Snelwegbrug Seattle in de plomp gestort

Auteur: , 19 Reacties

Stel je voor: je rijdt op de snelweg en ineens zakt de brug waarop je rijdt door en beland je met je auto in een rivier.

De brug nu (foto credit @anlopez via Twitter)

In de Ustited Nates of Amurica is in de buurt van Seattle tussen Burlington en Mount Vernon een snelwegbrug over de Skagit rivier ingestort. Resultaat: meerdere auto’s in het water maar wonderbaarlijk genoeg geen doden. Wel waren er drie gewonden te betreuren. De brug is onderdeel van de belangrijkste wegverbinding tussen de VS en Canada: de snelweg Interstate 5 tussen Seattle en Vancouver.

De brug in betere tijden via Google Streetview

Naar de oorzaak is het vooralsnog gissen, de verhalen lopen uiteen van een “oversize load truck” die het frame van de brug gesloopt zou hebben tot geruchten over een slechte staat van onderhoud. Dat laatste wordt gevoed door de bevinding van de Amerikaanse bond van ingenieurs dat ongeveer 25% van alle bruggen in de staat Washington niet aan de veilligheidseisen voldoet. President Barack Obama heeft een tijdje geleden al opgeroepen om meer geld vrij te maken voor onderhoud aan bruggen in heel Amerika. Maar ja, hij heeft ook beloofd Guantanamo Bay te sluiten, toch?

Overigens is dit al de tweede brug die eraan gaat binnen een paar dagen, een paar dagen terug was er een serieus gevalletje domino in Texas dankzij een brand.

Foto bovenaan artikel: anlopez19 reacties

200 meter verder ligt nog een brug, de overlast zal meevallen denk ik.
@papa: ok pap!
Holy smoke die brug in Texas, bizar!

Gelukkig gaat er in Nederland nog wel een klein beetje van je wegenbelasting naar de onderhoudskostenpot van de wegen
Waarom is die brug in het filmpje zo ontzettend hoog? Ik zie weinig bergen.
@roller: tja beetje lullig voor het scheepsverkeer als je de brug zo wat vlak over het water legt
@roller: Die komen nog, ze houden niet van hoogteverschillen in de VS. Vandaar dat ze het maar zo lang mogelijk op een bepaalde hoogte houden.
@roller: Ik denk een oude rivierbedding. Rechts zie je nog net een metalen brug die waarschijnlijk over de huidige rivier hangt.
Het is U Naait me States…
@felix1989: hahahahahahahahahahahaha………..
Dit is een van de grootste angsten van een aantal familieleden met waterangst… Ik moet zeggen dat de stalen balken op de bovenste foto er ook niet erg traditioneel Amerikaans oversized uitzien…
De brug lijkt wel in één geheel naar beneden te zijn gekomen, alsof hij van de steunpilaren afgeschoten is…

Je ziet op de plek van de pilaren ook dat de frame- en brugdelen van de brug ook gescheiden zijn van elkaar…
http://maps.google.nl/maps?q=burlington&hl=nl&ll=48.444227,-122.34102&spn=0.003241,0.005316&sll=48.444562,-122.341803&sspn=0.003241,0.005316&t=h&radius=15000&hq=burlington&z=18&layer=c&cbll=48.44437,-122.341171&panoid=Upd-VLdShRKx4x67WpN0Qw&cbp=12,64.81,,0,14.45

Lijkt mij dus niet gevalletje vrachtwagen die een steunpilaar omver heeft gereden… Maargoed ben ook geen expert…
Cunstructie foutje?
Dit is gewoon weer een gevalletje schijt hebben aan de infrastructuur zoals met alles in dat land! Belasting betalen ze nauwelijks -> geen inkomsten -> geen infrastructuur -> eigen schuld!
Zogenaamde “interstate wegen” & infrastructuur vallen onder de federale US overheid. Amerikanen haten het om aan de Fed Gov belastingen te betalen en vinden dat ze vooral voor alles zelf wel kunnen zorgen. De staten zelf hebben dan weer torenhoge schulden….

Gevolg: ALLES wat we in Europa beschouwen als “infrastructuur” van een land is in extreem slechte staat: powergrid, wegen, bruggen, waterleiding, dammen, spoorwegen, metro…
@baap: Yup, zie ook die brandweerwagen.. Ze blinken tegen de sterren op maar ze kunnen niet tippen aan onze snellere, beter uitgeruste, recente wagens in West-Europa
En ik moet deze zomer nog van Seattle naar Vancouver
Na de supercars komen nu de bruggen?!
Ik zou wel eens wat meer foto’s willen zien eigenlijk, zo lijkt het precies of die is doorgeknikt wat me heel sterk zou lijken aangezien ze daar ruimschoots op voorzien worden.
Een overbeladen vrachtwagen lijkt me sterk dat die de oorzaak is van instorten. Lijkt me meer een geval van jarenlang geen onderhoud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).