Weer een Lamborghini Huracán voor Italiaanse politie

Auteur: , 25 Reacties

Lucky bastards.

Eén Huracán was voor de Italiaanse politie niet genoeg. Het politieteam in Rome krijgt er een nieuw exemplaar bij. De supercars worden ingezet voor uitzonderlijke politieacties waarbij hoge snelheden een vereiste zijn. Niet alleen PR-poespas zoals in Dubai dus.

De Italiaanse politie heeft sinds 2015 een politievariant van de Huracán in gebruik. Voor de komst van de Huracán beschikte het politiekorps over Gallardo’s. Eén van de Gallardo’s zal permanent worden tentoongesteld in het Highway Patrol Auto Museum in Rome. De politie-Gallardo was eerder te zien in het Lambo museum te Sant’Agata Bolognese.

De politie gebruikt de Huracán Polizia voor spoedtransport. Bijvoorbeeld voor het vervoeren van organen. De supercar rolt op Pirelli P Zero’s en is uitgedost in de kleur Police Medium Blue in combinatie met een witte tint. Ook prijkt de Italiaanse vlag op de Huracán Polizia. Het betreft de LP610-4 met 610 pk en vierwielaandrijving.

De in 2015 geleverde politie Huracán is al diverse keren in actie gekomen. Onder andere bij een grootschalige operatie in april 2016, waarbij tussen meerdere ziekenhuis getransplanteerde nieren moesten worden vervoerd.25 reacties

Mis de Gallardo… wat een schoonheid blijft dat. Hadden ze de body hiervan niet kunnen houden en alleen de techniek up-to-daten? Een instant klassieker; de Huracan gaat dat niet worden.
@hotze: De huracan is geen echte Lamborghini, tenminste zo komt de auto over op mij.
Een Lamborghini hoort de uitstraling te hebben van een psychopaat die je strot doorsnijdt als je er niet goed mee omgaat. Dit is een psychopaat die er voor behandeld is en niet meer gevaarlijk is.
Nog steeds ongelofelijk snel hoor daar niet van, maar dat extra stukje wat supercars super maakt, dat heeft hij niet.
@dieselkameel: hetzelfde werd 15 jaar geleden geroepen over de Gallardo
@hotze: helemaal met je eens. Vooral de Gallardo voor de facelift
@hotze: Ze rijden er overigens nog steeds in. Ik was vorige week in Rome en er stond een Gallardo in een straat langs het Forum. Overigens samen met een hele hoop Gullia’s. Absoluut een van de leukste politiecorpsen qua auto’s.
Blijft mooi die Italiaanse logica.
Wie kan mij vertellen welke tint blauw hier gebruikt is ..

Dank u ..
@lincoln:
Azzurro Polizia heet het. De FIAT-groep heeft/had het als officieel kleurtje dacht ik. Kleurcode 917 leert google mij.
RAL5023 komt aardig in de buurt denk ik.
@rob:

Foto 1 doet ie wat meer Argentijnse vlag “little boy blue” aan ..
Die zocht ik eigenlijk ..
Thanks ..
@Rob: 5023 komt hier niet bij in de buurt, dat is donkerder als je het in het licht ziet.
Alweer een reden om naar Italië te verhuizen.
Zou dit nou zoveel sneller zijn dan een dieselkanon, een motor of een helicopter? Denk het niet, maar het is wel leuker.
@berlinetta: niet per se, blijft ook een beetje Italiaanse trots he
Heb net het boek Gomorra uitgelezen. Als je leest wat een macht de Camorra in zuid-Italië heeft met dus ook de daarbij behorende bolides kan ik me voorstellen dat een auto als deze wel degelijk iets bijdraagt.
@str8six:

Elke vorm van “giften” aan de commandant helpen er aan mee ..
@str8six: waarschijnlijk heb je het boek en de camorra niet zo goed begrepen, want de camorra is juist zo groot en machtig geworden door in de luwte te opereren en juist niet op te vallen…die zal je eerder in een afgetrapte fiat rond zien rijden of snelle scooter/ motor dan een opvallende snelle bolide
@maarten020: hij rept meerdere malen over “snelle auto’s” en met name veel Mercedessen. Mercedes heeft in de jaren ’90 de meeste afzet gehad in en rond Napels. De loopjongens, guapos en killers idd Vespa’s, motorscooters. Maar de capi niet. Die lieten zich rondrijden in Benzen waarvan ze er 5 hadden met hetzelfde kenteken en alle vijf tegelijk vertrokken zonder dat zelfs de chauffeur wist in welke auto de baas zat.. Heb het boek prima begrepen.
Alleen de Italianen durven een roze streep op hun politie uniform te dragen!
@guggenheimer:
ja, en alleen italiaanse politie draagt nog gewoon rijlaarzen.
Leuk stukje pr..
Met rijtraining neem ik aan?
Hebben ze italië geen helicopters ofzo…🤔
@sjeemsbond: Hoe moet je als Italiaanse agent nou wild en chaotisch zwaaien met je armen vanuit een helikopter? Laat staan onbegrijpelijk schreeuwen ;)
Ik ga agent worden in Italië
Knap voor een zo goed als failliet land.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).