Video-verzamelpost: Peugeot 208 T16 Pikes Peak galore!

Auteur: , 22 Reacties

Met nog een kleine vier weken te gaan tot de jaarlijkse Pikes Peak-hillclimb (tenzij bosbranden roet in het eten gooien) blijft Peugeot zijn 208 T16 PP en coureur Sebastien Loeb actief pluggen. We zetten al het tot nu toe verschenen videomateriaal op een rij.

Met 875 pk uit een zwaar geblazen V6, evenzovele kilo’s, fenomenale sprinttijden (0-100 in 1,8 sec, 0-200 in 4,8 tellen), en een zevenvoudig rally-wereldkampioen achter het stuur mag je wel stellen dat de Peugeot 208 T16 PP meedoet met de grote jongens, en serieus ook.

Was hij bij de eerste onthulling nog sinister zwart, inmiddels is er een gekleurde Red Bull-livery opgeplakt, die ik persoonlijk minder vind staan trouwens, maar dat is een kwestie van smaak. Het mediaoffensief van Peugeot omvat, behalve een remaster van de originele climb dance ook veel materiaal van nu.

Lemans96 opende met een spyvideo vanaf het circuit van Pau-Arnos. Vervolgens kwam het materiaal van Peugeot binnen, met eerst de zwarte T16 in actie:

Cliquez!

Vervolgens werd er losgegaan op het maanlandschap van de Mont Ventoux, met in deze video ook een rol voor de 25 jaar oude 405 T16:

Cliquez!

Tot slot kregen we vandaag nog een time lapse van het in elkaar zetten van het scheurijzer voorgeschoteld:

Cliquez!

In de komende weken zullen we nog wel meer videovoer om de oren krijgen. Dit proberen we dan aan dit artikel toe te voegen.22 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
En dan moet de bedrading nog gedaan worden bij het laatste filmpje
4.8 seconden!!! En dan geen 100 maar gewoon 200…
De motor is een Sodemo V6 3.2 bi turbo, een opgeboorde (ES9) 3 liter V6 die je ook tegenkomt in een Peug 607, 406, 407 en Citroen Xantia, XM (type 2), C5 en C6.
http://en.best-of-rallylive.com/News/The-Peugeot-208-T16-Pikes-Peak-sensational
@Badmuts: Zat je badmuts nog voor je ogen toen je je eigen link (bron) aan het lezen was?

The bi-turbo V6 engine was developed by Sodemo for a Pescarolo endurance racing prototype in 2000/2001, while the suspension comes from the 908.

Motoren hebben niks met elkaar te maken.
@KUYL: Toch wel, het is hetzelfde ES/L V6 blok als toen. Sodemo past ze aan voor race gebruik
@SpiderTS: Hetzelfde is wel een heel ruim begrip. Net als dat heel veel mensen denken dat een BMW S62 (M5), een opgeboorde M62 (540) is. Lijken heel veel op elkaar, maar alles is anders. Bijv koelwater en oliekanalen zijn anders, je zou niet eens een cilinderkop over kunnen zetten. Daarnaast gebruikt Sodemo op hun site voor de motoren die ze leveren gewoon de type aanduidingen van Renault (F4R) Mitsubishi (4G63) etc. Behalve voor deze motor, de V6C32 ipv ES9. En ES9 is altijd dwars geplaatst en V6C32 in lengte. Omdat het blok in de racewagens een onderdeel is van het cassis. Dus ophangpunten zullen ook anders zijn. Enige 607 waar dit blok in gehangen heeft is de pescarolo twin turbo conceptcar. Maar daar zijn geen onder de motorkap foto`s van omat deze op het showmodel na alleen maar op papier bestaat.
:D
1.8 seconde naar de 100…….?
In de categorie ‘creatief met buis’…
I’m in love :D
Ben ik de enige die deze pikes peak car echt niet eruit vind zien?
Daarbij 1.8 sec naar de 100 eerst bewijzen maar bij lange niet haalbaar bij pikes peak op gravel.
@dahlback:
Waarschijnlijk niet, wel ben je op zeker in de minderheid. Het is hier immers Autoweek niet.
Hier zitten meer reaguurders met een goede smaak die niet per definitie anti Frans zijn.
@dahlback: pikes peak is geen gravel maar asfalt
@undifined1: beiden
Die 405…. Bruut!
Hebben ze die spoiler van een boeing afgehaald?? Kan het nog groter?
Gaaf spul dit! Hillclimb vind ik toch zeker een van de mooiste autosporten, prachtig om te zien.

Heeft iemand eigenlijk informatie wanneer het gebeurt bij Pikes Peak, en kun je nog live meekijken/samenvatting zien o.i.d.?
Vind hem met de red bull livery ook gaaf hoor!
niet weer he!!! een WRC rijder die ook nog is helikopter kan vliegen, dat beloofd weinig goed als ik terug mag kijken in de geschiedenis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).