Rovers doen ‘Truck Heist’ bij rijdende vrachtwagen

Auteur: , 29 Reacties

..en gaan aan de haal met heel veel Apple-goodies. Iets te veel F&F gekeken wellicht?

*Niet de daadwerkelijke truckroof

Het vergt wel wat vaardigheid en ballen, al rijdend op de Duitse Autobahn vanuit een voertuig het slot van een truck openbreken en deze vervolgens helemaal leegroven. Toch is dit wat er gisternacht gebeurde met een uit Waalwijk vertrokken vrachtwagen, waarbij 125 iPads, vier iPad-mini’s, 30 iPhones en twee Apple-toetsenborden werden buitgemaakt. Schade: 70.000 euro.

De Tsjechische chauffeur heeft niets doorgehad, en zijn medeweggebruikers kennelijk ook niet, want hij kwam er pas tijdens een stop in Kassel achter dat hij inmiddels leeg rondreed. Je zou zeggen dat het voor bestuurders wel opvalt als je op de snelweg rijdt en er pal voor je neus iemand via een motorkap op een truck klimt, maar goed.

De toeren die Apple-fanboys uithalen om aan hun waar te komen… Dit is overigens niet de eerste keer dat op deze manier een kraak is gezet, in Roemenië zagen we al eens iets soortgelijks.29 reacties

Nou, dan worden infrarood camera’s achterop de trailer een nieuwe hit zodat de trucker het wel ziet…
Raar verhaal, is het niet logischer dat het bij een eerdere stop gebeurt is, als de chauffeur niets door had hoe weet hij dan wanneer het precies gebeurt is.
@sketcher: ik heb de link over de Roemeense dieven eens gevolgd. Impressive, toch zou je denken dat iemand dat zou zien. Wellicht diep in de nacht gebeurt?
@sketcher: Zie het artikel op nu.nl – de eerdere stop was op een verlichte parkeerplaats dus onwaarschijnlijk dat het daar gebeurd is. De snelweg was was verder erg rustig (en waarschijnlijk onverlicht) zodat er verder ook geen getuigen waren.

http://www.nu.nl/buitenland/3675517/rijdende-vrachtwagen-leeggeroofd-duitse-snelweg.html
@potver7:
Wel mooi dat ze in het artikel uitleggen hoe het stap voor stap gebeurd is, terwijl de chauffeur het niet eens gemerkt heeft. Dus weten hoe het gebeurd is kunnen ze helemaal niet weten…
@sketcher: lijkt mij ook sterk dit, wat wel veel gebeurd en wat ook te doen is, is het leeg halen van rijdende treinen. Op lang gestrekte Russische trajecten klimmen ze op de trein en met snijbranders maken ze containers open en flikkeren alles langs het spoor en dat word dan weer opgepikt (veel sigaretten). Maar dan heb je de tijd en je word niet gezien, lijkt mij een lastig verhaal op de snelweg.
Ik weet vervoerders die hun containers op treinen laden als ze naar Rusland gaan met de deuren tegen elkaar en dan de boel vast lassen.
@sketcher:

Het verhaal is idd nogal wat te straf om geloofbaar te zijn.
Het zou niet de eerste zijn die op een parking beroofd word en pas naderhand ziet dat het gebeurt is.
Hoeveel truckers wandelen eerst rond hun vrachtwagen als ze vertrekken? En zelfs nadat zo’n chauffeur terug komt van zo’n truck-stop, hoelang duurt het voor alleer hij vertrekt nadat hij ingestapt is.
@sketcher: in 2008 is er al eens een ‘6-koppige bende’ op heterdaad betrapt door de Dortmundse politie. http://www.n-tv.de/panorama/LKW-in-voller-Fahrt-ausgeraubt-article10225401.html
Is een oostblokker, geen grote kans dat die zelf de spullen heeft gejat of laten jatten?
@r32t: dat lijkt mij ook een beter verhaal.
@r32t: Ik denk dat die kans net zo groot of klein is als bij een Nederlandse chauffeur. De kans bestaat, maar is zeker niet groot. De Polizei zal er zeker wel onderzoek naar doen, bijvoorbeeld door het bekijken van beveiligingscamerabeelden op parkeerplaatsen, en het onderzoeken van z’n tachograaf.
Duitse snelwegen hebben over het algemeen geen straatverlichting denk er een donkere auto bij, zonder verlichting en een rustige duitse autobahn waar de rest toch langs blaast met een niet vervelende snelheid. Beetje fysieke skills erbij… Alsnog een sterk verhaal, dat dan weer wel.
@C220AMG: Lijkt me prima te kunnen, auto zullen ze wel aan de truck hebben bevestigd alleen hoe ze het dan in de auto kregen is mij ook een vraag.
@The360box: cabrio.
Life is a game
BMW met Flir installatie en je hebtgeen verlichting nodig, gedruft, maar mogelijk.
Ben ik nou de enige die me afvraagt waarom dat per se in een vrachtwagen moest?

Dat kan je nog kwijt in de achterbak van een Aygo
@rijbewijzer: misschien stonden er ook nog wel 100 plasma televisies en 50 wasmachines in die vrachtwagen maar vonden ze die te lastig om al rijdend te stelen.
@mashell: Of een pallet ingeblikte ananas. Dat ze dat hebben laten staan….
“125 iPads, vier iPad-mini’s, 30 iPhones en twee Apple-toetsenborden werden buitgemaakt. Schade: 70.000 euro.”

Ik wilde eens een simpel rekensommetje maken maar bij de berekening van de iPad van pak ‘em beet €600 kom je al op €75.000 straatwaarde. Moet je nagaan hoeveel die dingen dus eigenlijk kosten..
@The360box: iPads kosten gemiddeld ~500 retail incl btw en in de schade wordt uiteraard die BTW niet meegenomen. Zelf even een snelle berekening gemaakt en kosten lijken wel redelijk eigenlijk!
Dit gebeurt al maanden (!) in de transportsector, dieven rijden in een busje met slijptollen (op accu) en slijpen de scharnieren van de deuren los. Eerste reactie hierop was dat er dikkere scharnieren en sloten werden gebruikt zodat de dieven langer hun leven op het spel moesten zetten om de vracht te kunnen stelen, dit blijkt in sommige gevallen te werken omdat de slijptollen op accu erg veel stroom verbruiken en vroegtijdig op raken. Op een onverlichte weg is dit dan ook lastig te zien voor een vrachtwagenchauffeur wanneer de dieven zonder licht direct achter de vrachtwagen rijden.
@leftlane: grotere accu van 120ah erop.
Iets teveel Gta 5 gespeeld…
Tja, als je weet dat in waalwijk, waar ik ook wel eens trailers wegzet, niemand van de portiers etc nederlands spreekt.. Alleen maar pools / roemeens, dan ddnk je toch eerder aan een inside job..
Cool verhaal, maar ik heb er toch zo m’n twijfels over.

Verder hoe wisten de dieven dat de camion apple producten vervoerde?
@Hupke: dat ze dat wisten lijkt me nog wel het meest realistische van dit verhaal
Als het echt zou zijn gebeurt, en niet gewoon op een parkeerplaats klinkt het best impressive, je zou zeggen dat ze het vaker hebben gedaan want het lijkt me niet zo dat dit in een keer zonder fouten lukt.
Ik denk dat je dit als chauffeur ook zou moeten voelen in de cabine. Als ik in de cabine zit van mn vrachtwagen, en er klimt iemand via het trapje bovenop de tankoplegger, dan voel ik dat direct, weliswaar stilstaand. Maar dat iemand erop klimt en wat de dieven hebben gedaan is wel een vergelijkbare situatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).