Tom Coronel wint BMW Sports Trophy 2013 [video]

Auteur: , 21 Reacties

Of wij gisteren van het bestaan van deze trofee af wisten? Nee, maar zo vaak komt het niet voor dat een Nederlandse racer iets wint. Bovendien had onze WTCC-racende landgenoot redelijk wat concurrentie.

Elk jaar doet BMW een BMW-feestje aan het einde van het seizoen, waarin in het Doppelkegel-gebouw van BMW Welt allemaal motorsport-BMW’ers tegen het licht worden gehouden, en de meest succesvollen onder hen prijzen winnen. Dit jaar was het scheurmuis Tom Coronel die, na met zijn 320 TC dit jaar twee WTCC-races op zijn te naam schrijven, met de grootste eer en (niet geheel onbelangrijk) 30.000 euro naar huis ging. De ranglijst van deze Driver’s Competition telt maar liefst 25 namen.

De ceremonie viel mooi precies tussen twee opnames van reclamespotjes in, en dus had Tom plek in zijn agenda om zich te laten lauweren. Naar verluidt heeft hij ook meteen 16 plasma-TV’s verkocht op de BMW-borrel. Maar serieus, dit is natuurlijk erg leuk voor onze goedlachse toerwagen-landgenoot. Er stonden nog 3 andere Nederlanders in de ranking: Liesette Braams-van den Berg (7, BMW 123d) ; Simon Knap (23, Z4 GT3) en Ricardo van der Ende (24, BMW M3 GT4).

Als kers op de taart mocht de 40-jarige vader van Rocco en part-time dakdeuker Coronel (evenals een aantal genodigde journalisten) op Jerez een M3 DTM testen, dit deed hij afgelopen zondag.

Gefeliciteerd, Tom! Een video van zijn Jerez-avontuur vind je op autojunk. Wel even liken, hè?21 reacties

Dat een vrouw tussen de mannen op een 7de plek eindigt zegt al genoeg over het niveau van deze raceklasse.
@alcantara: of over het niveau van deze vrouw…
@alcantara: Dat slaat natuurlijk nergens op. Coronel is verder een uitstekende coureur!
@alcantara: in welke race klasse rij jij?
@alcantara: Die vrouw stuurt in elk geval beter dan jou.
@rikus: Dan jij.
@alcantara: Wat ben jij toch een slechte autoblog troller! Tom, gefeliciteerd met het winnen van de BMW Trophy!
@alcantara: Een vrouwelijke coureur of een man die van alcantara houdt.. Wie zou de grotere ballen hebben?
@alcantara: Ik zou jou wel eens een ronde op de ring zien doen tegen Sabine Schmitz met 2 gelijkwaardige auto’s ;)Sterker nog jij mag een betere’/snellere wagen nemen ;)
@alcantara: lezen. Het zijn allemaal coureurs uit verschillende raceklassen. Waarvan veel zeer competatief en gerespecteerd.
@lambo4all: En toch heeft de beste onder hen maar 2 zeges op een heel seizoen …
@alcantara:

Zegt degene die met zijn bmw op autoblog is geëindigd…
@alcantara: Dat ik nu al de tiende reactie op je niet-zo-obvious-troll zit te tikken zegt veel over het niveau van de Autoblog reaguurders.
Tom Gefeliciteerd en vooral doorgaaaaan.Waarom zou een vrouw niet kunnen racen? Als haar pa coureur is geweest en ze ermee opgegroeid is.Bij Marussia hadden ze ook een vrouw als testrijder.In de Renault Cliocup rijden ook dames vooraan mee.
@Alfarobert: Danica Patrick
Niet alleen een uitstekende coureur, maar ook een zeer succesvol ondernemer. Dit kan ik alleen maar toejuichen.
@flutterby: tip: koop alleen nooooit een espresso apparaat van ‘m…
@flutterby: waarop baseer je je dat hij een ‘zeer’ succesvolle ondernemer is. Dat zijn familienaam aan verscheidene ondernemingen zijn verbonden betekent nog niet dat hij daardoor een zeer succesvolle ondernemer is. Of heb je gegevens over hoeveel marge hij (en zijn ondernemingen) pakken, wat voor effort hij erin steekt en welke beslissingen hij er bij kan en mag maken?
Waarom altijd van die bombastische jankmuziek onder zo’n filmpje, kunnen ze niet gewoon een keer het motorgeluid laten horen?
Hoorde bij de prijs ook een auto waarmee hij kan strijden om het kampioenschap?
Toch leuk, een extra prijs van 30k. Al zal ie waarschijnlijk liever volgend jaar in de meeste competatieve auto van het veld rijden. Leuk verder dat hij 2 races heeft gewonnen, maar dat waren ook in beide gevallen races waar hij vooraan mocht beginnen in de 2e race omdat hij in de eerste race rondom plek 5-8 eindigde. Uiteindelijk is hij maar 11e geworden in de eindstand.
Eigenlijk is dit dus een bevestiging dat BMW dit jaar geen geweldig motorsport jaar heeft gehad!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).