Sneeuwpret kan Max Verstappen 30.000 euro kosten

Auteur: , 46 Reacties

Nee die hoeft hij, als de boete inderdaad wordt opgelegd, niet zelf te betalen. Bespaar je het tikwerk.

Max’ avontuur im Tiroler Knusper Schnee kan nog weleens een lelijk financieel staartje krijgen. Het Red Bull team verzuimde voor de stunt de benodigde vergunning aan te vragen en ook in het altijd gezellige Oostenrijk kunnen ze daar niet om lachen. Het gebied waar de F1-auto met Max achter het stuur werd losgelaten is namelijk een beschermd natuurgebied.

Red Bull als organisator kan dus met een gepeperde boete op de vingers worden getikt, maar een gave stunt was het wel. Overigens zegt de energiedrankjesboer zelf dat er wel degelijk toestemming was en dat miscommunicatie ervoor zorgde dat het papierwerk niet in orde was. Verder kunnen we Marianne Thieme (ze leest mee) geruststellen; er zijn geen plantjes of diertjes gesneuveld. (Via: TT)46 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Het is eigenlijk ook onzin om met een f1 in de sneeuw te gaan rijden
@cthijs: Alsof een race met een F1 auto wel zin heeft. Je komt toch altijd weer uit waar je begonnen bent.
Mits er geen Renault-motor achterin ligt.
@MauritsH: Hoezo? Je vertrekt toch uit de pits? …
@robert110: tja vernieuwingen en innovatie komen inderdaad niet uit de F1.*sarcasmeuit
@paginl: Nee klopt, dan doen de technische vaklui in hun fabrieken ;)
@cthijs: er zijn wel meer dingen onzin, maar dat betekend niet dat het geen vermaak is
@cthijs: maar wel vet en leuk
@cthijs: ooit gehoord van marketing?
@cthijs: rij jij een Prius?
@mrcabdrivert: Nee, het is onzin om een Prius te rijden. Hij rijdt heel goedkoop: VW Lupo diesel.
Betaald het team😅
@robin121089: betaalt*
@agarde: krijg je hier nou een harde van, mensen verbeteren?
@johanhummer9: Een harde wat?
Wisselgeld. Die beelden zijn de hele wereld over gegaan en de marketingwaarde is veel hoger.
Misleidende titel 😢

-edit: what a crime…-
Waarom zou max Verstappen die boete betalen red bull als organisator zou moeten betalen. Maar zonde dat het niet helemaal goed geregeld is

-edit: LEZEN-
@mooiwarkdrenthe: godkanonne, welke tekst heb jij gelezen? of ben je in een kaar naar beneden geracet om op “reageer” te rammen, zonder uberhaupt de inleiding te lezen?
Ja, dat is een beetje dom. Maar ach, ze kunnen altijd zeggen dat ze er niet vanaf wisten……
Maakt de stunt toch alleen maar mooier? Ook dit gaat weer heel de wereld rond, en als dat “maar” 30000 euro kost, is dat hele goedkope marketing…
Klinkt zo lekker in het gehoor, en het leest ook nog zo prettig ….. de naam Max Verstappen. Hoe dom kun je een kop van een artikel maken als de persoon in kwestie alleen is gevraagd wat zeg ik opgedragen is door RB om een demo te rijden in Oostenrijk. Wie zou die (eventuele) € 30.000.00 voor zijn rekening gaan nemen. Zijn opdrachtgever natuurlijk. Maar ik geef toe, Max is een publiekstrekker dus is hij het bedrag verschuldigd. Lekker weer Nederlanders op hun smalst.
@michael.steel.52012: happen maar..
@norge: Het is niet een kwestie van happen ” Klinkt zo lekker in het gehoor, en het leest ook nog zo prettig ….. de naam Max Verstappen.” daar bedoel ik mee dat er op een heel goedkope manier Max zijn naam wordt gebruikt om de aandacht te trekken. Je zal niet in de kop zien “Sneeuwpret kan Red Bull 30.000 euro’s kosten” vandaar mijn ophef.
@michael_steel: de bestuurder is aansprakelijk en dat is Max, die in die zin klopt de titel. Maar dat red Bull de eventuele boete betaalt is natuurlijk vanzelfsprekend.
@dondeboer: Max is aansprakelijk als bestuurder van het voertuig en daaruit voortvloeiende eventuele aangebrachte schade aan derden. Dat staat compleet los van de aansprakelijkheid voor het aanvragen van een vergunning, deze komt helemaal op conto van de officiële aanvrager RB.
In de tijd van het schrijven van dit artikel zijn er meer dan voldoende blikjes te dure ranja verkocht dan het bedrag een eventuele boete.
Not many RB f#cks were given.
Wat vreselijk, nu krijgen ze nog wat extra media aandacht die ze niet hadden als ze de vergunningen hadden. En dat voor slechts 30,000- euro!
Maar goed dat Max alles heel gehouden heeft, anders had ‘Red Bull Crashed Ice’ ineens een heel andere betekenis gehad.
30k is echt een lachertje voor dit miljarden concern
Volgens mij reedt tie nog te snel ook….
Lekkere clickbait titel….
Niks aan de hand dus, was een mooi filmpje, mag wat centen kosten.
Kunnen er wel lacherig over doen maar weet je hoeveel ijs en sneeuw door dit ritje gesmolten is?

Ik zou de dijken maar ff verstevigen als ik ons was…
Dat er nog zoveel mensen die vieze rommel drinken.
30000euro is de maximumstraf die hij kan krijgen. Straf ligt altijd ergens tussen het minimum en maximum. Volgens mij gewoon ingecalculeerd in Redbull’s kosten.
Als Oostenrijk zijnde zou ik daar helemaal niet moeilijk om doen. Dit is toch geweldige promotie voor zowel Red Bull als Kitzbühel? Ik ben er vrij zeker van dat veel mensen die nog nooit van Kitzbühel gehoord hadden, nu weten wat het is en waar het ligt.
Ik vind het knap dat je dan zonder de juiste vergunningen een formule 1 wagen op een afgezette skipiste neer kan zetten zonder dat een ambtenaar iets in de gaten heeft dat er iets niet klopt. Menig Nederlander lukt het niet om een tuinhuisje neer te zetten of boom te kappen.
@janmetdelangeachternaam: zeg maar hoi tegen de NSB’ers….
Het was wel een leuke actie maar die boete is iets minder
Dit zou in nederland roch wat gevoeliger liggen na haaksbergen.
Ik denk dat die F1 een stuk schoner is dan die tweetakt sneeuwscooters en die olierookstokende Pistenbully’s die elke dag en nacht de berg op sjouwen. Dus met dat beschermde natuurgebied zal het wel loslopen. Puur gezeur om papierwerk dus.
Jahoor, beschermt natuurgebied. En daarom maak je er een skigebied van? Wat dat is zo natuurlijkvriendelijk? Laat me niet lachen. Waarschijnlijk heeft Red-Bull tegen het plaatselijke bestuur gezegd, joh willen jullie 30K extra voor de kas? Klaag ons dan even hiervoor aan dan betalen wij snel en is het opgelost. Voor jullie 30K en voor ons een goedkope marketing stunt.
Storm in een glas met sneeuw, blijkbaar heeft RB gewoon netjes een vergunning aangevraagd en die was goedgekeurd. Echter niet op tijd vrij gegeven. Ook daar werken de ambtenaren zonder al teveel Redbull of koffie in hun mik en zijn dus niet zo snel. Komt vast allemaal wel weer goed.
“Nee die hoeft hij, als de boete inderdaad wordt opgelegd, niet zelf te betalen. Bespaar je het tikwerk.”

Waarom zeg je dan niet ‘Sneeuwpret kan Red Bull 30.000 euro kosten’?

Ik heb geen begrip voor leugenachtige journalistieke trucs…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).