Russische transseksuelen mogen voortaan met de bus

Auteur: , 31 Reacties

Rusland verbant namelijk iedereen met psychische stoornissen van de weg, en daar vallen in het Paradise by the dashcam light veel meer mensen onder dan je denkt.

Geen Russische Gallardo

Je zou het niet verwachten, maar Rusland kampt met een behoorlijk hoog aantal jaarlijkse verkeersdoden. In 2012 eiste het verkeer aldaar maar liefst 28.000 dodelijke slachtoffers, oftewel 55 doden per 100.000 auto’s. Dat aantal is te hoog, en daarom heeft Premier Medvedev onlangs een regeringsbesluit getekend dat iedereen met een psychische stoornis verbiedt om actief aan het verkeer deel te nemen.

Het begrip “psychische stoornis” wordt in Rusland alleen wat ruimer uitgelegd dan je zou verwachten, want daaronder vallen bijvoorbeeld ook transseksuelen, tweeslachtige personen, fetisjisten, exhibitionisten, voyeuristen, gokverslaafden en kleptomanen. Oh ja, het is voortaan ook voor mensen onder de 150 cm verboden om de auto te pakken.

De Russische Professional Driver’s Union staat vierkant achter het plan en denkt oprecht dat de veiligheid gebaat is bij hardere medische eisen. De unie is echter wel van mening dat de regelgeving niet zo streng moet zijn voor niet-professionele weggebruikers. Kan wel wezen, maar volgens ons kan de Russische regering zich beter op andere zaken focussen als het de verkeersveiligheid aan wil pakken.

Professionele hulpverleners zijn het uiteraard niet eens met de regel en menen dat de wetgeving alleen maar meer problemen in de hand werkt. Mensen met psychische issues zullen in het vervolg immers wel twee keer nadenken voor ze hulp gaan zoeken, omdat ze het risico lopen dat ze hun rijbewijs mogen inleveren. Daarnaast vinden de psychiaters dat het begrip “psychische stoornis” veel te vaag omschreven is, en daar valt wat ons betreft wel wat voor te zeggen.

Foto: rainbow Lambo uit Maleisië31 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Dus nu transsexuelen met de bus mogen reizen. Krijgen ze dan ook een transsexuele chauffeur? Hoe zit het met exhibitionisten/voyeurs, krijgen die dan ook naakte chauffeurs of wat.. Of ik heb het over het hoofd gezien.
@atakan: Als jij in Rusland woonde kon je nu ook met de bus gaan vermoed ik …
@fejjie: jij maakt m’n dag.
Dus dit is Gordon z’n nieuwe ride? Die R8 vond ik dan toch wat mooier.Maar wie ben ik.
Only in Russia!
Valt me nog mee dat ze homoseksualiteit kennelijk buiten beschouwing laten. Je weet het nooit met die Russen.
@donvincenzo:
lijkt me dat het merendeel van de russische verkeersdeelnemers een psychishe stoornis heeft als ik die daschcam filmpjes bekijk
Deste beter voor hun
Man man man terug naar voor Nelson Mandela, straks ook nog allemaal achter in de bus
Aha, ik had het al ergens anders gelezen maar dit verhaal is vollediger. En dus ook logischer.

Op zich natuurlijk goed dat ze de verkeersveiligheid willen verbeteren. Maar deze regeling is nog slechter dan de oude-diesel-in-steden regelingen die wij hebben.

Aangezien dat onder andere transseksuelen niet meer of minder verkeersgevaar opleveren…
Hoe kun je transseksuelen nou als psychisch gestoord bestempelen?
Dat ze tijdens hun transformatie mentaal gevoeliger zijn oké, maar dit riekt een beetje naar uitsluiting. En nee, ik neem het woord discriminatie nog niet in de mond, want dat wordt in dit land veel te snel geroepen zonder dat we alle feiten boven tafel hebben.
@granlusso: geldt overigens ook voor andere bovengenoemde personen, had deze er even uitgepakt ;)
@granlusso: Want ze zijn feitelijk psychisch gestoord…
Gender identity >disorder<
Een hersenafwijking, een productiefout. Noem het hoe je wil. Het komt op hetzelfde neer.
@granlusso: Zeg toch maar gewoon discriminatie hoor. In Rusland is het heel normaal om andersgeaarden te discrimineren. Want hoewel homo’s niet in het bovenstaande lijstje staan, is dat in feite ‘de doelgroep’ van deze gelegaliseerde onderdrukking…
Nou, nog even een wiki’tje voor het weekend:
‘Voyeurisme is het heimelijk en doorgaans met seksuele lustgevoelens kijken naar een of meerdere mensen die geheel of gedeeltelijk naakt zijn en al dan niet seksuele handelingen verrichten.’
Dus als je naar een stel vrijende mensen kijkt en daar opgewonden van wordt, hoor je erbij.
Als je een stiffie krijgt door naar een mooie film met die Benz-zusjes van afgelopen week kijkt, hoor je dan ook bij de club, of niet?
In dat geval kan je van vrijwel alle mannen het rijbewijs afnemen!
@gregorius: Film telt niet, want privé. Voyeurisme doe je ‘live’…
Te belachelijk voor woorden!
Er wordt wel eens geroepen worden dat de president van Rusland aan grootheidswaanzin lijdt en zijn handelingen in het Krim conflict en de organisatie van de Olympische Spelen in Sotchi geven daar ook wel een beetje aanleiding toe. Dus Poetin mag vanaf nu ook gratis met de bus?
Dus wel transseksuelen, tweeslachtige personen, fetisjisten, exhibitionisten, voyeuristen, gokverslaafden en kleptomanen, maar niet alcoholisten en drugsverslaafden? Logisch, dat zou teveel kiezers kosten…
@potver7: goed punt!
@potver7: Misschien heb ik niet zo’n hoge pet op van de democratie in Rusland, maar ik denk dat bestuurders aldaar zich bijzonder weinig aantrekken van “de kiezer”.
@potver7: Natuurlijk niet. Dashcam filmpjes van dronke bestuurders is export product nr 1 op dit moment!
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel dodelijke verkeersongevallen in Rusland veroorzaakt worden door transseksuelen, tweeslachtige personen, fetisjisten, exhibitionisten, voyeuristen, gokverslaafden en kleptomanen. Vijf?
@potver7: Duizendveel volgens de marionettt….. uuuuh premier van Rusland.
Ik snap niet hoe je een gallardo naar een wrapboer kunt sturen, m van een regenboogwrap en oranje velgen (forgiato?) laten voorzien en m dan mooier vinden dan eerst
Als we konden stemmen voor de meest interessante titel van het jaar was deze zeker hoog op de lijst gekomen. Ik moest even twee keer lezen om zeker te zijn dat ik het goed las.
Ongelooflijk. Bron: USA TODAY.

Ik heb hele Russisch document gelezen, en er word nergens specifiek gepraat over transseksuele, fetisjisten, exhibitionisten, voyeuristen, gokverslaafden en kleptomanen.

De regels zijn aangescherpt wat betreft bepaalde psychologische ziektes en voornamelijk op lichamelijke handicaps van ogen en oren.
Ik vind transseksuelen levend gevaarlijk in het verkeer, vermoedelijk reed er vanmiddag een achter mij in een Audi
Hahaha, kunnen ze beter alle Russen verbieden te rijden.
fetisjisten, exhibitionisten, voyeuristen, gokverslaafden en kleptomanen zijn in ons land ook mensen met een psychische stoornis hoor – ofwel “collega’s met karakter”.
En terrecht!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).