Uber taxi-app gaat flink uitbreiden in Nederland

Auteur: , 16 Reacties

Op dit moment is het uit Amerika afkomstige Uber in Nederland alleen actief in Amsterdam waar het een ongekende hit is. Tijd om meer steden kennis te laten maken met de taxi-app dus!

Uber app breidt uit in Nederland

De basisgedachte: een betrouwbare, representatieve auto met chauffeur regelen en betalen via een app op je telefoon. En dat werkt, want ik heb mensen gesproken die met Quattroportes, Panamera’s en ander mooi spul van A naar B zijn gebracht voor een heel redelijke prijs, lekker toch? Als je wil kan je via Uber trouwens ook voor een lager tarief een minder flashy auto of een bij de dienst aangemelde taxi bestellen.

Dankzij een groei van 25% in het afgelopen jaar in Nederland kan Uber er niet meer omheen: er moet uitgebreid worden, want op dit moment is het alleen mogelijk om gebruik te maken van de dienst in Amsterdam. Lees er meer over bij onze vrienden van Apparata!16 reacties

Voorstanders van autonoom rijden dus…
ik maak wel vaker gebruik van deze service en kan oprecht zeggen dat het een TOPservice is. Je kan op de minuut nauwkeurig zien wanneer je taxi voor je deur staat, welke chauffeur het is & met welke auto. De deur wordt netjes opengehouden voor je, gratis flesje water achterin, de chauffeur vraagt naar welke muziek je wilt luisteren, je waant je echt in alle luxe. Laatst in een s-classe & XK voorgereden, heerlijk :-). Een groot verschil t.o.v. de gemiddelde taxi (plus attitude van de chauffeurs) in Amsterdam. Prijzen zijn prima: onlangs 2x hetzelfde ritje gemaakt, €15 voor de normale taxi, €20 voor de Uber taxi, die extra €5 heb ik er wel voor over!

ps. nee, ik heb geen aandelen in Uber
@mahansz: Welkom op autoblog ;)
@mahansz: Zo zouden alle taxi’s eigenlijk moeten zijn, de klantvriendelijkheid is soms ver te zoeken om nog maar over de achterlijke prijzen te zwijgen.
@mahansz: Je hebt toch de chauffeur gevraagt om eens goed door te trekken soms ? je hebt niet elke dag de kans om in een Quattroporte, Panamera mee te rijden =p altans ik niet.
Ik maak ook regelmatig gebruik van de app. Quattroporte en Panamera is mij nog nooit overkomen, het meest voorkomende zijn de S-klasse, 7 serie en de A8 wanneer je gebruikt maakt van Uberlux. Dan betaal je wel ongeveer 20% meer dan wanneer je gebruikt maakt van de uberblack auto’s. Die neem ik altijd, vind het ook niet erg om rondgereden te worden in een 5 serie, E klasse etc. Ik vind het ook zeer fijn dat je niet contant hoeft te betalen, maar dat het via creditcard van je rekening wordt afgeschreven. Zoals @mahansz ook al zei is het een topservice, zeer klantvriendelijke en nette chauffeurs. Ik raad het iedereen aan die in het bezit is van een creditcard of PayPal account.

Mocht iemand het aanmaken, als je onderstaande link gebruikt krijgen wij beide 10 euro korting op een rit :D.

https://uber.com/invite/3gjak
Er is ook zo’n nederlands initiatief aanstaande dacht ik, taxi ugo. Van een setje faalondernemers (aamigooooooo)….
Uber taxi en taxi ugo. Leuk, voor nu, maar geen lang leven beschoren. Binnenkort in de toekomst zal ook dit instorten.

Overal waar te voorstaat is niet goed, ook niet bij te veel taxi’s en te veel taxibedrijven.
Hier kunnen vrouwen dus zonder zorgen in meerijden? Zonder te worden gevraagd mee te gaan naar een hotelletje of te worden aangerand in Amsterdam? Zag er poosje geleden iets over op TV.
Hoort dit niet onder het kopje ‘Advertorial’? Zag zelfs op nu.nl al een heus artikel hierover.
Maar goed, leuk initiatief. Het is eigenlijk een taxi service die wel met z’n tijd meegaat. Het ‘uber’ (wat beter werkt in de USA, waar het zo’n hipster woord is) gedeelte dat slaat dan toevallig nu ook aan in Ams gezien je de meest oude aftanse bakken tegenwoordig tegenkomt als Taxi … en als je dan bijv niet in die 10 jaar oude vieze Ssang Young wil zitten, dan heb dus al weer ruzie met zo’n chauffeur en zn collegae.
Op het moment mijn vervoer betaald wordt, dan zou ik t ook gebruiken. Maar meestal als ik een taxi gebruik is omdat ik op dat moment inzie dat het gebruik van OV me te veel tijd gaat kosten om van A naar B te komen en dan maar de eerste taxi aanhoudt. Werkt dit ook bij Uber –> zsm taxi voor de deur met ETA?
@gregorius: in de app geef je op de map aan waar je opgehaald wil worden en dan staat er direct bij binnen hoeveel minuten de chauffeur er is. Als je ‘m dan bestelt zie je ook precies op de kaart waar hij rijdt.
Wat kost een ritje Eindhoven – Amsterdam met Uber black/lux?
@mrcabdrivert: laat maar, belachelijk duur.
Werkt erg goed! Voor wie het wil uitproberen: met promocode 52902 krijg je 20 euro tegoed voor niks. Dan is je eerste ritje dus gewoon gratis :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).