Video: Amsterdammers redden vrouw uit het water

Auteur: , 35 Reacties

Dit filmpje geeft je faith in humanity een boost van jewelste.

Amsterdammers redden vrouw uit het water

Het precieze hoe en wat is ons een raadsel aangezien de auto een behoorlijk eindje van de kade af in het water ligt, maar vanochtend is een vrouw bij de Duivendrechtsevaart in A’dam te water geraakt.

De drie dappere omstanders die haar redden zijn werkzaam bij een nabijgelegen bedrijf. Plots hoorden zij een gierende motor en daarna een stevige plons. Toen ze poolshoogte namen bleek de auto te water geraakt. Nadat het drietal de auto (nope, geen BMW M3) al zwemmend bereikte werd de vrouw door het raampje naar buiten getrokken.

Gelukkig was één van de redders zo wijs om een hamer mee te nemen, om daarmee de ruit aan diggelen te slaan. Dat de vrouw klem zat onder het stuur bemoeilijkte de reddingsactie wel, maar het lukte alsnog om de vrouw uit de auto te krijgen. Hoe het met haar is, is op dit moment nog onbekend.35 reacties

Mooi werk!
Wel een absurde plek om te dobberen met je auto… Gelukkig blijft zo’n ding dus toch best wel lang drijven nog.
Hoe komt die auto daar?
@pudi: das nogal makkelijk zie je die stroming daar plus een beetje vaart toen ze te water ging en hoppa ze is op weg. Wat me meer zorgen baart is in welke staat ze eruit kwam. Het ging niet echt vanzelf, lijkt wel buiten bewustzijn?? ik hoop dat ze er goed vanaf is gekomen.
In ieder geval hulde voor het kordate optreden van deze heren!!
Die dame moet een flinke aanloop genomen hebben…of ze dacht dat ze over water kon rijden.

‘Blame the Tomtom’
@FrankypankyV8:

Politie sprak over poging zelfdoding, wellicht was ze al bewusteloos voordat de auto te water raakte? al is dat vreemd in combinatie met optoerende motor voordat ze te water ging
Mooie actie!
1. Chapeau voor de geboden hulp.
2. Hoe komt die auto echt midden in het water terecht?
3. Duurt nog best lang voor dat die auto echt begint te zinken, hoe kan dat?
@goodolddays: Water loopt langzaam de auto binnen omdat een auto relatief goed dicht zit… Dat is de reden dat die nog ff blijft drijven, archimedes en zo…
@goodolddays: inderdaad bijzonder hoe lang die auto drijft, ik denk dat het te maken heeft met de grote van de banden, benzine tank etc, lijkt mij te helpen bij het helpen drijven van de auto? Zolang de deuren dichtblijven stroomt er minimaal water in.. Eigenlijk heb ik geen idee?! Kan iemand hier antwoord opgeven
”Met een witte blijf je zitten” gaat in ieder geval voor deze BMW niet meer op. Sleeping with the fishes…..
Als ze het raam insloegen hadden ze wel snel moeten zijn omdat hij dan echt snel zinkt. De auto ligt zover waarschijnlijk omdat hij dreef en met een vaart erin reed.
Faith in humanity restored.
“..helaas geen BMW M3…” maar wat was het dan wel? Een 1 serie? Ik twijfelde nog over zo’n Hyundai i30? Ik kan het niet goed zien..
@Freewarefreak: Lijkt wel een 1-serie, ja.

Overigens bijzonder dat autoblog graag M3’s ziet verzuipen.
@jolig: Verrek, dat laatste heb ik héél vlug aangepast. Dank!
@Freewarefreak: ik zie toch 100x liever een 2 serie active tourer rond dobberen dan een m3..
Misschien is mevrouw de realiteit verloren na het zien van “The spy who loved me” de avond ervoor.
Chapeau!
Zeer goed gehandeld door de drie heren, zag het gebeuren vanaf mn stage, ineens een plons en een auto zien drijven.. De eerste twee mannen probeerden met de hand het raam open te slaan, de derde nam een hamer mee.. Best bizar om te zien
Zijn jullie zeker dat het Amsterdammers waren? Geen toeristen?
@norge: Toeristen werken doorgaans niet in het naastgelegen gebouw…
Maar statistisch gezien is de kans dat het echt Amsterdammers zijn, niet zo groot. De gemeente Amsterdam heeft veel meer arbeidsplaatsen dan inwoners ;)
Het schijnt dat de dame afgeleid was omdat ze met Radio2 luidkeels “We all live in a yellow submarine” meezong.
Haar vriendin zei nog, je kan zo naast m’n woonboot parkeren…
Hoe komt die auto ooit daar?
Maak er maar flauwe grapjes over mensen.
Dit is scary shit, zeker als je klem zit in die auto.
Je mag hopen dat het je nooit mag overkomen…
@Dino2400: Het zijn niet zozeer flauwe grapjes, maar mensen vragen zich gewoon serieus af hoe je zoiets voor elkaar krijgt.
Ik ben blij om te zien hoe mensen elkaar zo dadig kunnen helpen :) maar ik vraag me alleen nog af hoe is ze daar terrecht gekomen zeg..
Fantastisch om te zien! Alleen wie gaat er in vredesnaam schuin naar een auto zwemmen inplaats van even een stukje rennen en dan recht eropaf?!
@djuized: Waarschijnlijk omdat dat de kortste weg was. Even niet bij nagedacht dat dat niet automatisch de snelste route was. Bij dat soort acties zit je lijf vol adrenaline en dan neem je net altijd de meest logische beslissing…
@djuized: ooit gehoord van stroming?
Just in time als ik dit zo zie! Goed werk van de omstanders, ben benieuwd naar het verhaal erachter.
Petje af voor die mannen. Ik denk dat die nog wel effe langs de kant stonden te klappertanden, dat water kan nooit lekker warm geweest zijn.
Helden.

…en hoe, waarom, schuin zwemmen… lekker belangrijk. Ik zie vooral hoe enorm snel er gereageerd wordt, want ze fixten he nog maar net op tijd.

Helden.
Hoe krijg je die auto daar?!?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).