Renault Megane – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 91 Reacties

In 2008 werd de Renault Mégane Phase III geïntroduceerd, in eerste instantie alleen als vijfdeurs. In 2009 volgden de Mégane Coupé (driedeurs) en de Mégane Estate. De Scénic en Cabrio behandelen we in deze test niet omdat het meer specifieke modellen zijn.

Begin 2012 volgde een facelift, en eind 2013 werd de Mégane nogmaals strakgetrokken. Interessante pakketten waren er ook, de sportieve rijder kon bijvoorbeeld voor een GT Line gaan met strakker onderstel en sportievere looks. De Bose-line is ook populair, met meer nadruk op luxe en een fraai geluidssysteem.

De Mégane is in Nederland bijzonder succesvol, wat met name te danken is aan het lease-effect. 14% bijtelling, daar zijn we als Nederlanders dol op en dus zien we veel 1.9 diesels bij het aanbod.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan op moment van schrijven ruim 1900 Mégane Phase III’s te koop.
 • 52% aanbod is diesel. 48% is benzine, waarvan 6% met LPG is uitgerust.
 • 58% is een station.
 • 9% is automaat, 91% is handgeschakeld.
 • 78% is voorzien van Climate Control.
 • 83% is voorzien van navigatie.
 • Prijzen beginnen rond de 6000 euro. Een piepjonge RS met een paar duizend kilometer op de teller kost tot zo’n €36.000 euro.

Pluspunten

 • Enorm aanbod, het loont om te zoeken naar precies die ene auto je wil.
 • Relatief goedkoop.
 • Redelijk betrouwbaar.

Aandachtspunten

 • Door condensatie van vocht in de deuren gaan de elektromotoren van de elektrische ramen soms stuk.
 • Soms is er bij de Estate sprake van lekkage in de kofferbak. De eerste symptomen zijn een natte kofferbakbekleding of water in de bak onder de laadvloer. Meestal is dit te linken aan lekkage van het derde remlicht, de dealer kan dit opnieuw afdichten om het probleem te verhelpen.
 • Als je de auto als trekauto gebruikt, houd er dan rekening mee dat de achterveren wellicht niet sterk genoeg zijn voor de extra last en dat er speciale veren gemonteerd dienen te worden om te voorkomen dat de trekhaak bij elke hobbel de grond raakt.
 • Het interieur is niet van de hoogste kwaliteit, wat met name te zien is aan slijtplekken op de stoelen.
 • De koplampen begeven het nog wel eens.
 • De condensator van de airco zit op een plek waar hij nog wel eens een steentje wil vangen. Vervangen is niet heel moeilijk, maar je kan preventief extra gaas achter de bumperopeningen monteren om steenslag tegen te gaan.
 • Bij sommige exemplaren loopt de kabelboom te dicht langs de schakelpook, waardoor deze door het schakelen kan doorslijten en de bobines geen stroom meer krijgen. Dat kan resulteren in uitval van de motor. De reparatie is prijzig.
 • Er is een kleine recall geweest voor de TCE 115, waarbij door onderdruk in het inlaatspruitstuk een probleem met de gasklep kon ontstaan. Het gaat om auto’s die tussen begin mei en begin augustus gebouwd zijn.
 • Auto’s gebouwd tussen oktober 2009 en maart 2010 zijn teruggeroepen voor een probleem waardoor de stuurbekrachtiging plotseling uit kon vallen.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!91 reacties

De 14% was een 1.5 dCi, de 1.9 is niet zoveel geleverd
Als Megane Renault Sport een van de beste auto’s aller tijden, als Megane 1.5 dCi Estate Leaselullo belachelijk slecht.
@gtwillem: belachelijk slecht? Omdat?
@w0o0dy: ik heb er een paar keer ingereden. Een keer voor een trip naar Portugal, aangezien mijn eigen auto’s erg veel verbruiken leende ik de Megane van een collega.

1. De stoelen zaten beroerd, kan ook aan mij liggen, maar rechts was de bevestiging niet goed waardoor deze wiebelde.
2. De motor was buitengewoon futloos. Ik begrijp dat het een spaardiesel is, maar 130-140 volhouden op de heuvelige snelwegen in Spanje was erg lastig.
3. De besturing voelde extreem stnthetisch aan. Nul gevoel.
4. Onderstel: niet comfortabel en niet sportief. Best knap. Deed me denken aan de Peugeot 607 en Lexus SC430z
5. Schakelen ging beroerd. Veel te veel speling, niet precies en weinig gevoel.
Verbruik. Ondanks dat het een Spaardiesel is reed ik er 1 op 13 mee.
6. Radio: blikkerig en stoffig geluid. Standaard spul van een 206 can 10 jaar oud klinkt beter. (Dit was er geen eentje met Bose)
7. Onhandige bediening van de Navi, die tevens vaak te laat was om de files op te nemen in de calculatie…
8. Afwerking. Ik begrijp dat het geen Audi of Mercedes is. Maar dit was wel heel erg. Versleten knoppen, loszittende onderdelen in het interieur (handgreep rechts los, links klemvast, kapotte zonneklep, scheefzittend fashboard kastje, slijtage op stoelen),
9. Gecupte banden achter: lawaaig en oncomfortabel stoterig. Was al tig keer uitgelijnd.
10. Airco was aan zijn einde. Kwam nog maar een beetje koude lucht uit (koudemiddel op).
11. Verlichting: weinig auto’s gemaakt met zo’n slechte verlichting (groot licht was uitstekend overigens).

De auto was toen net 2 jaar oud en had 77.000 kilometergelopen.

Dus jou collega had ‘m al even helemaal voor je afgeragd.. @gtwillem:
@mars: lease auto. Gewoon dealeronderhouden, voornamelijk snelwegkilometers.
@gtwillem: ik zou je mijne kunnen meegeven… Op het gevoelloze sturen na en stoelen die niet top zijn herken ik weinig van het verhaal bij mijn auto. Afwerking niet minder dan de Golf V, comfort 100% beter, stereo prima, motor meer dan genoeg in NL maar ik ben er de bergen nog niet mee ingeweest.. Maar hij trekt hard zat (in de juiste versnelling)
@w0o0dy: Bij occasions moet je gewoon het geluk hebben dat de vorige eigenaar de auto goed en netjes heeft onderhouden
@w0o0dy: ik ervaar het ook niet als een slechte auto. Ik heb er vandaag 200 km in gereden en heb dat met veel plezier gedaan. De 1.5 trekt behoorlijk, de automaat beviel prima en audio systeem had wel iets beter gekund. Een Golf is niks beter…kost alleen maar meer.
@w0o0dy: Misschien maar een keer doen! Want ik kan best geloven dat het exemplarisch is. En er zit soms best veel verschil in dezelfde type auto’s.

Maar ik heb nog nooit een auto meegemaakt die na 2 jaar en 77k zo afgeleefd aanvoelde. Zelfs niet toen ik bij Alfa Romeo werkte ;-).
@gtwillem: zoals gezegd 106k km’s en eigenlijk alles is prima heel gebleven. Ik hield mijn hart vast toen we deze kochten (bedrijf koopt de auto’s). Maar afgezien van de rekeningen die Renault dealers opstellen die ik nogal hoog vind valt de ellende absoluut mee. Mijn broer had een Laguna 2 en dat was echt schunnig qua kwaliteit. Turbo kapot voor 90.000, airco kapot voor 4 jaren om waren, allerlei kleine mankementen maar dure rekeningen..

Deze Megane 3 met Bose uitvoering en 17 inch is eigenlijk alles wat je van een auto in dit segment mag verwachten. De Golf was 3500 duurder, kaler, langzamer, meer herrie, minder comfort, minder ruimte en kut stoelen…. Het was feest toen ik die in mocht ruilen.
@gtwillem:
Die beroerde stoelen ben ik het mee eens. Ik rij ca 50.000 per jaar in mijn Megane (Bose, estate, uit 2012) en mijn oude Citroen C5 was veel beter. En dan heb ik het luxepakket met leer en elektrisch verstelbare stoel erin.
Vanwege de xenons geen last van slechte verlichting, en voor Nederland is die 110pk diesel prima.
Rond 2002 had ik een Xantia 2.1 turbodiesel, wat toen een snelle auto was. De dikste diesel in de Xantia. En die had net zoveel vermogen en koppel als de Megane. En die Xantia is mijn op een na fijnste auto ooit. De fijnste was mijn laatste C5.
Maar vandaag nog 275km gereden en dat gaat eigenlijk prima met het ding. Geen storingen en zo en ik heb er nu 123.000 op staan.
Als ze er betere stoelen in hadden gehad was het ding vrijwel perfect geweest.
@sabrerator: ik heb zelf ook een Xantia gehad, een Berline V6 Activa. Ingeruild voor een 307 SW 2.0 16v Premium Automaat (probleemauto van hier tot Tokyo, maar dat terzijde). Omdat de Xantia al meer dan 2 ton had gelopen en het onderhoud erg achterstallif was konden we hem niet zelf verkopen of aan een handelaar aanbieden. Dus heb ik hem zelf overgenomen en er als verkoper van Peugeot 8 maanden in gereden. Samen met een monteur het ding technisch weer helemaal perfect gemaakt en verkocht met een kleine winst. Was een heel fijne auto, op de automaat na.

De 2.1 Turbodiesel van PSA met 109pk is een van de fijnste diesels aller tijden. Robuust, fluitende turbo, zuinig en lekker veel koppel. Zoveel fijner dan de huidige spaardiesels!
@gtwillem: Zo zijn 90% vd auto’s, zo voel ik ook vrijwel elke andere ‘normale’ auto aan. Dat is gewoon omdat je zelf een fatsoenlijke bak rijd.
@lekkaah: kan kloppen. En dan vergelijk ik het niet met de (lease) BMW, want dat is een totaal andere klasse. Maar mijn Impreza is gewoon een C-segmenter, en in basis is de Impreza niet de meest verfijnde auto. Maar wel stukken beter afgewerkt dan de Megane van mijn collega. Qua betrouwbaarheid is zo’n Soeb wel erg prettig: alleen maar beurtjes die niet eens de wereld kosten (gemiddeld 325 voor een kleine, 550 voor een grote). Alleen de onderdelen zijn duur.

@gtwillem: Dus een auto die 40.000km per jaar maakt, wordt afgerekend omdat ‘ie versleten is?
Koelgas airco wat op is is gewoon achterstallig onderhoud. Voor de rest eigenlijk allemaal prulletjes en niets erg, geen erge motorproblemen, geen roest etc…
@luxaeterna: nou, na 2 jaar koudemiddel bijvullen vind ik wel erg snel. Bij mijn Impreza heb ik het net voor de eerste gedaan (auto is nu 7 jaar oud met 126.000 op de teller).

@gtwillem: En daarom altijd lekker met je eigen auto die kant op gaan. Doe ik ook, dan maar 1 op 9, een beetje fijn rijden is ook wat waard!
@dutchdriftking: net Oostenrijk gedaan met de A8L 3.0 TDI van mijn vader. 1 op 6,8 gemiddeld. Maar wel 890km gedaan in 5 uur en drie kwartier… Bizar, een keertje tanken en het ding bleef maar 240-250 lopen.

Ik heb het ritje Portugal ook met mijn Impreza gedaan. Keurig 1 op 10,5. Moet je wel de SI-drive op Eco zetten en niet te veel haast hebben. Maar een groot verschil met zo’n Megane 1.5 diesel.
@gtwillem: Idd motoren met wat vermogen reserve rijden in de praktijk helemaal niet zo onzuinig. Met m`n VR6 op en neer naar Corsica, gewoon 1 op 11,5. Toen m`n vriendin reed 1 op 13. Niet gek voor een vooroorlogse 2.8!
@gtwillem: als ik onder de 130 blijf rij ik zuiniger dan 1:20 Nu in NL gemiddeld vaak 1:19/19,5 en dan hoor ik 80% van de tijd bij de snellere verkeersdeelnemers. Best zuinig dus zo’n spaardiesel. De Golf V deed dan 1:17 of slechter.
Een moderne turbo benzine motor is ook wel echt zuinig. De Octavia van een vriend deed 1:19 naar Milaan… Met gezin en bepakking. OK hij reed dan ook rustig maar toch.

Een diesel aftrappen helpt he verbruik om zeep. Die A8 TDI kan dezelfde trip ook afleggen met 1:14 denk ik en dan verkies je echt geen uur.
24.950,- euro? Wat een geld voor deze RS uit 2010! Nee, dan spaar ik liever door voor een golf 7 GTI, ook al is dit niet zo’n speciale wagen als de RS, naar mijn mening wel een stukje degelijker qua materiaal. Dat wil niet zeggen dat deze RS een zeer leuke rijders auto blijft!
@levi: ik denk niks degelijker. Een Golf is ook plastic fantastic en hun interieuren komen uit dezelfde fabriek als Renault/ Peugeot en Citroën. Dus een kontverhaap van jou.
@rufctr01: kan zijn, maar ik vind een VW interieur over het algemeen prettiger vertoeven dan een Renault interieur. Wat strakker, voelt allemaal wat beter aan, iets saaier. En fijnere stoelen.

Daarnaast is er bijna geen Franse auto waar ik lekker in zit, terwijl ik in bijna alle auto’s uit de VW Group een behoorlijke zitpositie kan vinden.
@gtwillem: ik vind een VW interieur rammelig en zeer plastic. Het komt op mij zeer goedkoop over. Ik vind de stoelen totaal niet comfortabel. Te hard en de zitting is ook te kort. Franse auto zitten vaak veel beter, hier staan ze ook bekend om.
@rufctr01: Dus als het uit eenzelfde fabriek komt is het identiek?
@levi: voor 25k heb je een fantastische Golf GTi 35 Jahre Edition, Golf R, S3 (Sportback) of Scirocco R!

Vooral die Scirocco vind ik een erg geslaagde auto.

Alhoewel je voor 25 makkelijk een Impreza uit Duitsland haalt ;-)
@levi: Denk dat je aan de motor in de RS een beter maatje hebt dat in de golf. Dat 2.0 blok heb ik ook even mee gereden maar daar moest elke week bijna een litertje olie bij… uiteindelijk moest er een nieuw blok in onder garantie bij 68.000km na 2 jaartjes. Lagerschalen en nokkenas lag overhoop
Het interieur is niet spannend maar het exterieur maakt een hoop goed. Van de pluspunten kun je de bovenste 2 eigenlijk wegstrepen. Dat zijn meer punten om het lijstje iets langer te maken. Staat zo sneu een pluspunt ;)
Maar goed ik denk dat je ongeveer kan bedenken waartegen je aan kan lopen als je hieraan begint.
Ik vind het trouwens een leuke auto en geel is de juiste kleur, alleen zou ik meer neigen richting Opel Astra.
@michaelcorleone: Van de regen in de drup…
T wordt steeds saaier met de filmpjes. Wanneer wordt er weer leuke tests gefilmd? Kan me de test met de phaeton en de civic fn type r nog herinneren. Dat waren leuke video’s!
@sleepyj: Hopelijk deze zomer, met de Mustang ofzo? Ik gooi maar een balletje op. En laten we dan een vergelijking krijgen van de 2.3 t.o.v. die heerlijke 5.0.
@bogey: dat is een goed balletje die je daar opgooit!
@sleepyj: Of die legendarisch test met de RX-8.
Stiekem hoopte ik dat ik als PSA-hater op mijn plaats werd gezet, en dat ze sinds de vreselijke Laguna eindelijk op het goede pas waren. Maar die aandachtslijst blijft toch wel té lang, met vooral ‘slordige’ fouten.
@nasty:

Uuuhm PSA is soort van aartsvijand van Renault.
PSA staat voor soort van Peugeot Societé Anonyme, waarmee ze ook Harry Citroën en consorten mee bedoelen.
@desjonnies: ik bedoelde eigenlijk tous les french. Dat deze apart zijn wist ik niet ;)
@nasty: wut?
@nasty: dezelfde slordigheden bij VAG??
Als pluspunten mag je ook het rijgedrag niet vergeten.. Zelfs een eenvoudig leasehok stuurt en rijdt beter dan de gemiddelde Duitse of japanse tegenhanger. Verder is de auto redelijk betrouwbaar sinds 2012 (eigen ervaring 105k km’s) al is de egr wel aan vervanging (of schoonmaken, maar Vd zaak dus…) toe en heb ik wat last van waarschuwingslampjes terwijl er meestal niets aan de hand is.

Wel erg stil, vlot genoeg en gewoon een fijne ruime estate met een goede uitrusting (ja de Bose).
@w0o0dy:
Ah,je leeft in de echte wereld !
@desjonnies: al jaren ;-) en ook al is de echte wereld soms hard… Na de Golf V kwam er gelukkig een fijne auto.
Het blijft Frans he.
@opel2009: ja, dus tenzij je een opc hebt kun je de bocht snelheden die de Megane aan kan uit je hoofd zetten met die Opel..
@opel2009:
Nee Opel…..
@opel2009: opel…die roestten niet zo heel lang geleden ook al in de folder. En met een OPC ga je het niet redden tegen een Megane RS.
@rufctr01: Met de komst van de Astra G was dat verleden tijd, gelukkig. De Astra G kwam in 1998 op de markt. Dus ‘niet zo heel lang geleden’ is een beetje overdreven.

Er waren overigens veel meer merken die de lak op waterbasis niet goed onder de knie hadden.
@ Casper: Bedoel je niet condensor waar je condensator zegt?
Ik vind dat altijd zo lelijk he. De GT line estate met een diffuser. Niets mis mee. Maar dan wel groot een gat er in zagen en een rukpukkel installeren met je twinnyload ding er aan. Echt geen gezicht.. En ja je ziet ze veel zo. Ik heb zelf ook zo’n diffuser en ja ik kan een trekhaak goed gebruiken maar ik krijg het niet over m’n hart om er een gat in te maken.
Elektronica van de Megane II 2003 is volledig kut
@huupe: golf 1 gti heeft geen abs…..
@r32turbo: maar die start nog
@huupe: Ik hoorde laatst dat een Renault 11 last van roest rondom de wielkasten heeft.
@RRenault: Het vliegtuig van de Wright brothers vloog maar 36 m.
@gop1: 37 eb daarna 260. 260 meter verder dan een megane II
@RRenault: daar kom je nog mee op je werk
@huupe: heeft net zoveel relevenatie met het artikel. Artikel gaat over een Mégane 3. Jij meldt dat een auto van 1 generatie én 1 facelift ouder, een auto van 12 jaar oud inmiddels, slechte elektronica heeft.

Snap je dat die auto helemaal niks met deze te maken heeft?
@RRenault: relevenatie moet relevantie zijn. Autocorrect probleempje ;)
Ik val een beetje van mn stoel af..

Die aandachtlijst. koplampen uitvallen, kabelboom doorsnijden, uitvallen stuurbekrachtiging?

Whatzefuck..
@lamborgfan: lampje stuk, tientjes werk (als je het zelf kan minder)
@w0o0dy: dan koop je mooi baggerlampjes. Philips H7 xtreme vision is 50 euro per setje. Als ze dan regelmatig stuk gaan wordt het irritant. Mijn vorige auto (Punto 1.4 16v Sporting, 2004) vrat zo’n setje per 6 maanden. Gaat irriteren na paar jaar…
@swordfish: die klotelampen gingen 3 maand mee in mijn scenic.
Ik heb nu lampjes van 10 euro de complete set.
Zitten er al 2 jaar in.
@jarnobakker: hahaha vandaag is er 1 stuk gegaan na 55.000 km in mn Golf 7. Morgen nieuw setje erin, want de extra lichtopbrengst is érg prettig.
@lamborgfan: Vervelend lang lijstje, ja. En lijkt me gemakkelijk te vermijden met beter ontwerp. Ik begrijp niet dat dat niet eens ophoudt. Dit zijn typisch die dingen die je ook hoorde van de Laguna 2, en veel Citroëns.
Aan de andere kant: Ik heb liever dit hele rijtje aan problemen, dan motor- en bakproblemen, zoals in deze zelfde occasiontests bij de Duitse fabrikanten staan.
Even een paar voorbeelden: 3-serie: swirlflaps, EGR, snijgaten in brandstoftank. Focus: Drukgroep koppeling, kapotte injectoren. Golf: Dualmass vliegwiel, DSG, olieverbruik, lekkende brandstofpomp.
Ik heb zelf de 1.5 dci die bevalt meer dan prima en best zuinig.
Vind hem zo lelijk
Amai, wat kost een 2e hands RS toch veel bij jullie. Daar koop je een nieuwe van in België!

Dat ter zijde…
Met veel pijn heb ik mij RS te koop gezet. Iemand interesse? :)

Enkele foto’s;
http://www.autojunk.nl/2013/07/eigen-auto-3
@kr1zz1p: 10 euro!
@power369: €20 en wij zwijgen erover ;)
Tsjah, Renault is zeker goed op weg vergeleken met een paar jaar terug. Wel vind ik de lijst nog een stuk te lang, zeker omdat het voor een deel om knullige dingen gaat zoals de kabelboom die last de versnellingspook kan schuren. Daar moet de dealer, van te voren, gewoon kosteloos iets aan doen, dat is een stukje service vind ik. Dat kan de klant ook veel geld schelen omdat zo’n kabelboom extreem duur is.

Verder is zo’n Mégane mijn auto niet, al vind ik ze van de voorkant best mooi. De rest van de auto echter niet.
De Renault Megane is als 2.0 GT (220 pk en in feite een gedowntuned RS-blok…) of RS toch wel erg begeerlijk. Dan wordt de keuze tussen een Einser en Megane toch wel heel lastig. Gewicht is ongeveer gelijk. Mja, de Einser is als vijfdeurs wat makkelijker in een pittige uitvoering te krijgen. Van de megane maar 1 vijfdeurs hatchback (dus niet de estate) in NL in GT-uitvoering (phase IV) en de RS is, tja, nogal onpraktisch…
Keuzes, keuzes…
Ik jeb weinig met Franse auto’s, maar koning van de hothatches zijn ze wel.
Het lijstje is niet kort maar, dat zijn de lijstjes van de Duitse produkten ook niet.
Dat er mensen zijn die dit soort auto’s kopen. Zijn dat ook de mensen die modellen als Cato van Ee aantrekkelijk vinden of haal ik nu dingen door elkaar? http://www.apparata.nl/nieuws/bners-op-instagram-cato-van-ee-12300
@meridian: Heb er nog nooit van gehoord (tot nu), maar ze ziet er niet verkeerd uit…
Wat staat dat geel toch mooi op een RS!
Ik heb diverse Méganes gereden en ik vind dat de ‘sportieve’ versies een minder mooi interieur hebben. Verder rijdt de 1.5 diesel met 110 pk echt gewoon prima. Het is geen strepentrekker, maar je komt wel enigzins vooruit.
En bij hoge uitzondering vind ik de station mooier dan de hatchback.
Het is de condensor van de airco die een steentje vangt en niet de condensator, dat is heeel iets anders…
Altijd lekker zo’n gele Mégane RS van deze generatie
Een RS265 dan graag met recaro kuipjes!
Missen nog wel een aantal dingen van het lijstje (hoofdzakelijk 1.5dci K9K):
Turboslangen lekken.
Klep in de uitlaat gaat vastzitten.
Lekke krukaskeerring bakzijde.
En zo zijn er nog wel wat dingen, maar bovenstaande komt veel voor…
Renault Megane is inderdaad geen aanrader voor caravan liefhebbers. Met meer dan 1000kg aan de haak zijn andere veren absoluut noodzakelijk voor een goede, veilige wegligging.
In een megane vind ik de multimedia dramatisch om te bedienen. De navigatie is duidelijk van tomtom, maar een radiozender opzoeken lukte mij zo 1 2 3 niet. Na 4 5 6 ook niet. Terwijl ik nog geen auto tegen ben gekomen waar het zo niet vanzelfsprekend is.
Psssst @casperh: Een airco heeft een condensor, geen condensator. Een condensator is een energieopslagmiddel in de elektronica. In de condensor wordt heet, gasvormig, koudemiddel afgekoeld zodat het neerslaat en weer vloeibaar wordt.
De verhouding aandachtspunten en de pluspunten is precies zoals ik het van de Fransen gewend ben..
Jammer van de velgen, heb ze mooier gezien op een RS.. verder blijft zo’n knalgele bochtenverslinder een auto die ik zeker nog voor de deur ga parkeren.
Zo een Megane II facelift vind ik trouwens behoorlijk tijdloos. Ziet er nog heel modern uit, vind hem nu zelfs mooier dan de Golf V.
Lekker meteen die dikste versie testen, zo zie ik het graag. Lekker in het geel trouwens
Pluspunt: redelijk betrouwbaar? Redelijk? Dat is toch geen pluspunt?
Mijn vrouw heeft er ook eentje. TCE 130pk, gechipt (en gemeten) door Ziptuning naar 163pk. Doet 0-100 in 7,5 sec en haalt 230 in Duitsland. Niet slecht voor een 1.4-tje.

Privelège uitvoering, met leer en lekker in de opties. Pluspunten zijn performance, ruimte, veiligheid, uitstekende verlichting, mooi interieur en veel opties. Met name de keyless entry werkt erg fijn. Minpunten zijn het verbruik, dat boven de 120 echt omhoog schiet. Daarnaast vind ik de stoelen matig (mijn vrouw gelukkig niet) en stuurt hij erg klinisch. Het is net of je achter de Playstation zit. Ook klinkt de audio erg soft, ondanks een upgrade van de speakers.

Qua betrouwbaarheid geen grote klachten. 30.000 tussen beurten zonder verder onderhoud. Eén keer was de paravan volgelopen met prut, waardoor de klimaatregeling onder water liep en uitsloeg. Renault Service heeft hem leeggehaald, gereset en dit is nooit meer voorgekomen. Iets storender is een streepje in de tft van de navi, maar een vervangende tft ligt al klaar. Inbouw door de dealer is begroot op €85,-.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).