De 15-jarige Richard Verschoor gaat ook naar Red Bull

Auteur: , 43 Reacties

Max mag wel op zijn tellen gaan passen...

Richard-Verschoor

Heet nieuws vanuit de Nederlandse autosport: Richard Verschoor is opgenomen in Red Bull’s Junior Team. Dit weekend staat Richard in Zandvoort aan de start voor de tweede ronde van het Noord-Europese Formule 4-kampioenschap. In het Russische Sochi wist de jonge coureur zich te kwalificeren op pole position en meteen race 1 te winnen, onder toeziend oog van de Formule 1-bonzen. Die prestatie heeft er mede toe geleid dat hij nu een belletje heeft gekregen van (vermoedelijk) Helmut Marko.

In het Red Bull Junior team voegt hij zich bij GP2-rijder Pierre Gasly, Formule 3-rijders Sérgio Sette Câmara en Niko Kari alsmede de Australische F4-coureur Luis Leeds. Die laatste is de andere nieuwe aanwinst in het programma en komt uit in het Britse F4-kampioenschap.

Aan Richard is het nu om lekker te presteren in de F4, waarin hij uitkomt voor het Nederlandse MP-motorsport dat ook een GP2-team runt (crash-video). We weten immers allemaal dat dingen snel kunnen gaan als je goed bent en bij Red Bull zit…

Zie ook dit artikel: 9 Nederlandse racetalenten om in de gaten te houden.

Bedankt Bas Jelle voor de tip!43 reacties

Zo goor als dat drankje, zo tof zijn de dingen die Red Bull doet op motorsport gebied.
@ihrte: Ik verbaas me er wel vaker over hoe Red Bull zoveel geld verdient. Zijn er daadwerkelijk mensen die het kopen?
Vroeger kocht ik ook wel eens een energiedrankje, maar dan was het altijd die goedkope troep die vrijwel hetzelfde smaakte.
Nu is het natuurlijk wel altijd te krijgen op festivals en bij tankstations, maar ze doen toch iets goed.
@berlinetta: het gaat verder dan ‘te verkrijgen op en bij’.

Heb je wel is in het koel-schap gekeken van een tankstation? Is vaak voor minsten 1/5 deel gevuld met Red Bull in verschillende smaken en formaten. En dan heb ik het niet eens over de kleine Red Bull koelkastjes waar ze er altijd minstens 1 van bij de kassa en 1 bij de ingang hebben staan.

Ik denk dat die dingen verdomd goed verkopen, ja.
@berlinetta: Bedenk dat de kostprijs van een blikje Redbul 13 cent is en ze voor meer dan 2 euro per blikje in de supermarkt liggen. En ja, jongeren drinken die zoete zooi alsof het water is.
@stephano: Volgens mij is de kostprijs zelfs maar 4 cent per blikje, incl transport
@big92: Het blikje zelf is nog het duurst.
@stephano: coca cola wordt helemaal gek daarvan. Kost net zoveel als hun product om te maken maar ze vragen veel meer. Geniaal.
@stephano: Alleen zit er altijd nog een laag tussen, die complete opbrengst gaat dus niet helemaal naar Redbull
@stephano: ze liggen voor een euro in de supermarkt, niet ‘meer dan 2’
@berlinetta: Je moet je ook niet vergissen in het feit wat Red Bull allemaal doet in sport. Ze hebben zichzelf overal in gemengd. Zijn eigendom van diverse voetbalclubs zoals New York Red Bulls en Red Bull Salzburg. Diverse extreme sports evenementen zijn ze sponsor van en zelfs bij de sprong van Felix Baumgartner was Red Bull flink betrokken. Overal waar je kijkt tijdens sportevenementen en andere evenementen zie je Red Bull. Ik denk dan ook dat Red Bull tegenwoordig de meeste inkomens genereert tijdens dit soort evenementen en sport dan bij de verkoop van de drankjes.
@viezefreddyw: Plus het is een marketing machine! Ze pompen mega veel winst weer de marketing in! Uitzonderlijk veel.
@rijnooit: de helft van de omzet gaat naar marketing
@viezefreddyw: Uiteindelijk vermoedelijk allemaal beheerst door de Grote The Rotshschild Bankdynasty, waar voorlopig niemand tegenop kan . . . , ben er alvast mee bezig . . .
@ihrte: helemaal mee eens
Super tof voor hem!
Het gaat wel lekker met de nederlanders
@martijn11: Nederlanders gaan wel vaker lekker
Begint een beetje op voetbal te lijken, breed ‘em while they are young.
@el-loco: tsja het geluk komt niet vanzelf aanwaaien natuurlijk
Super dat er zo veel talent uit NL komt! Hoop voor hem dat ie kan meekomen en zich in de kijker weet te rijden. Zou top zijn om nog meer NLers in de F1 te krijgen!
@E34M5Touring: Max kan zijn stoeltje bij Red Bull alvast warm houden voor hem ;)
@berlinetta: Gewoon een all Dutch F1 team, lijkt me veel mooier :) Bernhard Jr. en Jos V als teamleider. Jan Lammers als Pressguy. Oranje auto bestickert met tulpen, klompen en molens. Zeeuws meisje als Pitspoes! Zandvoort als uitvalsbasis, moet helemaal goed komen toch?
@E34M5Touring: En dan nog het liefst met een Donkervoort F1-wagen ;)
@berlinetta: Joop de techniek, Daf het vervoer, KLM de langere stukken. En een paar jachten voor de hele rambam in Monaco :P
@E34M5Touring: KLM is over een paar jaar failliet, en hebben daar nu (en zullen ook nooit hebben) geen geld voor.

klote maatschappij dat het is
@thefmanl: ik ben maandag nog komen vliegen met KLM vanuit Canada en het is idd een vreselijke maarschappij. Wat een klote stoelen. De beste maarschappij ooit is voor mij virgin atlantic. En dan heb ik nog met Singapore airlines gevlogen in de A380 . Virgin staat bovenaan voor mij
@rolov: mijn favorieten maatschappij is toch wel Qatar airways, nu vliegt mijn vader daar ook dus ben wel een beetje partijdig
@thefmanl: volgens mij heeft iemand niet zo goede ervaringen met KLM.

De wens is de vader van de gedachte misschien?
@87sandyd: nee zijn gewoon bezig om Martinair naar de vernieling te helpen, waardoor heel veel piloten daar weg moesten (waaronder mijn vader). Dus nee geen goeie ervaring
@thefmanl: Air France trekt de hele zooi ten onder KLM draait winst.
@E34M5Touring: nee geen oranje auto! Dat vind ik toch zo lelijk he. Doet dan maar rood/wit/blauw
Haha hij zat bij mij op school fietste altijd met hem naar huis 😁
@autofreaker: hij was altijd eerder thuis zeker?
@autofreaker: En? Kon je hem bijhouden? :P
@stephano: hahah moeilijk 😉
Haha, Max, je bent een ouwe l^l aan het worden in de autoracerij! Maar goed, ze hebben de minimum leeftijd in de F1 omhoog geschroefd naar 18, dus dat gaat ie niet winnen van Verstappen.
Ik ben toch wel jaloers hoor
Hij met max in een winnend team gesponsord door Heineken!
@mrrallycross: alsjeblieft niet worden ze vierkant uitgelachen door de Duitsers en Belgen
@thefmanl: De Belgen hebben momenteel niet veel te lachen in de F1.
@thefmanl: Die Belgen en Duitsers gaan juist huilen,, Nederlands biermerk als hoofdsponsor en dan nog een Nederlands wereldkampioen ook !
Wat ik ook zo mooi vind aan dit verhaal is dat die jongen in eerste instantie niet de autosport is ingegaan om professioneel coureur te worden. Hij ging gewoon graag in de weekenden karten omdat hij dan tijd kon doorbrengen met zijn vader. Pas toen bleek dat hij ook echt talent had en goede resultaten boekte, is het balletje pas gaan rollen.
Doet ie goed!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).