Red Bull rijdt volgend jaar met TAG Heuer motoren

Auteur: , 52 Reacties

Daar kun je de klok op gelijk zetten.

TAG Heuer levert motoren Red Bull Racing 2016?

Morgen komt er een officiële aankondiging, maar het lijkt nu al overduidelijk: Red Bull rijdt volgend jaar met TAG Heuer motoren. Zowel de energiedrankjestoko als de horlogefabrikant hinten in die richting. Bovenstaande foto werd door Red Bull het web op geslingerd, vergezeld van de tekst “Swiss Engineering to close the gap next season” en een mention aan het adres van de horlogemaker. Even later stond hetzelfde bericht bij TAG Heuer op het Twitteraccount.

Het lijkt erop dat eerder genoemde Renault-familieleden Infiniti en Nissan aan de kant geschoven zijn. De TAG Heuer krachtbron is overigens gewoon een Renaultblok met een ander logootje, laat daar verder geen misverstand over bestaan. Het merk Infiniti lijkt echter ook niet volledig van de kaart geveegd te worden, aangezien er “TAG Heuer and Inifiniti Red Bull Racing 2016” onder de foto staat.

TAG Heuer nieuwe motorenleverancier Red Bull Racing 2016?
TAG Heuer heeft een rijke historie wat betreft sponsoring van de Formule 1. Een paar weken geleden maakten zij al bekend dat de sponsoring van TAG Heuer verschoof van het kwakkelende team van McLaren naar het team van Red Bull. Christian Horner liet zich bovendien recent ontvallen dat Ron Dennis “niet blij zal zijn” met de naam op de nieuwe krachtbron. Bij McLaren zat het TAG Heuer logo op door Porsche geleverde motoren van 1983 tot 1987. En Ron Dennis wordt niet chagrijnig van een Infiniti-logo op de motor, dus het moet haast wel TAG Heuer-branding worden.

Het feit dat een stel lab-jassen in de motorruimte van de RBR bezig is, waar nog geen motorblok ligt, versterkt die vermoedens alleen maar. Morgen weten we honderd procent zeker wat het moederteam van Toro Rosso (dat hoogstwaarschijnlijk Ferrari-power krijgt) besloten heeft.

Met dank aan iedereen die ons tips stuurde.52 reacties

Graag gedaan! Overigens ben ik héél benieuwd of Red Bull met hulp van TAG Heuer wel potten weet te breken.
Dat werd tijd
Hahahaha
Hahaha
Haha
Ha
Dus gewoon Renault motoren…
@RobinM: Roest en narigheid achtervolgen u lange TIJD… Ha h… ja..
Wat een onzin is het ook eigenlijk. Als je er een Mcdonald’s-logo opplakt, is het dan opeens een McDonald’s-motor?

Maar goed, fijn dat Red Bull eindelijk een motor heeft. Ik hoop dat de overname van Lotus door Renault een feit wordt en dat Renault Red Bull naar de moeder rijdt.
@berlinetta: een motor draaiende op bigmac98 zou best tof zijn
@arashrsf: lekker vet verbranden
@berlinetta:
Lesje geschiedenis: in 1981 bekwam McLaren een deal met Porsche voor het ontwikkelen van een turbomotor, de voordelen van een turbomotor werden stilaan duidelijk in de F1 en Porsche had bakken ervaring met turbo’s in het GT-racen. Alleen zat McLaren wat krap bij kas. Ze gingen voor het binnenhalen van het benodigde budget een sponsordeal aan met TAG (het moederbedrijf van het huidige TAG-Heuer, dat ontstond na het opslorpen van Heuer in 1985) en wisten drie maal op rij de rijderstitel in de F1 binnen te halen in ’84-’86 (met Lauda en 2 x Prost). TAG prijkte dan ook logischerwijze fier op de motoren…
@StijnB: Ik begrijp dat TAG slechts als sponsor fungeert en verder met geen vinger dat motorblok aanraakt, maar ik blijf het toch frappant vinden.
@StijnB: precies, en gewoon als TAG niet met heuer er achter, vreemd genoeg dacht ik in die tijd dat TAG Saudi’s was maar heb geen idee hoe ik daar bij kom
@thierryvth: Niet zo’n gekke gedachte, eigenaar van tecnique avangarde is Monsoer Ojjeh, een Ararbier.
@berlinetta:
Tsja, ach, het kan ook andersom. McLaren heeft jaren lang met Illmor motoren gereden, waar dan weer Mercedes op stond. En Force India gaat volgend jaar met Aston Martin motoren rijden, wat eigenlijk gewoon Mercedes units zijn.
Gaan ze dan tijdens de pitstop de hele auto schudden zodat ie weer ff vooruit kan?
@E34M5Touring: Nee, gewoon een nieuw batterijtje erin, klaar terwijl u wacht!
@Orichy: Of ze moeten hem even opdraaien, of even met de koortjes aantrekken.
@E34M5Touring: Niet tijdens de pitstop! Die opwindautomaten reageren op beweging, dus ze spannen de veer tijdens het rijden. Krijgt de coureur een vliegwiel onder zijn kont.
Krijgt max ook nog een mooi klokje cadeau wat een leven heeft die knaap toch.
@dirkiii: Hij zit bij een ander team en hij rijdt met een motor van Ferrari volgend jaar hè? Maar dat wist je vast al.
@metalmike: hoogstwaarschijnlijk.
@metalmike: nog beter een Ferrari krijgen ipv een Tag Heuer horloge.
Man man man. Dan bouw je maandenlang de spanning redelijk op en dan ‘lek’ je het op deze manier. Ik had iets anders verwacht van de marketingmachine die Red Bull heet.
werd tijd
Zal ik het ook zeggen? Komt tie , even wachten…..Dat werd tijd…..
@norge: ik moest, eerlijk waar, even gniffelen om die van uncivilsum…
@norge: Ze hebben er gewoon de tijd voor genomen en daar kon je de klok opgelijk zetten.
“Swiss engineering to close the gap next season”

Renault just got burned… Lekkere sneer naar Renault. Renault alleen kon het gat niet dichten daar heeft RB Tag Heuer voor nodig…
@Rick-dos: Ik denk dat Renault dit niet erg vindt. Hun hebben er ook geen zin in dat RedBull hun weer gaan afzeiken als het even tegenzit.
@clarkson: Tenzij ze wereldkampioen worden natuurlijk…..
Op zich niet zo gek dat ze een motor de naam van een sponsor geven, hopelijk gaan ze ons er nu niet van proberen te overtuigen dat Tag Heuer echt (heus echt!) iets te maken heeft met de ontwikkeling van de motor. Is al bekend of het de 2015 of 2016 motor is? Als het 2015 is: Echt totale faal van mateschitz…
Na wat googlen op porsche TAG blijkt dat Mclaren voor het testen die TAG porsche motor in een 911 heeft gelepeld, auto staat bij Mclaren, epic

http://www.drivecult.com/articles/685/a-visit-to-the-mclaren-technology-centre
@thierryvth: oohps, had gewoon onderaan moeten staan, ding moet wel in de top 5 bizarre mule auto’s komen
Tag doet natuurlijk helemaal geen fuck met betrekking tot die motor. De motor zal Infiniti gaan heten denk ik en TAG is na 30jaar bij McLaren weg en wordt hoofdsponsor bij RedBull ipv Renault en Total
@w0o0dy: dat hoofdsponsor gedeelte heb ik nergens terug gelezen, bovendien is natuurlijk de hoofdsponsor op de auto gewoon redbull.
dus wat weten we zeker
tag-heuer is als sponsor naar red-bull
RBR heeft bevestigd motoren te hebben voor 2016

wat vermoeden we
dat de motor een ranault is en TAG gaat heten maar heel misschien infinintie

al het andere zijn aannames
@thierryvth: weet zeker dat het geen ranault motor wordt, en zeker dat hij ook niet infinintie gaat heten.
@w0o0dy: Nee, de motor zal geen Infiniti gaan heten vermoed ik. Anders zou TAG er niet zo’n big deal van maken dat zij de ontbrekende schakel zijn om de aansluiting naar de top terug te vinden.
Ze gooien ook olie op het vuur door te reageren op tweets. Iemand vroeg of dat betekent dat Red Bull met TAG motoren gaat rijden, waarop TAG Heuer reageerde met “Daar zul je morgen wel achter komen”.
Deze hele situatie is zo slecht gemanaged door Red Bull. In plaats van een Renault fabrieksteam zijn ze aan het eind van het liedje gedegradeerd tot Renault klant.
@riddertevoet: als je het helemaal gevolgd heb dan kan het ook wel komen door mercedes, lauda heeft names mercedes met matezisch gesproken en die dacht een heren akkoord te hebben na het handen schudden, echter dacht mercedes/lauda daar anders overs.
Lijkt er op dat lauda is overruled door Toto wolf in een interne mercedes clash
Matezisch is geen dombo, het is een complexe wereld
En dat hele “Swiss engineering to close the gap” is marketing gelul wat niks met de motor te maken heeft.
@riddertevoet: Hé, helemaal niet. Straks ga je nog zeggen dat BMW’s meer Franse en Poolse onderdelen hebben dan Duitse…
RBR met Renault waarvan de laatste update nou niet bepaald veelbelovend was, en TR met een wezenlijke vermogens upgrade in de vorm van Ferrari blok.
Reële kans dat Kvyat en Ricciardo er volgend jaar geregeld uit worden gereden door Max en Sainz.
Spaar 2 dagen oude gossip op en breng het Dan als een fijt.
“We” lezen niet alleen AB
@thierryvth:
Fijt???
@poes: Klopt als een zwerende vinger.
Fans die aan het lapje worden gehouden om iets op iets anders te laten lijken dan het werkelijk is.
Niks nieuws in F1.
Dan zullen we Martin Garrix vaak bij Red Bull Racinh over de vloer gaan zien.
Maar Torro Rosso en Redbull met verschillende motoren dus….
@dutchdriftking: Is Torro Rosso niet gewoon italiaans voor RedBull dan? Dat dacht ik altijd :D
@Donstil: 👍
Mario Illien is ook een Zwitser, misschien dat daar ook enigszins naar verwezen wordt? Zou goed kunnen dat de verhalen waar zijn dat hij samen met RBR de motor verder mag ontwikkelen.
“Swiss engineering to close the gap”… terwijl we op de foto een gat/ gap zien waar de motor hoort te zitten. Mooie dubbelzinnige tekst dus :)
Red Bull maakt een serieuze flater door Audi af te houden omwille van het zogenaamde dieselschandaal. Dit is korte termijn denken en loopt altijd slecht af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).