afstand schiet je in principe direct om zo’n aanvaller definitief af te stoppen, no mather what…

Kennen jullie deze nog-nog-nog ??

http://m.ad.nl/ad/m/nl/1039/Utrecht/article/detail/1897952/2011/03/15/Neergestoken-politieman-weer-aan-het-werk.dhtml
@bietje: je schiet om zo’n aanvaller te stoppen met aanvallen, niet om hem definitief te stoppen
@Junior540:

Klopt, laat ik me dan inderdaad anders verwoorden: je schiet om hem te stoppen met aanvallen, wat op deze afstand en met deze gevaarzetting betekent dat je normaal gesproken op het borstvlak richt om in principe een (potentieel) fataal schot af te geven. Dat klinkt misschien niet zo chique, maar dáár iemand raken geeft de grootste kans om het gevaar te doen stoppen. Ook heeft iemand in deze situatie absoluut geen ‘recht’ om eerst in de benen geschoten te worden, dat beweer jij ook niet gelukkig, maar dat zie je nogal eens terug in de publieke opinie. Op deze afstand benen raken van een met een zwaard op je af rennend persoon, brengt een groot risico met zich mee dat je mist en/of dat het z’n effect (op tijd) mist. Knap dat het gelukt is, maar dat is meer uitzondering dan regel. Al met al komt hij er verdraaid goed mee weg en of hij al of niet crimineel is, doet er niet toe. De politiemensen willen voor max 1800 netto per maand na het einde van de dienst ook weer heelhuids naar hun gezin.
@bietje: nou ben ik het grotendeels met je eens maar niet met de verdiensten. Iemand die 2 jaar uit de opleiding is en in ploegendienst loopt harkt zo 2000 netto bij elkaar. Daarbij hebben agenten allerlei voordelen met verzekeringen wat ook al snel 100 euro of meer scheelt bij een all-risk verzekering. Volledig verdient, maar geen laag inkomen…
@lekbak:

Ik weet niet waar jij jouw informatie vandaan haalt, maar ik haal het van de salarisstrook van een hoofdagent van halverwege de dertig, die bovenin zijn schaal zit (inclusief opleiding 14 jaar bij de politie werkzaam), die volledige onregelmatigheid draait (vroeg/ laat/ nacht weekend) in de noodhulp (112) in een grote stad in Nederland. Inclusief de operationele toelage wordt de 2000 euro netto per maand niet gehaald. Zou je de eindejaarsuitkering er maandelijks bij optellen, dan zou je waarschijnlijk nèt over die 2000 netto heen gaan.

De zorgverzekering was in het verleden aanzienlijk beter geregeld via de Geneeskundige Dienst Politie, maar voor een gunstige verzekering moet nu ook het heil op de ‘markt’ gezocht worden. Autoverzekering etc dito. Andere voordeeltjes? Als ze er al zijn, hoef je je er niet teveel van voor te stellen en is het zeker geen factor op het netto maandsalaris.

Begrijp me niet verkeerd, bij de politie gaan werken en daar minder verdienen dan ergens anders had gekund, is een keuze die heel bewust gemaakt wordt hoor. Veel politieagenten zouden niet anders willen. Ieder is natuurlijk vrij te gaan werken waar hij wil (en kan). Maar de stelling dat iemand die twee jaar van de opleiding is 2000 euro netto bij elkaar harkt, is volkomen uit de lucht gegrepen, tenzij die persoon op niveau-5/6 als recherchekundig master is afgestudeerd misschien, maar die draait niet op straat in de ploegendienst…
@bietje:
Nog als aanvulling: politiemensen zitten absoluut niet in de bijstand gelukkig.
@bietje: tja, het staat toch echt op de loonstrookjes van de persoon in kwestie. Deze help ik met financiele problemen dus ik heb momenteel de papieren in de kast staan. Gemiddeld per maand net boven de 2000 euro gezeten in 2014. Overigens een agent op het platteland, maar daar zal het niet aan liggen.

Ik geloof direct dat jij de waarheid spreekt hoor. Misschien is er nog een andere factor die invloed heeft hierop.
Als ik dit wil zien ga ik wel naar dumpert ofzo.

Hier kom ik voor autogerelateerde artikellen.
@dirkiii: Ik heb niet 24 uur vrije tijd op een dag dus ik heb geen tijd voor dumpert en 9gag en al die zooi. Dus prima om hier sporadisch wat ‘hoogtepunten’ langs te zien komen.
Gewoon prima gehandeld hoor
Zolang hier niet bij wordt vermeld hoe snel de verwarde man in kwestie optrekt naar de 100 en of op de verwarde man ook het optionele sportpakket te bestellen is vind ik het maar een matig Autoblog artikel.
I guess sometimes the police…

*doet zonnebril op*

got A point
De man die met zijn hand op zijn hoofd langs komt is kennelijk een slachtoffer van deze idioot. Als je dan in volle vaart op agenten af gaat rennen die met getrokken wapen aangeven dat jij bedreigend bent… Tja dan mag je van geluk spreken dat je het overleefd. Correct gehandeld lijkt me al kun je je afvragen of ze niet met een lange wapenstok en een schild deze nutcase ook uit hadden kunnen schakelen…
De Amerikaanse politie heeft soms ook een soort shotgun met een net dat je op de verdachte kunt schieten. Dat zou in dit geval perfect zijn geweest..
@w0o0dy:
Schild en lange wapenstok is voorbehouden aan ME en/of daarvoor opgeleide politiemensen (vaak in aangewezen teams zoals bijv horecateams die met opstootjes te maken kunnen krijgen waarvoor nog geen ME wordt opgeroepen) en horen niet bij de standaarduitrusting van politiemensen en auto’s op straat.
“Agent II laat er geen gras over groeien en vloert de verdachte met twee welgemikte schoten in het been.”

Ook zo’n pluspunt dat de Nederlandse agenten hebben over hun Amerikaanse collegae. Ze hebben tenminste geen shoot to kill mentaliteit.

Maar goed, het zijn dan ook geen gung-ho ex-marines die denken dat ze burgers moeten intimideren om hun autoriteit te bekrachtigen, en denken ook niet dat ze het recht hebben om iedereen die een verdachte beweging maakt dood te moeten schieten….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).