Video: dashcam legt crash A2 Eindhoven vast

Auteur: , 86 Reacties

We hebben weer wat dashcamspektakel, maar dit keer van eigen bodem.

Dashcamcrash Mercedes

Je kon er op wachten: sinds half Nederland in onze bemmende webshop een dashcam koopt (pluggerdeplug!) worden de rare toestanden in het Nederlandse verkeer zichtbaar. Want we kunnen dan wel vitten op ‘die Russen‘, op onze eigen wegen gaat er ook nog genoeg fout.

De volgende beelden, die gisteren op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht werden gemaakt, tonen een eenzijdige crash die uitmondt in een kater voor twee bestuurders.

Zonder aanwijsbare reden klapt een ouder type Mercedes in de vangrail, waarna een onfortuinlijke medeweggebruiker een tik krijgt. Het autoballet dat hierop volgt kan je zien op autojunk! Gelukkig blijft het bij twee beschadigde auto’s.

KLIK!

Met dank aan Peterke voor de upload86 reacties

Je ziet hem langzaamaan richting de vangrail trekken. Misschien onwel of wellicht met wat anders bezig. Weet zeker dat die andere auto zich kapot is geschrokken. Zo’n ongewenste PITmaneuvre is nooit prettig.
@E34M5Touring: Ik zie heb daarna ook niet remmen volgens mij dus lijkt me dat hij onwel/dronken is.
@E34M5Touring: Ik heb het idee dat de auto niet naar de vangrail trekt, maar dat de weg daar een klein beetje naar rechts afbuigt. Mercedes-piloot rijd gewoon rechtdoor en had denk ik niet in de gaten dat er wel eens bochten in de weg zitten…
@motoragent:

idd .. goed mogelijk ..
of zijn stuur was kapot ..
of zijn vooruit ineens pikzwart ..

aangezien ik al een tijdje in NL woon kan ik je vertellen dat er hier geen rechte wegen zijn ..
geen 1 ..
@lincoln: Zo, heb je weer lekker een bekertje azijn ontbeten? Augurkje erbij?

Lijkt me best lastig om zo’n zure stengel als jij te zijn, altijd, bij iedere reactie loop je te klagen. Ook op internet niet cool. Je hoopt dat je heel wat bent, maar ook hier wordt er om je gelachen.

On Topic, er zijn hier wel degelijk fijne wegen. Voor ieder wat wils.Van kaarsrecht biljartlaken tot bochtige dijkweggetjes. Prima.
@swaffelaer: Te zien aan het aantal thumbs up bij je reactie ben ik gelukkig niet de enige die zich ergert aan dat anijnpissen gevolgd door de eeuwige en bijzonder irritante spatie-puntje-puntje na ELKE zin en soms zelfs woord.
@eltee:

vind ik leuk voor ..
ga lekker een clubje oprichten .. de bitterballenclub ..

voor 15-jarige autoblogger die niet in de weg worden gezetten door exacte wetenschap ..
@lincoln: formuleer eerst eens normale zinnen, je reacties zijn volledig onleesbaar (en dat ligt niet aan mijn intellect).
@swaffelaer:

kijk eens aan ..
het populistische onderbuik ambtenaartje is weer onder zijn steentje vandaan gekropen ..
@lincoln: Dat moet ik je nageven, dankzij jou ben ik weer even terug in de reaguurderspanelen ipv alleen maar een trouwe lezer. Ik ergerde me zo gruwelijk aan die zure meuk die jij hier te pas en te onpas over deze site uitbraakt, dat ik er iets van wilde zeggen.

Al heb je waarschijnlijk een enorme plaat voor je hoofd, ik wilde je toch laten weten dat ik, en velen met mij, zich helemaal rot ergeren aan die door jou ingeklopte meuk.

Ik wilde je liever even het advies geven om iets van je leven te maken. Reageren op een site is in principe niet sneu, zelfs niet met jouw frequentie. Sneu wordt het pas als je je uit alle macht stoerder voor wil doen dat de andere bezoekers (die nota bene gemiddeld 15 zijn) en dat wil bereiken door quasi-nonchalant te zeuren en te snoeven. Moet je niet doen. Je wordt uitgelachen. En uitgekotst, maar dat is puur persoonlijk.

No offence verder ..
@swaffelaer:

o.k. ..
bedankt dat je denkt dat mijn persoonlijkheid wegen recht kan maken dan ofzo ..
@lincoln: Ik zou ook zwaar depressief worden als je “Lincoln” als gebruikersnaam hebt. IMO.
@lincoln: Nigga u be trollin in hur >_<
@swaffelaer: ga toch weg met je belerende huilie-huilie prietpraat, Lincoln geeft de boel hier tenminste wat kleur. Daar kan jij nog wat van leren, jankerd
@flippert: Gezien de hoeveelheid likes die @swaffelaer krijgt, denk ik toch dat het gros van de lezers het gelul van heer lincoln niet ziet als “kleur geven”. Just sayin.
@barney: dat zijn al die andere kneusjes die in het verleden met recht een keer op hun nummer zijn gezet door Lincoln en daar meteen een jeugdtraumaatje aan over hebben gehouden.. Flink wat azijnpisserij en sarcasme op zijn tijd is juist goed. Watjes..
@flippert: Op zoek naar vriendjes?
Kijk lincoln, je hebt een groupie!


Voor de rest helemaal eens met swaffelmannetje. Af en toe met een onderwerp over oude auto’s heeft lincoln wel eens iets leuks te zeggen, maar 97% van z’n posts is hetzelfde zure, provocerende riedeltje over ambtenaren of subsidies of wat het maar is. Het is iig nooit goed met hem.


Eigenlijk best wel triest dat een volwassen vent van middelbare leeftijd zoveel zure onzin reacties post op een website. Alsof ie 15 is.
@bozewolf: eigenlijk best wel triest, van die ongestelde jankerds die hier zitten te huilen over wat anderen schrijven.. als je dan zo van bitchfights houdt, ga dan voortaan maar liever naar het Vivaforum, mietjes
@flippert:
Ik moet zeggen, flippert, goed gevonden naam lincoln. Alleen die twee puntjes, die veraden je. En om nou je eigen groupie te gaan spelen, daar ga ik maar niet op in. Lincoln flippert, als gezegd: good cover!
@schildpadje: in your dreams..
@bozewolf:

Wat ik vooral eigenlijk triest vind is de het idee dat achter onze penis-zwaaiende-medemens z’n reactie zit.

Dat hele ‘ik vindt u of wat u zegt niet leuk en daarom wil ik dat u stopt met dat te vertellen’ vindt ik een hele vuile en gevaarlijke gedachte.

Het hele:
“jij bent fout en ik ga je dat bewijzen” of
“ik vindt u een randdebiel maar om de een of andere reden toch belangrijk genoeg om mijn overduidelijke gelijk tegen te bewijzen” of
“jij bent een cretijn, ik ben intergalactische president met 50 doctoraten en de paashaas, daarom is wat jij zegt puur aarswater en wat ik zeg evangelie”
vind ik wel thuishoren op een blog en dat maakt het leuk.

En zelfs geavanceerde en emotievole communicatie van het korte aggresieve type kan ik begrip voor opbrengen.

Het meest geweldige op dit blog vind ik natuurlijk “vertel me meer meester” en “let goed op klas” en natuurlijk ” er was eens … 3 eenhoorns en een zevenkoppige draak… en ze stonden nog lang en roestvrij op m’n oprit”.

Maar dat peniszwaaiboy denkt een ander de mond te moeten snoeren omdat hij niet leuk vind wat hij leest. Vind ik best wel verziekend.

(vergeef me nu aub m’n aan ironie grenzende hypocritie van hierboven)
@Hupke: Ik had het pas na de tweede keer door dat je mij bedoelde met dat penisgebeuren. Grappig.

Maar goed, ik respecteer je mening, zou je ook met die van mij moeten doen. Ik erger me rot aan de commentaren van Lincoln en besloot er na jaren van stilte iets van te zeggen. Ik verwacht niet dat ie er iets mee doet, dat zou me ook erg verbazen, maar net als hij heb ik ook recht om wat ik vind te vertellen.

En om heel eerlijk te zijn, ik denk dat hij met zijn zuigende commentaar ook wel een beetje uit is op wat tegengas. Het verbaast me overigens wel dat het zo stil is. Alsof hij niet gewend is dat iemand niet klakkeloos in zijn zienswijze meegaat…

En nu ga ik weer verder als luie, maar oh zo trouwe lezer!


Het ga u allen goed!
@lincoln: volgens mij is de afsluitdijk toch wel aardig recht
@yerrie: Als je vergeet te sturen op de Afsluitdijk eindig je gegarandeerd in de vangrail of in het water.
Mercedes bestuurder heeft een telefoontje in de hand? Hij/zij reageert niet op het feit dat de auto langzaam aan richting de vangrail gaat.
Nou niet echt de beste plek om je E-klasse te parkeren.
En allemaal lekker doorrijden in plaats van stoppen. Wat een volk!
@2176cc:

idd .. zo snel mogelijk in de berm douwen die meuk ..
@2176cc: Dat kunnen we niet zien. Midden op de weg voor het ongeluk stoppen en uitstappen lijkt me niet verstandig. Ik zou (en heb in het verleden) er omheen rijden en de auto in het gras parkeren en uitstappen.

Maar er rijden er genoeg door, en als er eenmaal iemand stopt en uitstapt is het mijn ervaring dat dan pas meer uitstappen. De mens is nou eenmaal een kudde dier.
@sketcher: Inderdaad, eerst je eigen veiligheid waarborgen. Dus voorbij het ongeluk stoppen, als je er voor stopt en er knalt er van achter nog ééntje op ben je zelf ook de pineut.
@sketcher: Lastig verhaal pas ook iemand de berm in zien gaan en de weg weer op en die was gewond. Mijn auto er een stuk achter gezet en hem gaan helpen liever dat ze op mijn auto kloppen dan op mij en de andere bestuurder.
@2176cc: Moeten we dan met zn alle stoppen voor wat blikschade?
@renesf: Kun je zo toch niet zien? Ik zou ervoor stoppen met alarmlichten aan zodat achteropkomende verkeer het beter ziet dat er wat aan de hand is.
@2176cc: Ik ben ook uitgestapt..nadat ik mijn auto in de berm gezet had. Ik heb mee geholpen die Mercedes na de kant de duwen… daarna aan beide bestuurder gevraagd of alles in orde was en me telefoonnummer doorgegeven. De persoon die het slachtoffer is van de Mercedes heb ik daarna deze beelden gestuurd.
@peterke: En zo hoort het, hulde!
Stug doorrijden!
@ihrte:

nee wachten tot de politie komt opdagen om met 25 man vakantie ervaringen met elkaar te delen precies recht voor je voertuig ..
kost de gemeenschap een tonnetje of 10 ..

ach .. NL subsidie films kosten meer .. en zijn slechter ..
@lincoln: Vermoeiend figuur ben je.
@swaffelaer:
Nee, van jouw word ik vrolijk
Jezus, dat op de man spelen vind ik zo flauw.
Verzin eens iets orgineels, want dat kun je @lincoln nooit verwijten, dat hij niet orgineel is.
En ja soms zuigen zijn comments, maar ze zijn in ieder geval altijd anders.
Waarschijnlijk omdat hij dat ook is.
@desjonnies: Je spreekt jezelf een beetje tegen.

Lincoln’s comments zijn altijd anders. Dat zijn die van mij ook. Origineel zijn ze ook, al is het alleen maar dat ik zo weinig reageer dat het lastig is om per ongeluk twee keer hetzelfde opschrijf. Daarnaast geef je af op het zogenoemde “op de man spelen”. Dat doe je door mij persoonlijk aan te vallen. Zwarte ketel!

Verder zijn de plempsels van de meeste mensen iedere keer anders, daar is Lincoln niet de enige in. Sterker, de reactie die jij net gaf is volstrekt uniek en enig in zijn soort, anders dus dan de vorige keer dat je iets inklopte. En dat maakt ook jou anders.


Als laatste, je weet dat iemand als “anders”betitelen een beschaafde manier is om iemand als mongool danwel achterlijke te betitelen.

Je zult wel vinden dat ik onzin praat. En stiekem hoop ik dat je dat met wat krachttermen wilt onderschrijven, zodat mijn gelijk wordt bevestigd.

En als allerlaatste, jouw is in deze zin geen bezittelijk voornaamwoord en wordt derhalve zonder ‘w’ aan het einde geschreven.

Met vriendelijke groet.
@swaffelaer:

goedzo .. neem nog maar een bitterballetje ..
@swaffelaer:

Ik zie weinig tot geen orginaliteit in jouw comments

En humor hebben ze al helemaal niet noch ironie noch zelfspot en dat hebben die van @lincoln vaak wel.

Als ik mongool wil schrijven, schrijf ik mongool; als ik anders wil schrijven, schrijf ik anders.

Ik kan vanaf hier niet constateren of je een mongool bent, dat laat ik geheel aan jezelf over.

Op de man spelen is iets anders dan kritiek op iemand te uiten.

Verder komt het me vreemd voor dat je me grammaticaal wilt corrigeren.

Maar ik mag vurig hopen dat je me nu op mijn interpunctie zult afrekenen.

Of wederom op mijn spelling.
@swaffelaer: ga ergens anders over iemand zeiken je moet hier gewoon respecteren wat andere zeggen het heet een reactie en dat uit hun mening als je het daar niet mee eens bent dan zeg je dat maar je gaat hem niet afkraken als jr. Wil dat iemand je respecteerd praat dan normaal!!
@carlover007 @lincoln @swaffelaer: Ok, ome Smoke moet kennelijk ingrijpen. Vanaf nu is het einde discussie, voer hem maar verder op msn/ whatsapp /in een MMA-kooi.

En check de offtopic-sectie van de huisregels nog even:

http://www.autoblog.nl/huisregels
@carlover007: Hahahaha, deze reactie is geweldig! Dat het je überhaupt gelukt is om de naam van deze site zonder spelfouten in te kloppen, restecp! ( Da’s dus bewust gedaan he, R.E.S.T.E.C.P. Iets met een film enzo)

Sorry Lincoln, jouw reacties zijn dan wel zuur en zeikerig, maar wel vrij van spelfouten en voorzien van interpunctie op de juiste plaatsen. Afgezien van die twee dubbele puntjes achter een spatie na iedere zin. Maar dat vergeef ik je .. Graag gedaan.

En dan neem ik nu een bitterbal, toedeloe!
@lincoln @sir_smokalot: Is goed, ik verdwijn weer onder mijn steen, keep up the good work, ik ga weer vrolijk lezen!

Fijne dag allemaal!!!
Hm, ik gok dat deze meneer al te lang achter het stuur zat en wegzakte, of dat hij aan het SMS’en oid was. Het had erger kunnen aflopen, maar zuur is het wel.
Tja links blijven hangen, kwaaltje van de duitse drie
@trident: Dan was deze Benzrijder een links-extremist zeker? :D
Duidelijk voorbeeld van te smalle rijbanen zal het excuus wel zijn.
Ook lekker verschieten lijkt me, als plots het pit manoeuvre tegen je gebruikt wordt zonder waarschuwing.
is ter hoogte van afslag Sittard…
Mooi dansje! Straffer stuntwerk dan wat we tijdens TG live te zien kregen!
Blijkt toch maar weereens uit hoe plotsklaps je ineens in een verschrikkelijk ongeluk terecht kan komen
Misschien is het een Chinese mevrouw die dacht dat je daar mocht parkeren?
Typisch gevalletje van “whatsapp”?? Bestuurder Mercedes denkt “whats happ”
Lijkt wel een E500, zonde……
@Maarten123: Erg zonde ja, waarom nou geen 200D.
Mooi en duidelijk beeld, stukken beter dan al Russische dashcam filmpjes.
Mag ik nog een opmerking maken over het niet gebruiken van de spitsstrook? Da’s echt extreem op dit stuk A2. Rechterrijbaan gebruikt bijna niemand daar…

Mercedes rijdt inderdaad fijn rechtdoor bij die flauwe bocht. Ik vermoed inderdaad dat er met een telefoon werd geklooid. Maargoed, dat gaat hij ook merken bij z’n schadevrije jaren…
@Sorcerer: Niet gebruiken van die spitsstrook komt volgens mij nog steeds omdat het gescheiden wordt van de andere twee rijbanen door een doorgetrokken streep. Iedereen die zijn/haar rijbewijs langer dan -laten we zeggen- vijf jaar heeft, is geleerd dat je niet over een doorgetrokken streep mag rijden. Dat blijft er toch in, denk ik. Ik betrap mezelf er ook soms op dat ik niet op die strook rijd, maar waarom?!
@Sorcerer: op 3baanswegen wordt bijna nooit rechts gereden. Volges mij denkr 90% van de bevolking dat dat rijvak alleen voor kamionnekes is
@peterke: met welk type dashcam is dit eigenlijk opgenomen?
@Sorcerer: Een 720p dashcam uit China voor €40 dat is alles wat ik ervan weet.
beetje zitten SMS’en naar de andere homies denk ik en dan lekker de muur in… zal em leren..
Pff wat een grap, een 1080p dashcam voor €200,-….
Ik geef de geïnteresseerden alleen deze twee linkjes! *Geen aandelen, gewoon een gelukkige gebruiker*
De Mobius ActionCam:
Review:http://youtu.be/7wmIyD1fM4M
Te koop bij: http://stores.ebay.com/eletoponline365/Mobius-ActionCam-/_i.html?_fsub=6055299015
@ZwerverRoodbaard:
De jouwe is dan ook geen dashcam maar een actioncam die:
– Je steeds zelf moet aanzetten – vergeet je natuurlijk
– moet opgeladen worden – batterij plat juist wanneer je het nodig hebt
– Geen bewegingssensor die een geprioriteerde opnamen neemt bij een ongeval of die opneemt als iemand je aanrijdt tijdens het parkeren

Vele dashcams hebben ook nog:
– Ingebouwde GPS met overlay op de video
– Wifi zodat je via een smartphone alles kunt aansturen

Kan best een goede actioncam zijn maar het is geen dashcam. Of 200€ de juiste prijs maak je zelf uit, hangt af van de service na verkoop als je het mij vraagt.

Verder, hier een redelijk onafhankelijk overzicht van goede dashcams: http://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison/
@Onehp:
Je zou de review nog is moeten bekijken, maar hij kan gepowered worden door een USB-kabel in je auto en hij start automatisch met opnemen en gaat vanzelf uit na het uitzetten van de auto. Je kunt hem ook aansluiten op je Android telefoon om de instellingen te wijzigen.
Ik vind €130,- iig veel geld voor de extra opties die je noemt.
@ZwerverRoodbaard:
Inderdaad review niet bekeken, 23min!
Als dat zo is dat ie zelf start, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen en mogelijks een goede aanbieding als dashcam ook.

Zelf heb ik twee blackviews die reeds anderhalfjaar alles zonder problemen opnemen. Daarvoor had ik jaren een kleine camcorder, iedere keer zelf aanzetten…
@ZwerverRoodbaard: Ziet er goed uit. Zeker voor dat geld. Ik heb een GoPro HD Hero2, maar dit dingetje lijkt me ideaal als dashcam, zeker omdat ie ook vanzelf aangaat als er stroom op komt te staan.
Best wel goed beeld voor een dashcam.

Ik vind het vooral vreemd dat de aangetikte wagen gewoon wegrijdt. Als mijn wagen aangetikt zou worden zou ik toch op z’n minst de schade inspecteren en zien dat ik de gegevens van de ander heb voor m’n verzekering.
Misschien lagen er wel een paar lijken in de kofferbak. Of een batterij M16’s.
@sir_smokalot:

En ik maar denken dat de wagen gestolen was, de bestuurder illegaal, niet verzekerd of dronken.

@peterke ah logisch ook, dat zie je natuurlijk niet in je filmpje maar daarmee.
Ik ben wel eens benieuwd of dit gebruikt gaat worden/mogen worden. Door de verzekering of de politie. Mag je me later altijd eens iets over vertellen als je dat weet.
@Hupke: Die andere bestuurder heeft zijn auto in de berm gezet en heeft daarna alles afgehandeld.
duidelijk geval van iets teveel naar links trekken
Oude Mercedes: Check
Grauw weer: Check
Veel rijstroken: Check
Geen reden tot crashen: Check

Welkom in Rusland aan de Noordzee!!!

Net echt…
Die andere auto rijd gewoon lekker door.
Vanmorgen wenste ik dat ik ook een dashcam had.
Eikel van een vrachtwaggel chauffeur knalde zonder te kijken de Kleinpolderplein rotonde op. Alles kon nog net remmen al scheelde het verdomde weinig.
@jrk68:

Wat houdt je tegen? Al betwijfel ik wel of je ze iets zal kunnen maken als er geen ongeval gebeurt. De politie gaat wrs geen moeite doen (zeker niet als het om buitenlandse truckers gaat), voor het internet moet het al spectaculair zijn om het populair genoeg te krijgen om er iets mee uit te halen. En als het gaat om mensen die niet verkeersbekwaam zijn (oudjes of petjesvolk) dan moet je al echt diegene zijn die hun familie gaat opzoeken en vertellen dat ze niet op de weg thuishoren (en die kerel wil je nu toch ook niet zijn).
@jrk68: er is een webshop voor die dingen :)
Goh, leuk! Een Nederlandse dashcam-crash!

*pakt er een plank met kaasblokjes en een biertje bij*

De bestuurder in de Mercedes zat zeker te maffen of appen. Vind het veel erger voor die ander, die totaal vanuit het niets wordt rondgetikt!

Een mazzel dat er niet meerdere auto’s dicht op elkaar reden!
Al die auto’s die gewoon door rijden. Lekker sociaal zijn er we weer.

Zelf zou ik mijn auto er schuins achter zetten met gevarenlicht aan.
Heb ik vaak genoeg zo gedaan, ook een keer bij pech geval op de middelste baan.
Gaat iedereen ordinair lopen toeteren naar die pech geval, alsof die dat express doet om daar stil te gaan staan.

Grappig om te zien hoe de Dashcam nu ineens heel populair is, terwijl ik 4 jaar geleden voor gek werd verklaard toen ik er een in mijn auto plaatste ;-)
Altijd die premium hokken!
Das haus………
Dit is echt een gevalletje bellen of in slaap vallen achter het stuur.
de klap viel wel mee , alleen die auto die geraakt werd keek wel even raar op denk ik.

zo gebeuren er meer aanrijdingen die we helaas niet allemaal zien
omdat er nog te weinig dashcam’s in de auto’s zitten.
we kijken er wel graag na, maar we hebben niet allemaal een dashcam.
Waarom niet ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).