Project Kahn gaat custom-auto’s op aanvraag maken

Auteur: , 9 Reacties

Het eerste bespoke-project van de Britse tuner is een 550 pk sterke Defender met verlengde neus.

In een interview aan Autocar meldt Afzal Kahn dat de unieke projecten onder een aparte tak van het bedrijf gebouwd zullen worden. Hoewel het initiatief nog in de kinderschoenen staat, zijn de ambitieuze plannen al aardig uitgestippeld.

Dit jaar nog levert Project Kahn de eerste Defender met een 40 cm langere neus. De 550 pk zullen geleverd worden door een LS3 V8, bekend van de Corvette. Een ander project dat eind dit jaar afgerond moet zijn, is een open versie van de Aston Martin DB4GT Zagato. Deze auto wordt ook voorzien van de LS3 V8, maar dan wel in een geknepen versie. De creatie zal volgens Kahn een zeer gelijkende replica zijn, waar de puristen niet op neer zullen kijken. Nou Afzal, ik denk dat dit stadium al bereikt is met de keuze van de V8.

Volgend jaar belooft Kahn Design ook nog een moderne interpretatie van de Aston Martin Vanquish. Als (ook) dat maar goed gaat…9 reacties

Snap niet waarom ze een 90 hebben gepakt. Pak lekker een 110 en balanceer zo het design wat meer. Die enorme neus vind ik echt niet staan. Totaal uit verhouding ten opzichte van de rest van de body. Bij een 110 zal dat minder opvallen denk ik. Kun je wellicht met een beetje schuifwerk de neus ook korter houden.
@E34M5Touring: Daar dacht ik dus ook aan dan is die iets langer dan 5m, wat eigenlijk nog best meevalt voor zo’n grote verlenging.
@Captain: zeker als je de vol-gehangen versies van de 110 bekijkt, loopt Tata-LandRover-Jaguar daar wel wat G-klasse omzet mis: Gooi wat onderdelen (motor, evt wat versteviging, ophanging die aan wat meer snelheid gewend is) van de RR op de 110, update het interieur… waarschijnlijk ook met RR onderdelen; vette stoelen erin en je hebt een goede concurrent van de G-Klasse!
Die neus is echt niet mooi.. Misschien op een 130.!
Hot Rod, maar dan net niet zeg maar!
Een Aston Martin db4gt voorzien van een chevy v8 is heiligschennis!!!
@mrrallycross:

Niet als het een replica is..
@carmasterr:
Een replica van een Aston Martin db4gt is sowieso heiligschennis..
Een cursus Photoshop in het kerstpakket dit jaar kan geen kwaad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).