Veneno Roadster te koop voor 1,5 keer z’n nieuwwaarde

Auteur: , 40 Reacties

Als onze zakjapanner zich niet vergist moet dit haast wel de investering van de eeuw zijn.

De superzeldzame (9 stuks) Lamborghini Veneno Roadster is een special met de motor uit de welbekende Aventador. Deze brute cabrio is alleen geschikt voor rijke autoliefhebbers die niet van suiker zijn, want een dakje wordt bij deze orgie van carbon niet meegeleverd. Afijn, het moge duidelijk zijn dat deze cabrio vooral bedoeld is om te stallen en niet om te rijden.

De 6,5-liter V12 is goed voor 750 pk en blaast je van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden. Stoppen met accelereren doet-ie boven de 350 km/u, dus die trip naar je vakantiehuisje in de Ardennen is in een zucht en een wind achter de kiezen.De nieuwprijs van deze stier uit 2013 bedroeg 3,3 miljoen euro zónder belastingen. Slik.

Het exemplaar dat nu te koop wordt aangeboden mag echter mee voor 5,7 miljoen ekkermannen. Halen we de belasting eraf, dan blijft er onder de streep nog steeds een stevige 4,8 miljoen staan. Da’s bijna anderhalf keer de nieuwwaarde! Wel vermeldt de advertentie dat het gaat om de last-of-line Veneno uit 2014 dus het is een bijzonder exemplaar, maar gek genoeg lijkt er geen kilometerstand bekend te zijn. Ook zijn er geen foto’s beschikbaar van de specifieke occasion.

Ervan uitgaande dat de advertentie wel gewoon klopt, komen er een paar prangende vragen bij ons naar boven. Is Lamborghini wat betreft de waardevermeerdering van bijzondere modellen Ferrari achterna aan het gaan? Zijn wij de enigen die de Veneno spuuglelijk vinden? Hebben we het afgelopen jaar te maken gehad met stevige inflatie zonder dat we het doorhadden? De tijd zal het leren, maar je moet wel heel erg gecharmeerd zijn van deze rijdende kaasschaaf om er een dergelijk bedrag voor over te hebben.40 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Voor de prijs van deze zou ik liever 3 andere hypercars kopen, gewoon een opgevoerde Aventador.
@jmcclane: Diegene die zo’n auto op het oog heeft heeft al een fabriekshal vol Veyrons, Huayra’s, LaFerarri’s, MC12’s, P1’s, Riva’s, JetLear’s, Kim Kardashian’s enz. dus deze kan er zo bij….
En toch lijkt het me gaaf om er een te bezitten en af en toe door de stad te rijden. Gewoon omdat het kan.
@dennisjuh95: 5,7 mil dokken en het kan!
Ben benieuwd wat zo’n ding over 30 jaar waard is.
@moondustfocus: Ik denk dat je dan misschien nog beter zit met een Miura, als het daar op aan komt..
@moondustfocus: denk niet meer dan een bos konthaar…
@Thijs_B: vergeet de tarrels niet!
Ik vind het juist van Lamborghini bewonderenswaardig dat ze met een gewaagd model komen. Eindelijk eens wat anders dan de ‘normale’ supercar lijnen. Pl’etje erbij en gas erop:)
Lelijk? Het is een freaking monster, en die zijn altijd ongelofelijk dik!
Sasha Grey kan hier niet aan tippen. Porno met bukkake overload op wielen
die dingen zijn nooit voor 3,3 miljoen verkocht ..
en ze worden ook niet meer waard op korte termijn ..

wel een goede marketing stunt voor de verkoop van de nieuwe Huracan te stimuleren ..

suggereren dat je aankoop van een gloednieuwe auto een goede investering is ..
Heel vet.. If only i was millionair
@gieltj: Multimillionaire*
De voor kant is niet gek, bij het overige zijn ze denk ik wat uit geschoten op papier;)
Dat je van een miura begint en hier mee eindigt…… Wat een ontzettend lelijke bak
@henkhupelschoten:
Dat is nou het verschil tussen Italiaans en Duits..
De Miura heeft wel stijl.
@tupperware: miura ook maar een 300 sl ook ;) ben overigens wel benieuwd welke eppo deze veneno heeft ontworpen
Nee, jullie zijn niet de enigen. Soms valt helaas echter over smaak (of gebrek aan smaak) niet te twisten. Maar laten we blij zijn dat de kans dat we deze ooit in het wild tegenkomen, nihil is ;-)
@boxster: je gaat mij niet vertellen dat je niet geïnteresseerd bent om te kijken als deze je voorbij komt razen, laat staan foto’s maken..
Uhm nog ff sparen..
Last of line… Er was toch ook alleen maar een first of line, middle of line en deze?
Geen idee wat de specialer maakt dan die andere twee.
@awesome: van de roadster zijn er 9(dacht ik), meer dan 3 in ieder geval…
@awesome: van de coupe versie zijn er 3, en rode, witte en groene. Van de roadster zijn er 9
Vragen en krijgen. Een wereld van verschil…
Aangeboden door golden shower cars.. Hmmm
Als we het over rest en aanschafwaarde gaan hebben dan kunnen we het beter over een Golf hebben. Een Veneno koop je omdat het kan!
Iets met vraag en aanbod.
Persoonlijk vind ik de coupé mooier, maar ook deze roadster vind ik wel wat hebben. Het is geen klassieke schoonheid, maar toch heeft het gewoon iets…
Er zijn duizenden auto’s die ik liever koop, maar ja ik zie een miljonair nog niet zo snel in een oude auto rondrijden. STRIETKRET
@haaldie20inchvanjegolfaf:
Oh, dit weekend op Goodwood anders genoeg miljonairs in ouwe meuk zien rijden..
Wie denk je dat er miljoenen op tafel leggen voor een GTO, 250 California en meer van dat soort lekkers?
Achmed uit de Schilderswijk was het in elk geval niet..
@tupperware: Oja, ik ben dom. Maar ’t merendeel van de miljardairs weet niet eens wat die auto’s zijn. Ik heb ook liever dat zij gewoon een Veneno kopen en dat de liefhebbers in een 250 GTO gaan rijden. Straks zien we een 250 GTO met een goldwrap.
[quote]Zijn wij de enigen die de Veneno spuuglelijk vinden? [/quote]

Nee hoor, hier nog eentje. Ik vind hem ook niet om aan te gluren.
Wat een absurt ontwerp! Ik snap niet hoe iemand ’s ochtends wakker wordt met dit in z’n hoofd..
Hij is inderdaad lelijk. Dit soort auto’s wordt gemaakt voor Arabieren met een oliefontijn in hun achtertuin. Als je met een Veyron en een Pagani niet genoeg opvalt omdat de buurman er ook een paar heeft, dan is dit de ideale auto.
@donvliet: Dit soort auto’s wordt gemaakt om men te laten zien waar Lamborghini toe in staat is/even de aandacht trekken. De ontwerpers mogen helemaal los gaan en met geld wordt weinig/geen rekening gehouden. De hoge ontwikkelingskosten drijven de stukprijs omhoog. Dat er niet zoveel exemplaren geproduceerd worden heeft een beetje te maken met wat er nu met de Veyron gebeurt, niet te slijten. Als er klanten zijn die absoluut nog een exemplaar willen, dan doet Lamborghini dat, omdat ze er lekker aan verdienen en er een afnemer is die vast wel vooruit wil betalen.


Toevallig hebben wat rijke Arabieren interesse in zo een apparaat, het is niet altijd zo dat alle dure, exclusieve, imponerende auto’s voor Arabieren worden geproduceerd.
Ik ga eens een keutel volhangen met spoilers en er dan een miljoen voor vragen. Er is altijd wel een gekke arabier die hiervoor wil betalen … als het maar exclusief is …
Kopen, als je zo’n hoop geld hebt maakt t toch niet uit, aan het eind van de dag heb je een HELE leuke auto in je garage staan.
Deze wagen is ook niet bedoeld voor het mooie, maar alleen om de grens op te zoeken. Het is misschien niet een echte Italiaanse schoonheid, maar deze spotten zou ik wel heel graag willen.
there is a negative financial substance behind this company..

Losses since 3 years: € 222.000

Just have a look at their Mobile.de Page: Luftschlösser as they say in Germany..

Or do you think a company with such a negative result is handling a Ferrari 250 GTO online worth € 40 million Euros????

SCHMOCK!!!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).