Richard Verschoor wint ook de Spaanse F4-titel

Auteur: , 9 Reacties

Eerder dit jaar pakte het Nederlandse Red Bull-talent al de Noord-Europese titel.

Verschoor

Richard Verschoor gaat hard dit jaar. In mei van dit jaar werd hij opgepikt door het opleidingsteam van Red Bull. Het duurde niet lang voordat hij een paar overwinningen op zijn palmares kon bijschrijven.

Als je voldoende wint in zo’n kampioenschap dan word je vanzelf kampioen en dat gebeurde dan ook. Alweer een maand geleden pakt Richard op het Zweedse Anderstorp zijn tiende zege van het jaar in het Noord-Europese kampioenschap en daarmee genoeg punten om de titel veilig te stellen.

Naast dit zogeheten SMP F4-kampioenschap scheurde de jonge Nederlander dit jaar ook over de circuits die het Spaanse F4-kampioenschap aandeed. Ook dit deed hij niet onverdienstelijk. Sterker nog, afgelopen weekend pakte hij ook in deze klasse de titel met nog een raceweekend te gaan!

Het lijkt ons dat hij Red Bull hiermee wel heeft aangetoond dat ze geen foute beslissing gemaakt hebben door Verschoor in hun team op te nemen en we kijken dus ook uit naar waar de Oostenrijkers hem volgend jaar laten racen. Een logische stap zou wellicht het felbevochten Duitse ADAC F4-kampioenschap zijn waar de jonge Nederlander dit jaar al twee weekenden in uitkwam en ook direct een paar puntjes wist te pakken. Maar misschien is die klasse overslaan en gelijk een stapje hoger gaan ook een optie. We weten immers dat Red Bull houdt van een snelle progressie en leercurve voor hun talenten. GP2 dan maar gewoon volgend jaar?9 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
De kampioenschappen die hij heeft gepakt zijn niet heel erg competitief. Neemt niet weg dat dit een heel knappe prestatie is(!), Maar een klasse overslaan lijkt me nu niet handig. Duitse f4 of misschien f3 lijken me wel logisch.
@thijsj: Klasse overslaan bedoelen ze F4 mee denk ik. Zie Ries niet in formule renault of gp2 rijden volgend seizoen. Wel tof van hem!
@thijsj: Je moet niet vergeten dat beide F4 kampioenschappen die hij gepakt heeft wel spec series zijn. Dat wil zeggen, iedereen in dezelfde auto’s en laat het talent maar uitwijzen wie kampioen wordt. In de SMP F4 werd hij met een voorsprong van 75 punten kampioen, en in de Spaanse F4 staat hij met nog één race te gaan op een voorsprong van 176 punten. Zelfs in een minder aansprekend kampioenschap als de SMP en Spaanse F4 zijn dat gewoon hele indrukwekkende prestaties.
Die is lekker bezig! 2 kampioenschappen in 1 seizoen…
Netjes hoor! Ik denk dat F3 – GP2 beter is dan nu direct naar GP2. Door regelgeving zal Max voor eeuwig de jongste F1 coureur ooit blijven en dus heeft sneller promoveren toch geen zin.
Aankomende teamgenoot van Max over twee jaartjes?
@pinut187: Als hij al in de F1 terecht komt, dan is het logsicher dat hij eerst voor Toro Rosso gaat rijden.
@berlinetta: Bovendien wordt Verschoor in december pas 16. Gezien het feit dat je tegenwoordig minimaal 18 moet zijn en een rijbewijs moet hebben voordat je de F1 in mag, zal Verschoor op z’n vroegst pas in 2019 voor Toro Rosso kunnen uitrijden.
Lekker bezig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).