Trucks zijn leuk als ze 2.400 pk hebben. En driften [video]

Auteur: , 30 Reacties

Met zulke vrachtwagens heb je geen inhaalverbod meer nodig.

Drift truck

Dit is de truck van Mike Ryan. Doordeweeks een stuntrijder, die heeft meegewerkt aan cinematografische hoogstandjes als Fast & Furious 6, maar in het weekend gaat hij compleet bananen met zijn Freightliner. Een bolide waar een Detroit Diesel DD60-motor in gelepeld werd, met een inhoud van 14,7 liter, verdeeld over zes cilinders. En voor de leuk kwam er een 8.3-liter Lysholm-compressor aan het inlaattraject te hangen, samen met een systeem dat een mix van water & methanol inspuit. Volgens Ryan ingrediĆ«nten om een duivels gerecht van “ongeveer 2.400 pk” te creĆ«ren. Hot dang! Om nog maar te zwijgen over het koppel van 6.780 Newtonmeter.

Zijn goal voor dit jaar: ownen in heuvelklimwerdstrijd Pikes Peak, zoals hij aangeeft in dit interview. Maar voordat het zover is laat hij zijn beangstigende schreeuwtruck los op een circuitje, en besluit te gaan driften. In een truck. Omdat het etc.30 reacties

Als ze dit soort vrachtwagens nou voor de Albert Heijn aanhanger zetten wordt het leuk op de weg en is mijn eten sneller dus verser in de winkel! Invoeren dus…
@pand: dan ga ik voor Albert Heijn rijden…al betwijfel ik of dat goed gaat.
@Jaws149: We gaan er maar vanuit dat het wel goed gaat! Dat lijkt me dan ook meteen de leukste vrachtwagen om te rijden voor een bedrijf.
@pand: En dan nog mogen ze maar 80, en dat is maar goed ook. Wat wel zou schelen is dat ze wat sneller weg zijn bij het stoplicht.
@towi1989: Dat stoplicht is idd vervelend, maar nu hebben we ook de oplossing gevonden en ten aanzien van de maximum snelheid die wordt dan maar verhoogd naar 120 want deze hebben denk ik ook iets betere remmen dan een normale vrachtwagen.
@pand: Als dan de eitjes in one piece aankomen bij Appie, is hel wel een goed idee…
@casey: Natuurlijk, met behoud van kwaliteit. Dus niks over te klagen , het wordt er alleen maar beter van
@pand: Heb jij aandelen bij AH, omdat dat het eerste is waar je over begint?
@klaas bruinsma: Nee ik heb geen aandelen AH. Maar doe er wel altijd boodschappen. Ik wordt wel vaak gehinderd door de vrachtwagen van AH dus vandaar dat ik meteen aan AH dacht bij een vrachtwagen. PS:AH aandelen bestaan niet, want AH valt onder Ahold
Geweldig! Wat een brute kracht! En dat compressorgeluid! Heerlijk!
hij kan de voorwielen appart van de achterweielen remmen… zo start hij de drift..
Stoplichtsprintjes ownen….met een vrachtwagen!
Hij klinkt als de grote broer van een f1, tjeemig…
Zo extreem hoeft ’t niet te zijn, ik heb ooit met een bmw 318 een sprintje verloren van een Scania weetikveelV8 zonder oplegger. Als zo’n truck in de 4e versnelling (van de 18 of zo) vertrekt moet je met serieus materiaal komen om dat bij te houden, uiteraard tot 90 kmh.
@volvo-s60-adept: zonder aanhanger kun je idd makkelijk optrekken vanuit de 4e versnelling. Veel mensen weten dat niet en dan zie je ze schakelen als een malle.
@volvo-s60-adept: Leuk fabeltje.
@SimonMc: welk fabeltje? De gemiddelde vrachtauto zonder oplegger is wel degelijk snel. De gemiddelde auto met, pak ‘m beet, 150 pk kan het vergeten.
@SimonMc: fabeltje? 500 pk en 2200 nm op 7000 kg zijn serieuze cijfers maat…
@volvo-s60-adept: 500 pk op 7000 kg? Das dus 71 pk per 1000 kg…Dat zijn ongeveer de waarden van een Golf 4 1.9 SDI die 0-100 in 17 seconden doet…

Werkelijk wereldschokkende waarden…
@volvo-s60-adept: Oh en niet te vergeten dat die Golf natuurlijk geen 35 keer moet schakelen ondertussen om een beetje snelheid te maken.
@SimonMc:
Is heus geen fabeltje.
@volvo-s60-adept: met een BMW 318… Ja dat snap ik.
Wat een enorm irritant geluid zeg. Anders wel cool voor een vrachtwagen, 2400 pk onder de kap.
Je hoort de motor amper boven het geluid van die compressor uit.
Klinkt als de auto van mn ma….. Supercharger
@porschekiller: Klink als jou ma.
Nee trucks zijn nooit leuk.
Volgens mij mist hij z’n roetfilter :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).